Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Dva policisté zachránili život muži, který chtěl spáchat sebevraždu

23. října 2018 11:36 | Celý MS kraj | Redakce

Dva policisté Obvodního oddělení Český Těšín zachránili život mladému muži, který se rozhodl ho ukončit skokem z okna. Policisté zareagovali na anonymní výhrůžný telefonát prostřednictvím linky 158. Z dostupných evidencí a informací velmi rychle zjistili o koho se jedná i jeho adresu bydliště.

Ráno hořela zahradní chatka v Ostravě-Hrabové

22. října 2018 11:06 | Ostrava-město | Redakce

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pondělí ráno v Ostravě-Hrabové u požáru přízemní dřevěné chatky. Předběžná škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun, naštěstí nikdo nebyl zraněn.

Ostravští hasiči zachraňovali batole z hluboké plastové roury

4. října 2018 11:51 | Ostrava-město | Redakce

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) - ze stanic Poruba a Zábřeh - zasahovaly ve středu v podvečer v Ostravě-Porubě u záchrany 1,5letého dítěte, které spadlo do čtyři metry hluboké a velmi úzké plastové roury. Díky tomu, že mělo na sobě pevnou podzimní bundu s kapucí, mohli hasiči použít na jeho včasné vytažení dlouhou tyč, zakončenou háčkem.

Cizince srazilo auto na dálnici D1, pokoušel se ji přejít

29. září 2018 12:16 | Celý MS kraj | Redakce

V noci z pátku na sobotu zasahovali záchranáři ZZS MSK u vážné dopravní nehody na Novojičínsku. Třicet minut před půlnocí byl na tísňové lince 155 nahlášen střet vozidla s osobou, a to na dálnici D1 u obce Bravantice, nedaleko Klimkovického tunelu. Na místo v rámci noční mise ihned vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyjela posádka RZP z Bílovce. Jako první však u postiženého zastavil lékařský tým rendez-vous z Fulneku, který okolo projížděl v rámci jiného případu.

Oheň v domově pro seniory v Kunčičkách, hasiči zachránili 32 lidí

26. září 2018 9:00 | Ostrava-město | Redakce

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 25. září večer u požáru v jídelně domova pro seniory v Ostravě-Kunčičkách. Ošetřující sestry, policisté a hasiči zachránili celkem 32 osob, mnohdy imobilních. Tři z těchto obyvatel domova se nadýchali kouře a byli předáni zdravotníkům ZZS MSK.

Ranní nehoda ostravské tramvaje a Fordu zaměstnala hasiče i ZZS

25. září 2018 9:51 | Ostrava-město | Redakce

Profesionální hasiči z Ostravy-Zábřehu zasahovali v úterý 25.9.2018 brzy ráno v Ostravě-Vítkovicích u nehody tramvaje číslo 11 a osobního automobilu Ford Mondeo, a to v křižovatce čtyřproudé Rudné a Závodní ulice. Z mondea museli pomocí hydraulických nástrojů vyprostit zraněného řidiče, vyprošťovací speciál Bizon pak naložil auto na „odtahovku“ a ještě nakolejil tramvaj. Její řidička vyvázla bez zranění.

Po srážce s autem na výjezdu z Opavy zemřel cyklista

13. září 2018 11:14 | Celý MS kraj | Redakce

Dopravní policisté vyšetřují další tragickou nehodu, při které se osobní auto střetlo s cyklistou. Poslední případ se stal ve čtvrtek ráno na výjezdu z Opavy ve směru na Komárov. Muž, který byl sražen, bohužel zemřel.

Hasiči zachraňovali čápa z chladicí věže ve Stonavě

29. srpna 2018 10:41 | Celý MS kraj | Redakce

Profesionální hasiči (HZS MSK) z Karviné zachránili o uplynulém víkendu čápa bílého, uvízlého v chladicí věži ve Stonavě (okres Karviná) - v areálu nečinného černouhelného dolu 9. Květen. Stál zde podle pracovníka zdejší ostrahy nejméně pět dní, a to v přítomnosti uhynulého druha (či družky), jehož tělo bylo zaklesnuto v dřevěné konstrukci uvnitř věže.

Osobní auto odhozené náklaďákem v Hlučíně zranilo dvě děti

27. srpna 2018 16:59 | Celý MS kraj | Redakce

Tři posádky ZZS MSK zasahovaly v pondělí 27. srpna u dopravní nehody v Hlučíně. Po jedenácté hodině převzali operátoři tísňové linky 155 informaci o střetu mezi automobilem a dvěma chodci. Na místo ihned vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyjely dvě hlučínské pozemní posádky záchranné služby.

V Rychvaldu vjel opilý muž se svým autem do rybníku

26. srpna 2018 13:37 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v sobotu 25. 8. 2018 dopoledne v Rychvaldu (okres Karviná) u rybníku Skučák, do něhož předtím vjel osobním automobilem Škoda Fabia značně opilý řidič a jeho světlá fabia skončila ve vodě na střeše.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více