Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Prodej dokončen. Ostravská huť ArcelorMittal mění majitele a má nové jméno: Liberty Ostrava

1. července 2019 9:22 | Celý MS kraj | Redakce

Skupina ArcelorMittal dnes dokončila prodej ostravské huti, kterou se souhlasem Evropské komise koupila skupina Liberty Steel, součást globálního koncernu GFG Alliance, který vlastní Brit Sandžív Gupta. Dnešním dnem přebírá Liberty Steel řízení ostravské huti.

Během závodů na okruhu v Radvanicích zemřel 25letý motocyklista

30. června 2019 21:23 | Celý MS kraj | Redakce

Záchranné složky zasahovaly u nehody motocyklu při závodech v Ostravě-Radvanicích. Na okruhu Františka Bartoše havaroval mladý závodník. Muži nemohli pomoct ani přítomní záchranáři.

Na Opavsku hořel les, evakuován byl letní tábor. Škoda je za 3 miliony korun.

30. června 2019 20:49 | Opava | Redakce

U likvidace nedělního požáru devíti hektarů lesa u Skřipova na Opavsku zasahovalo 15 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Kvůli hrozícímu nebezpečí byl evakuován letní tábor. Hasiči dostali požár pod kontrolu po osmé hodině večer.

Paraglidista přistál na stromě, z 20metrové výšky ho vyprostili hasiči

29. června 2019 22:27 | Celý MS kraj | Redakce

Hasiči společně se členy Horské služby Beskydy zachraňovali v sobotu zkušeného paraglidistu, který při letu z beskydského vrchu Javorový přistál nečekaně, místo na zemi, na vzrostlém buku v katastru obce Krásná na Frýdecko-místecku. Z výšky 20 metrů mu záchranáři pomohli pomocí lezecké techniky a sousedního stromu. Událost se obešla bez zranění.

Mezi Bruntálem a Rýmařovem havaroval motorkář, vážně se zranil

29. června 2019 13:57 | Bruntál | Redakce

Záchranáři zasahovali v pátek 28. června odpoledne u vážné dopravní nehody motocyklisty na Bruntálsku.

Tragická nehoda na Opavsku: zemřeli tři lidé, pětiletá dívenka transportována do nemocnice

20. června 2019 21:23 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě osobní auta se srazila na silnici č. 1/11 za Opavou u obce Vlaštovičky (silnice vedoucí na Bruntál). Podle předběžných informací policistů řidič osobního vozidla v prostoru zatáčky komunikace předjížděl a došlo ke střetu s protijedoucím automobilem. Při nehodě zemřely tři osoby, pětiletou dívenku záchranáři přepravili do nemocnice.

Blesk v Beskydech mezi Lysou Horou a Ostravicí udeřil do stromu a zasáhl skupinu turistů

20. června 2019 19:37 | Celý MS kraj | Redakce

Čtyři posádky ZZS MSK zasahovaly ve čtvrtek 20. června odpoledne v Beskydech u hromadného zasažení bleskem. Událost v horském terénu mezi Ostravicí a Lysou horou byla operátorům záchranné služby nahlášena po čtvrt na dvě. Na pomoc se sjely týmy z výjezdových základen Frenštát pod Radhoštěm, Frýdlant nad Ostravicí a Nošovice. Záchranáři i při této události úzce spolupracovali s Horskou službou Beskydy.

V Orlové se zřítil starý strom na auto popelářů

20. června 2019 8:38 | Orlová | Redakce

Dvě jednotky profesionálních hasičů zasahovaly ve středu odpoledne v Orlové, místní části Poruba, u pádu zlomeného stromu na vozidlo pro svoz komunálního odpadu. Zásah hasičům komplikoval telefonní drát, obtočený kolem větví velmi staré třešně. K bezpečnému přidržení dřeviny během ořezávání musel přijet i automobilový jeřáb.

Policie uzavřela případ údajně umučené kočky v Karviné, spis je ukončen

19. června 2019 11:13 | Celý MS kraj | Redakce

Údajné umučení kočky v Karviné. Policisté 13. dubna přijali oznámení, že skupina dětí na Havířské ulici chytila kočku a udeřila s ní o zem. I když policisté podle své mluvčí věnovali případu náležitou pozornost, nezjistili žádné protiprávní jednání a případ odložili. Kočka byla údajně už mrtvá. Případ vzbudil velkou pozornost na sociálních sítích a informovali jsme o něm.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více