Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Bunkr otevírá téma kouření marihuany

12. ledna 2017 12:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nízkoprahový Klub Bunkr přichází v Novém Jičíně s novou kampaní, která otevírá téma kouření marihuany. Podle statistik, které má zařízení k dispozici, přišlo už v tomto městě do styku s lehkou drogou každé desáté dítě ve věku 13 - 17 let. Preventivní akce si klade za cíl zejména pravdivé informace o zdravotních rizicích užívání.

Marihuanu si dopřeje každý desátý “náctiletý”

10. ledna 2017 13:34 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Podle statistik nízkoprahového centra Bunkr, které funguje v Novém Jičíně, Bohumíně a Třinci, přichází do styku s lehkou drogou každé desáté dítě ve věku 13 - 17 let. Toto zařízení nyní přichází s novou kampaní, která otevírá téma kouření marihuany. Klade si za cíl zejména pravdivé informace o zdravotních rizicích užívání.

Galerka otevře novou sezónu Cwrkotem

9. ledna 2017 23:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V polovině měsíce ledna opět zasáhne do kulturního života Novojičínských hudební Klub Galerka. Po vánoční pauze se tu mohou posluchači vydat za různými hudebními žánry - čeká je blues, swing a také Banjo band Ivana Mládka. Pro začínající umělce připravuje Galerka 3. pokračování pořadu Open mic.

Aktuálně z Nového Jičína

9. ledna 2017 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pátkem 13. ledna končí termín pro podání přihlášek do konkurzního řízení na ředitele dvou školských zařízení. Nový Jičín hledá nové vedoucí pracovníky pro Základní školu Komenského 66 a Základní a mateřskou školu Jubilejní. Podrobné informace jsou zveřejněny na webu města. * Technické služby sbírají od 3. ledna odložené vánoční stromky. Připomínají občanům, aby dřeviny nevhazovali do odpadních nádob, ale nechávali je volně ležet vedle na zemi. * V letošním roce jsou opět pro občany města k dispozici tašky na tříděný odpad. Sady lze do vyčerpání zásob vyzvednout v budově městského úřadu na Masarykově náměstí – informace získáte ve vestibulu a na odboru životního prostředí. * Soubor lidových písní a tanců Javorník pořádá Valašský bál, a to 18. února v prostorách Střediska volného času Fokus. K tanci budou hrát Cimbálová muzika Dominika Orsága z Rožnova pod Radhoštěm a místní Javorník. * Fotbalisté Nového Jičína mají nového trenéra. Od zimního přípravného období, které začíná 16. ledna, povede mužstvo Pavel Hajný. První domácí přípravný zápas je na programu v sobotu 21. ledna od 10:15 hodin. Novojičínští změří síly s Holešovem. * A na závěr tu máme ještě pozvánky pro příznivce dalších sportovních klubů. Nejbližší domácí zápas hokejistů má termín 14. ledna, kdy od 17 hodin přivítají na ledové ploše Šumperk. Také basketbalisté zvou své fanoušky, a to v neděli 15. ledna v 16 hodin, důležité body se budou snažit získat v utkání se Snakes Ostrava.

Kvůli mrazu bylo část centra NJ bez vody

9. ledna 2017 13:24 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Mrazivé počasí úřadovalo také v Novém Jičíně. Vlivem nízkých teplot tu o víkendu popraskalo vodovodní potrubí na náměstí. Oprava trvala jedenáct hodin. V průběhu prací se totiž na litinových trubkách objevila další prasklina. Přerušení dodávek vody se týkalo asi dvaceti domácností.

První dítě Nového Jičína roku 2017 je Šimon

8. ledna 2017 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Prvním občánkem Nového Jičína roku 2017, který přišel na svět v místní nemocnici, je chlapec. Jmenuje se Šimon a narodil se 2. ledna odpoledne. Současně nemocnice zveřejnila statistiky za loňský rok - to zde pomohli na svět magickému počtu 666 dětí.

Šestileté dítě běhalo o půlnoci venku

8. ledna 2017 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novým Jičínem pobíhala o půlnoci malá holčička. Všiml si jí pojíždějící řidič a informoval městskou policii. Strážníkům dívenka uvedla, že hledá svou maminku. Venku v mrazu byla asi půl hodiny, naštěstí byla teple oblečená a nic se jí nestalo.

Dospělí i děti běhali o kapra

7. ledna 2017 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na závěr vysílání se dnes ještě vrátíme k jedné z posledních sportovně-společenských událostí loňského roku. SVČ Fokus pořádalo na náměstí tradiční běh o kapra. Byl to jeho 5. ročník. “Letos si myslím, že byla velká účast, tak kolem 120 lidí. naplnili jsme všechny kategorie, takže se dnes rozdalo 16 kaprů. Kapři jsou připraveni v nádržích, nechceme je tady předávat přímo na místě, aby nás ochránci přírody nenapadali, proto mají zajištěn přítok vody a předávají se živí,” uvedl Pavel Sedlář, SVČ Fokus Nový Jičín. Vyhrát takového šupináče mohli závodníci různého věku - od nejmenších dětí, které běhaly v doprovodu rodičů, až po dospělé ročníky. Těm nejmladším stačilo zdolat necelou rovinku, starší kategorie už si centrum mohly obkroužit třeba i třikrát. Na vítěze čekaly také stupně vítězů a medaile. Ostatní měli dobrý pocit, že starý rok ukončí pohybem.

Výtěžek z prodeje pomohl postiženým dětem

6. ledna 2017 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

A také v této reportáži se podíváme za lidmi, kteří umí udělat dobrý skutek. Ve speciální škole v Novém Jičíně učí více než 70 dětí s různým postižením z velké části regionu. Svoz dětí je nákladný a vítají zde každou korunu. Příjemným překvapením byl pro školu byl počin jednoho z prodejců z vánočního jarmarku. Rozhodl se část výtěžku věnovat právě na dopravu postižených dětí.

Ježíškova vnoučata nadělovala v Domově Duha

6. ledna 2017 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Domov Duha a Středisko volného času Fokus se inspirovali celorepublikovou výzvou Ježíškova vnoučata. Rozhodli se prostřednictvím facebooku oslovit a svolat lidi, kteří by chtěli vyplnit vánočních přání osamělých seniorů. Zájem veřejnosti byl tak obrovský, že se dárky podařilo shromáždit během pár hodin.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více