Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Pětiletý chlapec utrpěl vážná zranění při nehodě na Opavsku

7. června 2018 8:59 | Celý MS kraj | Redakce

Pětiletého chlapce srazila ve středu večer v Budišově nad Budišovkou na Opavsku řidička osobního auta. Hoch utrpěl vícečetná poranění a musel být letecky přepraven do Fakultní nemocnice Ostrava.

Chlapec skočil nebo vypadl z okna v Havířově, byl těžce zraněný

6. června 2018 21:44 | Havířov | Redakce

Velká tragédie se stala ve středu večer v Havířově na Letní ulici. Z pátého patra panelového domu vypadl teprve čtrnáctiletý chlapec. Záchranáři mu na místě poskytli první pomoc a následně byl hoch s těžkými zraněními přeložen do vrtulníku. Jak k celé události došlo a zda chlapec vyskočil z okna sám, vyšetřuje policie. Kamarádi, kteří byli svědky události mluvili o tom, že měl psychické problémy.

Záchranářský vrtulník zasahoval u dvou nehod

6. června 2018 9:32 | Celý MS kraj | Redakce

Během necelých dvou hodin zasahovaly záchranářské týmy MSK u dvou vážných nehod. Obě se staly během úterního (5. června) dopoledne na Frýdecko-Místecku.

Muž se zabarikádoval v ostravském bytě, hrozil výbušninou

30. května 2018 11:49 | Ostrava-město | Redakce

Velké policejní manévry v Ostravě. Na Vřesinské ulici se v bytě zabarikádoval muž a vyhrožoval výbušninou a střelnou zbraní. Policisté po následném zásahu muže v bytě postřelili a zadrželi.

V Dětmarovicích v noci začal hořet autobus, nikdo nebyl zraněn

30. května 2018 10:22 | Karviná | Redakce

Profesionální hasiči (HZS MSK) z Orlové zasahovali v noci z úterý na středu 30.5.2018 v Dětmarovicích (okres Karviná) u požáru linkového autobusu Renault, který začal hořet od motorové části. Řidič, který v něm jel sám, se jej marně snažil uhasit přenosným hasicím přístrojem. Nakonec oheň zničil celou zadní polovinu autobusu, předběžná škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun. Může za ni technická závada na palivovém systému.

Při ranní dopravní nehodě v Orlové se zranilo pět lidí

30. května 2018 10:16 | Orlová | Redakce

Dnes ráno došlo v Orlové na křižovatce silnice I. třídy ulice Lazecká ke střetu vozidel. Řidič (46 let) osobního vozidla Fiat Punto jel ve směru jízdy od Karviné na Orlovou. Na křižovatce měl v úmyslu odbočit vlevo na ulici Lazeckou. Při manévru nedal přednost v jízdě protijedoucímu nákladnímu automobilu Peugeot Boxer. Řidič (42 let) střetu již nestačil zabránit.

Auto narazilo do údržbářů na D1, tachometr se zasekl na 130 km/h

28. května 2018 9:34 | Celý MS kraj | Redakce

Před klimkovickým tunelem se v pondělí ráno srazilo osobní auto s vozidlem dálniční údržby. Muž se podle dosavadních informací nevěnoval řízení. Ze srážky vyvázl s lehkým zraněním. Tachometr osobního auta se zasekl na rychlosti 130 km/hod. V místech, kde pracují silničáři je přitom rychlost snížená na 80 km/hod. Policisté uzavřeli úsek mezi Klimkovicemi a Bravanticemi. Na místě a také v okolí se tak vytvořily velké kolony aut.

11letého cyklistu na Novojičínsku srazilo auto, těžce se zranil

27. května 2018 8:43 | Nový Jičín | Redakce

Posádky ZZS MSK zasahovaly v sobotu 26. května vpodvečer u vážné dopravní nehody na Novojičínsku. Ve tři čtvrtě na šest byl krajskému operačnímu středisku zdravotnické záchranné služby nahlášen střet cyklisty s vozidlem v obci Hodslavice. Na pomoc vyjely pozemní týmy ZZS z Frenštátu pod Radhoštěm a Nového Jičína, k misi byl vyslán také vrtulník LZS z Ostravy.

Na Opavsku se při vaření vážně popálila 60letá žena

21. května 2018 9:44 | Celý MS kraj | Redakce

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v neděli 20. května u vážně zraněné ženy na Opavsku. Pracovníci krajského operačního střediska přijali v ranních hodinách prvotní informaci o události v obci Hať. Na místo vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci a vzlétl vrtulník LZS.

Panelový dům v plamenech. V Havířově hořel byt, 8 zraněných

17. května 2018 17:16 | Havířov | Redakce

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 17.5.2018 odpoledne u požáru bytu v Havířově-Městě, který si vyžádal osm zraněných osob, nadýchaných kouřem, a 30 osob evakuovaných ze tří domovních vchodů. Předběžná škoda byla odhadnuta na 400 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více