Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Děti z MŠ Dlouhá mají nové hřiště

24. listopadu 2016 23:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Po necelých třech letech od otevření mateřské školy na ulici Dlouhá v Novém Jičíně se děti dočkaly nového hřiště. Přestavba trvala dva měsíce. Kromě atraktivních hracích prvků tu budou mít také zahrádku, na které mohou pěstovat bylinky.

Nejkrásnější náměstí má svou miniaturu

24. listopadu 2016 17:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Je tomu rok, co historické centrum Nového Jičína obklopené podloubím získalo titul Nejkrásnější náměstí v České republice. Prohlédnout si jej “jako na dlani” teď mohou lidé díky zmenšenému modelu. Vystaven je v Návštěvnickém centru.

Nový Jičín dokončil další etapu oživení sídliště

24. listopadu 2016 12:34 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Další kousek sídliště v Novém Jičíně získal novou podobu. Projekt regenerace panelové zástavby Riegrova - Bezručova běží už čtvrtým rokem. Investice dosáhla téměř 20 milionů korun. V závěrečné etapě tu bude město ještě řešit především nevzhlednou plochu, která slouží jako neoficiální parkoviště.

Vánoce ve městě budou bílé a červené

23. listopadu 2016 22:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hlavními barvami letošních vánoc budou v Novém Jičíně červená a bílá. Město postupně obměňuje ráz výzdoby vánočního stromu a také světelné dekorace v ulicích. Sváteční atmosféra naplno vypukne 1. prosince, kdy na náměstí začne Vánoční jarmark.

Bašta teď patří moderní architektuře

23. listopadu 2016 17:39 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Letošní rok byl v Novém Jičíně zasvěcen architektuře a významným stavitelům města. Bokem nezůstal ani klub rodáků, který věnoval tomuto tématu několik akcí. Naposledy teď prostory Bašty zapůjčil výstavě o moderní architektuře.

Na novém hřišti v NJ bude školka pěstovat i bylinky

23. listopadu 2016 12:26 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Po necelých třech letech od otevření mateřské školy na ulici Dlouhá v Novém Jičíně se děti dočkaly nového hřiště. Přestavba trvala dva měsíce. Kromě atraktivních hracích prvků tu budou mít také zahrádku, na které mohou pěstovat bylinky.

Novojičínské náměstí má svou zmenšeninu

22. listopadu 2016 12:24 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Je tomu rok, co historické centrum Nového Jičína obklopené podloubím získalo titul Nejkrásnější náměstí v České republice. Prohlédnout si jej “jako na dlani” teď mohou lidé díky zmenšenému modelu. Vystaven je v Návštěvnickém centru.

Knihovna se otevře dětem, dospělí musí počkat

22. listopadu 2016 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V městské knihovně intenzivně pokračují páce na odstranění škod po říjnovém požáru. Dětské oddělení by mělo být opět otevřeno 5. prosince, dospělí si na zprovoznění půjčovny počkají do 2. ledna.

Prevence je pro hasiče celoroční záležitostí

21. listopadu 2016 22:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Předvánoční období patří dle praxe hasičů k nejrizikovějším, co se požárů týče. Každým rokem vyjíždějí k tragédiím, které způsobily svíčky hořící v adventním věnci nebo jen tak zapálené na volno. Jak těmto krizovým situacím předcházet - to hasiči připomínají v rámci své celoroční preventivně výchovné činnosti.

Na Anenské ulici je nová “zebra”

21. listopadu 2016 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na ulici Anenská v Novém Jičíně byl vybudován zcela nový přechod pro chodce. Město tak pokračuje v dlouhodobém projektu “Bezpečně do škol a školek”. Investorem přechodu byla kromě novojičínské radnice také těsně sousedící obec Šenov u Nového Jičína. Ulice Anenská totiž oba katastry spojuje.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více