Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Děti z azylového domu obdarují farníci

27. prosince 2016 17:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Charita se snaží udělat pěknější Vánoce i svým klientům, zejména rodinám s dětmi, které pobývají v azylovém domě. Sváteční akci pro ně připravuje společně s římsko-katolickou farností. Věřící lidé dostávají dopisy od dětí bez domova a připravují pro ně malé dárky.

Osamělí senioři z NJ nezůstali bez dárků

27. prosince 2016 10:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Domov Duha a Středisko volného času Fokus z Nového Jičína se inspirovali celorepublikovou výzvou Ježíškova vnoučata. Rozhodli se prostřednictvím facebooku oslovit a svolat lidi, kteří by chtěli vyplnit vánočních přání osamělých seniorů. Zájem veřejnosti byl tak obrovský, že se dárky se podařilo shromáždit během pár hodin.

Živý betlém v NJ lákal i přes zátarasy a samopaly

22. prosince 2016 11:28 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zesílené policejní hlídky a náměstí plné dětí. To byl pohled na centrum Nového Jičína, kde si stovky školáků nenechaly ujít živý betlém. Biblický příběh narození Ježíška tu ztvárnilo občanské sdružení Bludička.

Rok očima představitelů církví

21. prosince 2016 17:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Přelom roku je prostorem pro ohlédnutí se za událostmi uplynulých 12 měsíců. Je to doba zastavení se a určitého hodnocení. O sváteční slovo jsme proto požádali také dva představitele církví, kteří v Novém Jičíně působí, a s nimiž často místní věřící své osudy sdílejí.

Půlnoční mše začne tradičně ve 23 hodin

20. prosince 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Půlnoční mše jako zahájení křesťanských Vánoc začne ve farním kostele tradičně ve 23 hodin. Už odpoledne ale proběhne ve Španělské kapli také dětská vánoční bohoslužba. Do jejího průběhu zasáhnou i nejmenší farníci divadelním ztvárněním narození Ježíška.

Neznámý žhář zapálil v NJ sedm kontejnerů

20. prosince 2016 11:28 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Policie v Novém Jičíně hledá žháře, který zapálil kontejnery. Sedm odpadních nádob začalo hořet večer v hustě obydlené části města - v Loučce. Naštěstí se požár nerozšířil do okolí.

Město vyhlašuje soutěž ke třídění odpadu

19. prosince 2016 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně už pátým rokem zůstává stejná výše poplatku za komunální odpad. Město se také snaží maximálně občany podporovat, aby ještě ve větší míře odpad třídili. Radnice teď na zlepšení separace vyhlásila i soutěž.

Vánoční koncert je pro ZUŠ vrcholem roku

19. prosince 2016 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dva velké vánoční koncerty připravila v tomto čase základní umělecká škola. V Beskydském divadle se představily všechny tři její obory - včetně výtvarného. Ten se podílel na dekoracích a kostýmech pro taneční a hudební vystoupení.

Na náměstí připomínají věštecké zvyky

18. prosince 2016 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Kdo by nechtěl znát svou budoucnost - když k tomu navíc stačí jen rozkrojit jablíčko, pustit skořápku se svíčkou po vodě nebo roztavit olovo. Tyto a další věštecké zvyky kdysi dělávali na Štědrý den snad v každé domácnosti. Teď se je snaží uchovatelé těchto tradic přiblížit lidem v Novém Jičíně.

Strážníci budou značit kola i příští rok

17. prosince 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Majitelé kol také v letošním roce využívali nabídku městské policie a nechali si na své dopravní prostředky nanést syntetickou DNA, jako prevenci před zloději. Těm, kteří to dosud nestihli, strážníci slibují, že ve forenzním značení budou pokračovat i v příštím roce.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více