Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Dva myslivci na Bruntálsku pytlačili, policie je vypátrala

5. prosince 2018 11:13 | Celý MS kraj | Redakce

Policisté oddělení hospodářské kriminality v těchto dnech zadrželi dva muže, kteří byli podezřelí z trestné činnosti v souvislosti s neoprávněným lovem zvěře. U zadržených provedli domovní prohlídky, při kterých zajistili větší množství legálně držených zbraní a střeliva, včetně příslušenství a také staré plomby k označení ulovené zvěře.

Hasiči zachránili fenku, která spadla do hluboké šachtice v Petřvaldu

29. listopadu 2018 9:23 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) z Karvinska se postaraly v úterý 27.11.2018 odpoledne o rychlou záchranu půl druhého roku staré fenky křížence, slyšící na jméno jméno Mia. Skončila v Petřvaldu (okres Karviná) v hluboké šachtici, tvořené z betonových skruží, a to v sousedství volně přístupného kynologického cvičiště. Hasiči museli použít lezeckou techniku.

Akademie RE I start RESIDOMO

21. listopadu 2018 10:30 | Havířov | Redakce

Pan Martin Hradzký má se svou ženou v centru Havířova obchůdek s bylinkami a přírodními produkty. Udržet se na trhu, ale není jednoduché. Proto i on uvítal projekt Restart společnosti Residomo, který je určen drobným podnikatelům. Ti se během workshopu mohou dozvědět mnohé užitečné informace, které se týkají marketingu, nebo komunikace se zákazníky.

Čtyři mrtví po srážce kamionu a dodávky

11. listopadu 2018 11:07 | Celý MS kraj | Redakce

Tragická dopravní nehoda se stala v neděli krátce před 4.00 hodinou na silnici I/11 v katastru Třince (část Nebory). Příčiny dosud šetří policie.

Rojnice hasičů a policistů ulovila a ošetřila pštrosa na Třinecku, možná ho zranil vlak

10. listopadu 2018 17:18 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky hasičů se zapojily v pátek 9. listopadu 2018 večer do odchytu dospělého pštrosa, který utekl z menší farmy na Třinecku (okres Frýdek-Místek). Zhruba po půlhodině jej hasiči společně s policisty ČR chytili, hasiči mu ještě museli opatrně - za asistence majitele - ošetřit ošklivé zranění na krku.

Hasiči zachránili seniora na Bruntálsku po pádu do hluboké studny

10. listopadu 2018 10:11 | Bruntál | Redakce

Dvě bruntálské jednotky hasičů (HZS+SDH) zasahovaly v pátek 9.11.2018 odpoledne v obci Valšov (okres Bruntál) u záchrany zraněného seniora, který při práci spadl do hluboké studny se třemi metry vody. Hasiči jej vytáhli ven pomocí speciálního lezeckého vybavení.

Požár ve zdravotním středisku v Odrách - uvnitř zemřel člověk

10. listopadu 2018 10:04 | Celý MS kraj | Redakce

V pátek 9. listopadu 2018 byl pět minut před půl sedmou večer na tísňovou linku ohlášen požár v části zdravotního střediska na sídlišti Míru v Odrách na Novojičínsku. K události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice HZS MSK v Bílovci spolu s dobrovolnými jednotkami z Oder a Fulneku.

Dálnici D1 u Bohumína uzavřel požár autobusu

7. listopadu 2018 10:44 | Celý MS kraj | Redakce

Tři jednotky profesionálních hasičů zasahovaly ve středu ráno na dálnici D1 asi kilometr před státní hranicí s Polskem (okres Karviná) u požáru polského autobusu, který se vracel prázdný do Polska. I přes snahu polského řidiče a rychlý zásah hasičů byl autobus zničen. Předběžná škoda na autobusu a 7 zničených betonových panelech dálničního tělesa byla odhadnuta na 3 miliony korun.

Ostrava: ANO podepsalo koaliční smlouvu s lidovci a Piráty

25. října 2018 18:50 | Ostrava-město | Redakce

Původní koalice hnutí ANO, Ostravaka, ODS a lidovců neplatí. Vítězné ANO podepsalo nakonec koaliční smlouvu s KDU-ČSL a Piráty. Podle primátora Tomáše Macury našlo hnutí ANO největší programovou shodu s Piráty.

Ředitel FNO Evžen Machytka rezignoval, dočasně jej nahradí náměstek Vávra

25. října 2018 16:10 | Celý MS kraj | Redakce

Evžen Machytka se sám vzdal funkce ředitele Fakultní nemocnice Ostrava. Jeho rozhodnutí uvítal hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Ten zhodnotil Machytkovo rozhodnutí jako rozumný krok. Fakultní nemocnici zatím povede ředitelův náměstek pro vědu a výzkum Petr Vávra.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více