Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Uzavřený tunel na D1 u Klimkovic. Řidiči si stěžují na dlouhé kolony

11. srpna 2019 9:34 | Celý MS kraj | Redakce

Klimkovicemi od pátečního večera projíždí souvislá kolona vozidel. Středem města totiž vede objízdná trasa úseku dálnice D1 pro případ uzávěry Klimkovického tunelu. Ten je aktuálně uzavřen kvůli opravě a testování. Klimkovice se obávají, že frekvence dopravy městem ještě vzroste, protože hlavní nápor lidí vracejících se z dovolené teprve přijde.

VIDEO: V centru Ostravy hořel vrak dodávky, oheň museli likvidovat hasiči

10. srpna 2019 10:47 | Ostrava-město | Redakce

V pátek 9. srpna 2019 odpoledne zasahovali hasiči ze stanice HZS MSK Ostrava-Fifejdy u plně rozvinutého požáru dodávkového automobilu Mercedes-Benz Vito.

Hasiči z Bruntálska rychlým zásahem zachránili kombajn

10. srpna 2019 10:19 | Celý MS kraj | Redakce

Starší kombajn zhruba za dva miliony korun uchránili před ohněm hasiči z Bruntálska, kteří zasahovali v pátek odpoledne u požáru vzrostlého ječmene a strniště na poli v Rudné pod Pradědem.

Obří výbuch zdemoloval dům na Opavsku. Při explozi zemřel muž, nejspíš hledač "pokladů"

9. srpna 2019 10:31 | Celý MS kraj | Redakce

Ve čtvrtek 8. srpna krátce po 17:00 hodině došlo v obci Strahovice (okres Opava) k výbuchu v rodinném domě. Následkem výbuchu došlo ke zborcení jedné části domu. Ještě před příjezdem záchranářů se dvěma osobám, které při výbuchu neutrpěly žádné poranění, podařilo dostat z rodinného domu ven. Další osoba byla nalezena v domě v místě výbuchu, její stav byl bohužel neslučitelný se životem.

Na koupališti v Ostravě tonula dívka, záchranáři ji museli intubovat

27. července 2019 6:42 | Celý MS kraj | Redakce

Šestileté děvče tonulo ve čtvrtek večer na ostravském koupališti. Lidé si nehybného těla na dně bazénu všimli asi 30 minut po 18. hodině, záchranná akce začala okamžitě.

Těrlicko: Minifarma Relax

24. července 2019 10:37 | Těrlicko | Redakce

Vážná nehoda v Hlučíně, srazil se tam autobus s osobním Fordem

18. července 2019 10:46 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky hasičů z Hlučína zasahovaly ve čtvrtek 18. 7. 2019 ráno v centru města u nehody osobního automobilu Ford Focus s linkovým autobusem SOR 12, v němž cestovaly zhruba čtyři desítky osob. Zraněn byl řidič autobusu a jedna z jeho cestujících, třetím zraněným byl řidič fordu, kterého museli hasiči opatrně vyprostit z vozidla.

Vážná nehoda v Horní Suché, hasiči posádku dlouho vyprošťovali

16. července 2019 20:27 | Celý MS kraj | Redakce

Velmi komplikovaný zásah mají za sebou hasiči a záchranáři v Horní Suché. Po nárazu dodávky do stromu uvnitř zůstali zaklíněni dva lidé.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více