Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Šimon je letos první, loni se v NJ narodilo 666 dětí

5. ledna 2017 9:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Prvním občánkem Nového Jičína roku 2017, který přišel na svět v místní nemocnici, je chlapec. Jmenuje se Šimon a narodil se 2. ledna odpoledne. Současně nemocnice zveřejnila statistiky za loňský rok - to zde pomohli na svět magickému počtu 666 dětí.

Dospělí čtenáři mohou opět do knihovny

4. ledna 2017 22:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská knihovna je po dvou a půl měsících opět v plném provozu. Po požáru, který ji zasáhl v polovině října, otevřela i pro dospělé čtenáře. Ti mohou aktuálně vybírat zhruba z 15 tisíc svazků. Doplnit se podařilo zejména nové tituly oblíbené beletrie.

Nový rok vítali lidé v poklidu

4. ledna 2017 17:08 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín přivítal rok 2017 ohňostrojem, který se konal 1. ledna v podvečer na Masarykově náměstí. Slavnostní podívanou si nenechaly ujít tisíce lidí. Všeobecně proběhly silvestrovské a novoroční oslavy ve městě v poklidu. Strážníci řešili jen drobné přestupky.

Holčička se o půlnoci toulala Novým Jičínem

4. ledna 2017 10:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novým Jičínem se o půlnoci toulala malá holčička. Všiml si jí pojíždějící řidič a informoval městskou policii. Strážníkům dívenka uvedla, že hledá svou maminku. Venku v mrazu běhala asi půl hodiny, naštěstí byla teple oblečená a nic se jí nestalo.

Knihovna v NJ po požáru otevřela i pro dospělé

2. ledna 2017 11:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská knihovna je po dvou a půl měsících opět v plném provozu. Po požáru, který ji zasáhl v polovině října, otevřela i pro dospělé čtenáře. Ti mohou aktuálně vybírat zhruba z 15 tisíc svazků. Doplnit se podařilo zejména nové tituly oblíbené beletrie.

Aktuálně z Nového Jičína

1. ledna 2017 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na zahraniční spolupráci Nového Jičína s partnerskými městy upozorňují nové informační cedule u autobusového nádraží a na radnici. Nový Jičín má navázáno přátelství se šest městy z 5 evropských zemí. * V Návštěvnickém centru je od listopadu k vidění zmenšenina náměstí, která je dílem místního modeláře Jan Kroupy. Čtvercová plocha zhruba 1 x 1 metr teď ožila nástupem jednotek rakouské armády před generálem Laudonem. Výjev zapadá do období roku 1760, včetně hliněné plochy náměstí a doplněné kašny svatého Mikuláše. Autorem kašny, 100 pěších a 25 jízdních cínových figurek je Jaroslav Podmol. * Moravskoslezská policie přichází v oblasti prevence s novinkou. Jedná se o didaktickou hru, která seznamuje děti se zásadami bezpečného chování. Zástupci novojičínských škol mohou kontaktovat oddělení tisku a prevence okresního ředitelství policie v Novém Jičíně a hru „Učíme se s Honzíkem aneb Policejní pohádky hrou“ pro své žáky získat.

Tříkráloví koledníci už jsou v ulicích

1. ledna 2017 13:57 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hned s příchodem nového roku začala největší charitativní akce v České republice - Tříkrálová sbírka. Koledníci vyrazili do ulic 1. ledna. V Novém Jičíně dala místní charita sbírce jeden nový cíl - z části vybraných peněz zaplatí dětem ze sociálně vyloučených rodin zájmové kroužky.

Ducha Vánoc nezničily ani zátarasy a samopaly

30. prosince 2016 11:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Také kolem novojičínského náměstí byly po Berlínském útoku betonové zátarasy a procházely tu samopaly ozbrojené policejní hlídky. Vánoční atmosféru si tím ovšem lidé nenechali narušit a zejména děti si sem přicházely prohlédnout živý betlém.

Tříkrálová sbírka v NJ pomůže zaplatit kroužky

28. prosince 2016 9:24 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Už za pár dní, s příchodem nového roku, začne největší charitativní akce v České republice - Tříkrálová sbírka. Koledníci vyrazí do ulic 1. ledna. V Novém Jičíně dala místní charita sbírce jeden nový cíl - z části vybraných peněz zaplatí dětem ze sociálně vyloučených rodin zájmové kroužky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více