Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Na Hlučínském jezeře se utopil třiašedesátiletý muž

26. srpna 2018 12:31 | Celý MS kraj | Redakce

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pátek 24. srpna odpoledne na Hlučínském jezeře (Štěrkovně). V patnáct hodin bylo krajské operační středisko ZZS prostřednictvím tísňové linky informováno o tonoucím plavci a na pomoc vyjel lékařský tým rendez-vous z Hlučína a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Dolního Benešova.

Do babyboxu Slezské nemocnice v Opavě někdo odložil holčičku

18. srpna 2018 11:20 | Celý MS kraj | Redakce

Zdravotníci Slezské nemocnice v Opavě nalezli v pátek 17. srpna pár minut po 19. hodině v babyboxu čerstvě narozenou holčičku. "Babybox se nám ozval v 19:05. U děťátka jsme byli do pěti minut. Holčička byla čerstvě narozená. Neměla podvázaný pupečník, byla bez oblečení, zabalená pouze do starého ručníku a novější deky,“ prozradila lékařka Dětského oddělení Slezské nemocnice v Opavě Soňa Krejčí.

Na Opavsku narazila dodávka do stromu, řidiče vyprostili hasiči

29. července 2018 21:14 | Celý MS kraj | Redakce

U nehody dodávky na silnici z Jelenic do Lesních Albrechtic zasahovali v neděli 29. července deset minut před sedmou hodinou ranní profesionální i dobrovolní hasiči z Vítkova.

Spadlý strom v Mošnově poškodil několik aut, hasiči použili jeřáb

28. července 2018 11:58 | Nový Jičín | Redakce

Celkem tři hasičské jednotky byly v pátek 27. července odpoledne vyslány do Mošnova na Novojičínsku, kde se poblíž odletové haly Letiště Leoše Janáčka Ostrava vyvrátil vzrostlý smrk na několik zaparkovaných vozidel.

24letá žena zkolabovala, 52letý muž z NJ ji místo pomoci okradl

27. července 2018 16:21 | Nový Jičín | Redakce

Lhostejnost, hyenismus? Těžko hledat slova pro podobný čin. Policisté zadrželi muže, který v Novém Jičíně okradl ženu, zatímco jí lidé poskytovali první pomoc. Hrozí mu dva roky za mřížemi.

V dole na Karvinsku zemřel polský horník, zkolaboval během směny

27. července 2018 7:50 | Celý MS kraj | Redakce

Polský horník zemřel ve čtvrtek večer v Dole ČSM ve Stonavě na Karvinsku. Zkolaboval během pracovní směny v podzemí dolu.

Dramatická záchrana dvou tonoucích mužů v řece Ostravici

22. července 2018 10:33 | Ostrava-město | Redakce

Rozvodněná, kalná Ostravice se v sobotu u splavu v Ostravě-Hrabůvce stala doslova místem boje o život dvou mužů. S rozvodněnou řekou po mnohadenních deštích v regionu jej svedla šestice ostravských policistů. Do záchrany mužů se zapojili i hasiči a zdravotnická záchranná služba.

Na Novojičínsku hořela hospodářská budova

14. července 2018 12:49 | Celý MS kraj | Redakce

V Sedlnicích na Novojičínsku hořela v pátek hospodářská budova. Požár, jehož příčinou bylo nedbalostní jednání, způsobil škodu 200 tisíc korun.

Hasiči 4 hodiny likvidovali požár supermarketu ve Frýdku-Místku

7. července 2018 10:36 | Celý MS kraj | Redakce

Celkem čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly v pátek v noci 6. 7. 2018 ve Frýdku-Místku u požáru objektu supermarketu na ulici 1. máje. Oheň a kouř poničil jak stavební prvky tak vystavené či uskladněné zboží. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření

Hasiči zachránili 800 kg vážícího býka, který uvízl v jímce

7. července 2018 10:19 | Celý MS kraj | Redakce

Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Vítkov spolu s dobrovolnými kolegy z Budišova nad Budišovkou zasahovala v pátek 6. 7. 2018 krátce po půl sedmé ráno na zahradě rodinného domu v obci Svatoňovice u vytažení 800 kg vážícího býčka z jímky.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více