Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Vánoční strom pro NJ rostl ve vojenském podniku

15. listopadu 2016 12:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Přípravy na adventní a vánoční čas už jsou v plném proudu ve většině měst. Také v Novém Jičíně už se na náměstí tyčí vánoční strom. Přibližně 17 metrů vysokou jedli městu daroval státní vojenský opravárenský podnik.

Strážníci v NJ likvidují vraky díky facebooku

15. listopadu 2016 11:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Autovraky ve městech dokáží obyvatele pěkně potrápit. Také v Novém Jičíně teď strážníci zmapovali asi desítku aut, která dlouhodobě bez pohybu zabírají parkovací místa. Někteří majitelé se snaží vyhnout placení jejich ekologické likvidace, jiní své dosluhující auto zkrátka vůbec neřeší. Najít takové hříšníky teď pomáhá strážníků i facebook.

Zastupitelé řešili školství a opět dotace sportu

14. listopadu 2016 23:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Individuální dotace z oblasti sportu - to bylo jedno z témat 13. schůze zastupitelstva, které opět budilo velké emoce. Dalším projednávaným bodem byla zpráva o revitalizaci Hückelových vil a také informace ke stavu školství.

Nový Jičín byl dějištěm noční hry NINJA

14. listopadu 2016 13:09 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Několik stupňů pod nulou, sněžení a vítr - takto nepříjemné počasí panovalo v Novém Jičíně - a přesto téměř tři stovky lidí celou noc běhaly městem. Šlo o účastníky strategické týmové hry NINJA (nindža). Ta byla určena lidem, kteří mají rádi záhady a dobrodružství.

Basketbalisté udrželi domácí neporazitelnost

11. listopadu 2016 18:17 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Domácí neporazitelnost potvrdili basketbalisté i ve třetím zápase, který odehráli na novojičínské palubovce. Prostějovské Orly zdolali 72:67. Zatím se jim ovšem nepodařilo přivézt cenné body také z venku.

Domov Duha je držitelem dvou cen kvality

11. listopadu 2016 18:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Domov Duha v Novém Jičíně získal prestižní Cenu kvality v sociální péči. Na půdě Senátu převzala uznání ředitelka zařízení. Do domova navíc putovala také osobní Cena sympatie pro jednu z pracovnic. Vyhlašovatelem je časopis Ošetřovatelská péče a Rada kvality České republiky

Parkovací hodiny zaměstnávají strážníky

11. listopadu 2016 18:15 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Parkovací hodiny za čelním sklem automobilů nejsou žádnou novinkou. Strážníci se přesto neustále setkávají s celou řadou výmluv, proč je řidiči nepoužili. Při řešení přestupku motoristé reagují různě. Výjimkou není ani otázka - co to vlastně ty parkovací hodiny jsou.

Aktuálně z Nového Jičína

11. listopadu 2016 18:14 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Plavci, kteří v těchto dnech navštívili krytý bazén, vyzkoušeli novinku - při odchodu mohli zbavit své plavky vody ve speciální odstředivce. Celý proces trvá 10 vteřin a koupací oděv je téměř suchý. Toto zařízení je ovšem na bazéně zatím jen na zkoušku. * V rámci Jazz klubu Galerka vystoupí na Staré poště australská jazzová zpěvačka Ingrid James. Na jejím českém turné ji doprovází trio Libor Šmoldas, Jakub Zomer a Tomáš Hobzek. Poslední letošní klubový večer proběhne v pátek 18. listopadu, koncert začíná v osm hodin večer. * Středisko volného času Fokus pořádá Výtvarnou dílnu s Pavlou určenou dětem i dospělým. Účastníci budou malovat netradiční technikou - semínky - a vytvářet vonné koule. Akce se koná ve čtvrtek 24. listopadu od 16 hodin. Kromě toho zve Fokus na Hvězdičkový bál, který se uskuteční v neděli 27. září. Začátek je ve tři odpoledne. * Fotbalisté Nového Jičína hrají tuto sobotu 12. listopadu poslední utkání podzimu. Na domácím trávníku přivítají už od 14 hodin celek Rýmařova.

Mátafest lákal rodiče i budoucí maminky

11. listopadu 2016 18:13 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

1. rodičovský festival MÁTAFEST centra Mozaika se konal ve Středisku volného času Fokus. Určen byl všem rodičů i nastávajícím rodičům, kteří se zajímají o zdraví a štěstí svých dětí. Přenášející odborníci se ve svých tématech zaměřili na porod, vývoj mozku a také na správný výběr dětské obuvi.

Válečné veterány uctili i v Novém Jičíně

11. listopadu 2016 8:53 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

11. listopad je celosvětově věnován památce válečných veteránů. Česká republika si ho jako významný den oficiálně připomíná 15 rokem. Pietní akt proběhl také v Novém Jičíně na městské hřbitově u pomníku obětem válek.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více