Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Hasiči zachránili seniora, spadl do hlubokého příkopu

14. května 2019 15:57 | Karviná | Redakce

Profesionální hasiči ze Slezské Ostravy zachraňovali v úterý ráno z poměrně hlubokého příkopu v Petřvaldu (okres Karviná) staršího imobilního člověka, který tam ležel zavalený elektrickým vozíkem pro seniory.

Vážná nehoda ve Svinově

12. května 2019 15:41 | Ostrava-město | Redakce

V neděli vyprošťoval MB Omars z husté trávy v Ostravě-Svinově osobní automobil Volkswagen. Tato nehoda si vyžádala zranění řidičky, kterou museli hasiči opatrně vyprostit.

Zlatou medaili z MS v para hokeji získali Američané

5. května 2019 16:27 | Celý MS kraj | Redakce

Mistrovství světa para hokejistů v Ostravě uzavřel boj USA a Kanady. Dramatický zápas rozhodlo až prodloužení. Konečný výsledek v boji o zlato USA - Kanada 3:2. Vítěznou trofej Američané převzali z rukou legendárního Dominika Haška.

Češi boj o bronz na para hokejovém MS v Ostravě prohráli, medaili získala Korea

4. května 2019 17:25 | Celý MS kraj | Redakce

Český medailový sen se bohužel rozplynul. Korejci, kteří během semifinále pošetřili síly, měli v boji o bronz více energie. Domácí tým dal do bitvy o třetí místo srdce a i když to na cenný kov nestačilo, vyprodaná hala tleskala všem dlouhé okamžiky ve stoje. Alespoň malou náplastí je čtvrtému celku MS v para hokeji 2019 fakt, že jsou nejlepším para hokejovým týmem Evropy.

Preventivní akce podpořila bezpečnost motocyklistů

28. dubna 2019 16:12 | Celý MS kraj | Redakce

V Moravskoslezském kraji se v neděli uskutečnil 2. ročník preventivní akce „Začněme spolu aneb kolama dolů“. Tento preventivní projekt se zaměřuje na bezpečnost řidičů motocyklů, kteří mají možnost zdokonalit své dovednosti na uzavřeném polygonu pod dohledem zkušených instruktorů a dopravních policistů.

Hasiči mají rozsáhlý požár lesa u Frenštátu pod Radhoštěm pod kontrolou

26. dubna 2019 18:05 | Nový Jičín | Redakce

Požár lesního porostu mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Rožnovem na Novojičínsku, konkrétně mezi Pindulou a Malým Javorníkem, byl nahlášen po poledni. Před setměním se jej hasičům podařilo lokalizovat.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více