Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Vánoční strom v centru rozsvítily stovky lidí

6. prosince 2016 10:46 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Také na novojičínském náměstí už svítí 14 metrů vysoký vánoční strom. Lidé se slavnostního okamžiku dočkali na Mikulášské pondělí 5. prosince v podvečer. Ještě před tím zavítala do centra města návštěva z nebes v podání Cirkusu trochu jinak, aby zkrátila chvíle očekávání.

Novojičínská Kavárna Praha získává zpět původní ráz

6. prosince 2016 10:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín v těchto dnech dokončuje další etapu postupné rekonstrukce Hotelu a kavárny Praha. Tuto kulturní památku získalo do majetku před necelými čtyřmi lety. Vrcholící práce znamenají pro secesní objekt zejména novou šedomodrou fasádu a tři opravené společenské salónky.

Lidé bez domova se v NJ ohřejí v denním centru

5. prosince 2016 12:56 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Noclehárna a nízkoprahové denní centrum pro lidi, kteří nemají střechu nad hlavou, se v novojičínském Azylovém domě plní už od podzimu. S nástupem mrazivých nocí je obsazeno zhruba 85 procent lůžek. Za přespání tu klienti zaplatí 50 korun.

Fokus vystavuje keramické betlémy

4. prosince 2016 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Výstavu keramických betlémů z vlastní dílny připravilo v adventním čase Středisko volného času Fokus. Typické zobrazení narození Ježíška ztvárnili dospělí a děti, kteří zde docházejí do keramického kroužku. Raritou je miniaturní betlému Evy Mitášové, který se vejde do makovice.

Aktuálně z Nového Jičína

4. prosince 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín hledá nové vedoucí pracovníky dvou školských zařízení. Vyhlásilo konkurzní řízení na ředitele Základní školy Komenského 66 a Základní a mateřské školy Jubilejní. Termín podání přihlášek je 13. leden příštího roku. Podrobné informace jsou zveřejněny na webu města. * Novojičínská podnikatelka Ludmila Koucourková, která se stala živnostníkem roku 2016 za Moravskoslezský kraj, postoupila do finále této ankety. O republikový titul soupeří sedm živnostníků, vítěze vybere odborná porota. Výsledek zazní 7. prosince na pražském Žofíně. * Pokud chcete zjistit, “Jak vypadá Ježíšek”, navštivte v prosinci výstavu na Staré poště. Své ztvárnění Vánoc a jejich hlavních symbolů a zvyků zde prezentují děti ze školní družiny ZŠ Tyršova.

Strom se rozsvítí na Mikulášské pondělí

4. prosince 2016 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Už po víkendu, v pondělní podvečer, se také lidé v Novém Jičíně dočkají rozsvícení vánočního stromu na náměstí. Vše začne dopoledne Mikulášskou nadílkou pro nejmenší děti. Večer pak vyvrcholí zpíváním koled a andělským divadlem v podání Cirkusu trochu jinak.

Město zlepšilo přístup do průmyslové zóny

3. prosince 2016 13:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Lidé, kteří jsou zaměstnaní v podnicích v průmyslové zóně u ulice Hřbitovní, se snáze a bezpečněji dostanou do práce. Město tu vybudovalo chodník, veřejné osvětlení a autobusové zastávky. Náklady dosáhly 6 milionů korun a byly hrazeny z dotace Moravskoslezského kraje.

Seminář radil, jak na reklamace

2. prosince 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Praktické rady, jak co nejúspěšněji zvládnout reklamaci, si vyslechli posluchači semináře, který se konal v aule radnice. V předvánočním čase jej pořádalo město ve spolupráci se sdružením obrany spotřebitelů. Nejvíce otázek směřovalo na záludnosti, které mohou nastat během nákupů na svátečních trzích.

Benefiční koncert v evangelické modlitebně

2. prosince 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

První adventní neděli se v evangelické modlitebně v Janáčkových sadech konal benefiční koncert. Zazněly zde barokní skladby v podání komorního orchestru Pavla Josefa Vejvanovského. Výtěžek z dobrovolného vstupného šel na podporu Centra pro zdravotně postižené v Novém Jičíně.

Soutěž “Šikovné ruce” popularizuje řemeslo

2. prosince 2016 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na řemeslné učební obory se v posledních letech hlásí malý počet žáků. Zpopularizovat práci se dřevem a kovem se snaží Střední škola technická a zemědělská v Novém Jičíně. Pořádá soutěž “Šikovné ruce”. Souboj ve zručnosti probíhá mezi žáky základních škol, kteří se nebojí ukázat, že jim manuální práce není cizí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více