Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Vzpomínkové setkání u Masarykovy busty v NJ

27. října 2016 13:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Vzpomínkové setkání u příležitosti vzniku samostatného Československa se na řadě míst odehrálo s předstihem, den před 28. říjnem. Poctu událostem roku 1918 už vzdali také v Novém Jičíně. Před Masarykovu bustu ovšem stála jen hrstka lidí.

IT dopoledne lákalo na roboty a virtuální realitu

26. října 2016 13:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

IT workshopy pro veřejnost od 9 do 99 let pořádala střední Mendelova škola. Největší pozornost vzbudilo programování lego robotů, 3D tisk a virtuální realita. Zájem o moderní technologie projevili školáci, odborníci, ale také běžní lidé, kteří chtějí rozvíjet své vědomosti a přehled.

Dům v Novém Jičíně už nebude jen pro seniory

26. října 2016 12:52 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dům s pečovatelskou službou U Jičínky, který byl v Novém Jičíně dosud určen seniorům a invalidním důchodcům, bude k dispozici i jiným cílovým skupinám. Střechu nad hlavou by zde mohly najít osoby, které se ocitly v krizové situaci, a lidé opouštějící dětský domov nebo chráněné bydlení.

Nový Jičín vybírá svůj “Strom roku”

25. října 2016 12:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín vybírá svůj “Strom roku”, který by mohl město reprezentovat i v celonárodní soutěži. Účelem je představit veřejnosti pozoruhodné dřeviny v jejich okolí, ke kterým se váže i zajímavý příběh. Svého novojičínského kandidáta si lidé zvolí v anketě.

Podzimní procházka Laudonovým domem

24. října 2016 21:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Podzimní a také lehce dušičkovou atmosféru nabídlo v těchto dnech Návštěvnické centrum. V obou expozicích - kloboukové i Laudonově - připravilo tvůrčí workshopy. Cestu za poznáním historie zpestřila dětem hra s hledáním pokladu.

Beton před bazénem nahradí zámková dlažba

24. října 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Prostranství před sportovní halou s bazénem prochází rekonstrukcí. Nevzhlednou betonovou plochu nahradí zámková dlažba. Součástí prací bude také oprava schodiště a parkovacích stání. Revitalizace sportovního objektu začala loni v létě a probíhá v několika etapách.

Lidé v NJ pronikali do moderních technologií

24. října 2016 10:47 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

IT workshopy pro veřejnost od 9 do 99 let pořádala v Novém Jičíně střední Mendelova škola. Největší zájem vyvolalo programování lego robotů, 3D tisk a virtuální realita. Zájem o moderní technologie projevili školáci, odborníci, ale také běžní lidé, kteří chtějí rozvíjet své vědomosti a přehled.

Město ocenilo pravidelné dárce krve

21. října 2016 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Radnice poděkovala dárcům krve, kteří tuto vzácnou tekutinu dávají pravidelně už řadu let. Ocenění převzalo bezmála 70 mužů a žen. Zvláštní cenu udělilo město Jaroslavu Kubešovi, který bude mít 11. listopadu na svém kontě už třístý odběr.

Prostor před NJ bazénem prochází rekonstrukcí

21. října 2016 10:52 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Prostranství před novojičínskou sportovní halou s bazénem prochází rekonstrukcí. Nevzhlednou betonovou plochu nahradí zámková dlažba. Součástí prací bude také oprava schodiště a parkovacích stání. Revitalizace sportovního objektu začala loni v létě a probíhá v několika etapách.

Aktuálně z Nového Jičína

20. října 2016 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ještě do konce října mohou lidé svými hlasy podpořit Nový Jičín v soutěži o „Nejkrásnější radnici či obecní úřad“. Zdejší radniční budova se dostala do finále, kde v kategorii městských úřadů soupeří 35 historických i novodobých objektů. Hlasovat lze například prostřednictvím odkazu, který je uveden na webu města. Vyhlašovatelem soutěže je Moravské hospodářství. * Slavnostní koncert k 65tému jubileu Pěveckého sboru Ondráš se koná v pátek 21. října v Beskydském divadle. Společně s oslavujícím tělesem vystoupí Pěvecký sbor Bílovec a taneční obor novojičínské Základní umělecké školy. Začátek koncertu je v 18 hodin. * SVČ Fokus pořádá na konci října, v době školního volna, podzimní tábor “Mistr světa amoleta”. Děti mohou strávit 5 dní v prostředí Velkých Kralovic. Více informací naleznete na webových stránkách Fokusu. * Po fotbalistech odvolali trenéra A mužstva také hokejisté. Nový Jičín už nevede David Musial. Vedení klubu reagovalo na sérii proher. Tým teď kaučují dosavadní asistent Robin Bacul spolu s Petrem Macháčkem. * Basketbalový klub upozorňuje na změnu herního termínu 1. ligy - domácí zápas s Havířovem se na žádost soupeře neodehraje v neděli, ale už v sobotu 22. října. Začátek je v 17 hodin.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více