Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

EU podpořila praxi na střední škole

21. listopadu 2016 9:33 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Střední škola EDUCA získala grant Evropské unie na projekt “Bez praxe nejsou koláče”. Na jeden den teď otevřela své učební prostory veřejnosti a zejména žákům základních škol. Studenti v reálu prezentovali, že právě praktické dovednosti jsou nejdůležitější součástí jejich výuky.

Aktuálně z Nového Jičína

21. listopadu 2016 9:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nové hřiště za 1,5 milionu korun bylo dokončeno u základní a mateřské školy na Dlouhé ulici. Kromě altánu, skluzavky a pískoviště přibyly i nové hrací prvky, například proutěné tee-pee z živé vrby, tabule na kreslení, lanová houpačka a ruční lanová dráha. Díky terénním úpravám tu vznikl i svah na sáňkování. * Koncert Lenky Dusilové pořádá 24. listopadu městské kulturní středisko - uskuteční se v sále Kina Květen. Šestinásobná držitelka hudebních cen Anděl se v Novém Jičíně představí se svou kapelou Baromantika. Začátek je v osm hodin večer. * Tradiční Mikulášský jarmark připravilo 26.11. Muzeum Novojičínska na obou nádvořích Žerotínského zámku. Součástí bude nadílka pro děti a kulturní program v režii cimbálových muzik Trojačka z Hodslavic a Radegast z Frenštátu pod Radhoštěm. Jarmark je plánován od půl deváté ráno do půl druhé odpoledne. * První adventní neděli 27. listopadu se koná benefiční koncert v podání komorního orchestru Pavla Josefa Vejvanovského, a to od 17 hodin v Evangelické modlitebně v Janáčkových sadech. Během koncertu proběhne prezentace činnosti Centra pro zdravotně postižené v Novém Jičíně.

Jarmark s ochutnávkou sladkovodních ryb

20. listopadu 2016 12:08 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Inspirací pro štědrovečerní večeři byla kuchařská show na náměstí. Lidé tu mohli ochutnávat maso sladkovodních ryb a sledovat jejich zpracování. Kulinářská akce se konala v rámci jarmarku, který byl zaměřen na podporu produktů regionálních výrobců.

Večer s prvky stand-up comedy

19. listopadu 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pořad s názvem “Prkna pro jednoho” nabídl v Galerce už po páté různá vystoupení umělců-sólistů. Komponovaný večer tentokrát propojil divadelní projevy, hudbu a stand-up comedy.

Letošní vánoční strom vyrostl v Bludovicích

19. listopadu 2016 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Přípravy na adventní a vánoční čas už jsou v plném proudu ve většině měst. Také v Novém Jičíně už se na náměstí tyčí vánoční strom. Přibližně 17 metrů vysokou jedli městu daroval státní vojenský opravárenský podnik.

Fotbalisté ukončili podzim remízou

18. listopadu 2016 21:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Divizní fotbalisté uzavřeli nepodařenou podzimní část soutěže domácí remízou s Rýmařovem. Přezimují tak na 14. místě tabulky. Poslední utkání odehráli za mírného sněžení výjimečně na umělém trávníku.

S autovraky pomáhá MP i facebook

18. listopadu 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Autovraky ve městech dokáží obyvatele pěkně potrápit. Také v Novém Jičíně teď strážníci zmapovali asi desítku aut, která dlouhodobě bez pohybu zabírají parkovací místa. Někteří majitelé se snaží vyhnout placení jejich ekologické likvidace, jiní své dosluhující auto zkrátka vůbec neřeší. Najít takové hříšníky teď pomáhá strážníků i facebook.

Noční hra NINJA prověřila důvtip a vytrvalost

18. listopadu 2016 14:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Několik stupňů pod nulou, sněžení a vítr - takto nepříjemné počasí panovalo v Novém Jičíně - a přesto téměř tři stovky lidí celou noc běhaly městem. Šlo o účastníky strategické týmové hry NINJA. Ta byla určena lidem, kteří mají rádi záhady a dobrodružství.

Na veterány vzpomínali u pomníku Obětem válek

16. listopadu 2016 12:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

11. listopad je celosvětově věnován památce válečných veteránů. Česká republika si ho jako významný den oficiálně připomíná 15 rokem. Pietní akt proběhl také v Novém Jičíně na městské hřbitově u pomníku Obětem válek.

Přechod pro chodce spojuje NJ se Šenovem

16. listopadu 2016 11:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na ulici Anenská v Novém Jičíně byl vybudován zcela nový přechod pro chodce. Město tak pokračuje v dlouhodobém projektu “Bezpečně do škol a školek”. Investorem přechodu byla kromě novojičínské radnice také těsně sousedící obec Šenov u Nového Jičína. Ulice Anenská totiž oba katastry spojuje.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více