Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Vše, co potřebujete vědět o DVB-T2

9. ledna 2019 20:04 | Celý MS kraj | Redakce

Rok 2021 se ponese ve znamení DVB-T2. Jedná se o nový standard vysílání, který má nahradit ten současný, tedy DVB-T, který je tu s námi už 10 let. Proč se přechází na nový standard, a co to pro vás znamená?

Sypač zapadl v Ostravě, museli pomoct hasiči

9. ledna 2019 15:30 | Ostrava-město | Redakce

Ostravští profesionální hasiči řešili během středečního rána dvě technické závady. V Moravské Ostravě u dostavby „skeletu“ u ulice 28. října naproti Domu kultury Ostrava si prorazil český kamion DAF se stavebním materiálem palivovou nádrž plnou nafty a ve Výškovicích zase sypač Mercedes s technickou solí zapadl pravým zadním kolem do rozměklého okraje chodníku a nemohl bez pomoci hasičů ven.

Silničáři dnes nasadili veškerou techniku na odklízení sněhu

8. ledna 2019 15:33 | Celý MS kraj | Redakce

V úterý měli silničáři zejména v dopoledních hodinách plné ruce práce. V terénu bylo 80 sypačů a sníh odklízely také traktory s radlicemi, a to zejména v místech křížení cest. Po poledni sněžení ustálo a teploty se, s výjimkou hor, přehouply do plusových hodnot.

Po nehodě na dálnici u Klimkovic hasiči vyprošťovali řidiče fabie

4. ledna 2019 10:49 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v pátek 4. ledna ráno na dálnici D1 u Klimkovic (okres Ostrava-město) u nehody osobního automobilu Škoda Fabia a dodávky Fiat Ducato, vezoucí lahve s vínem. Z fabie museli hasiči opatrně vyprostit pomocí hydraulických nástrojů zraněného a zaklíněného muže, který byl při vědomí.

Hasiči zasahovali u požáru chatky v Kopřivnici

2. ledna 2019 12:45 | Celý MS kraj | Redakce

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly ve středu 2.1.2019 ráno u požáru částečně zděné a podsklepené zahradní chatky v kopřivnické části Lubina (okres Nový Jičín), který se obešel bez zranění. Předběžná škoda byla odhadnuta na čtvrt milionu korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Hasiči zachránili fenku z řeky Opavice

2. ledna 2019 12:38 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky hasičů se zapojily v úterý ráno v Městě Albrechticích (okres Bruntál) do úspěšné záchrany fenky plemena husky se jménem Maggie z koryta řeky Opavice. Hasiči se až dodatečně od vděčného majitele dozvěděli, že fenka je slepá, má diabetes a potřebuje dvakrát denně inzulín.

Muž vytáhl na havířovské strážníky plynovou pistoli

2. ledna 2019 10:16 | Celý MS kraj | Redakce

Strážníci havířovské městské policie zpacifikovali muže ročníku 1968, který na ně mířil plynovou zbraní. Incident se stal krátce po silvestrovské noci. Muž tvrdil, že byl okraden, ale nikdo mu nepomůže, tak vše vyřídí se strážníky sám. Mířil na ně plynovou zbraní.

Ve Frýdku-Místku hořel kulturní dům

26. prosince 2018 17:37 | Celý MS kraj | Redakce

Ve Frýdku-Místku v úterý brzy ráno hořel kulturní dům. Požár poškodil strop jedné místnosti a vybavení knihovny. Škoda činí asi 750 000 korun.

Zvuk sirén se nesl celým Českem, země uctívá památku horníků ze Stonavy

22. prosince 2018 12:27 | Stonava | Redakce

V sobotní poledne se po celé zemi rozezněly sirény. Česko i tímto způsobem uctívá památku 13 horníků, kteří zemřeli po čtvrtečním výbuchu metanu v dole ČSM ve Stonavě. Tragédie má 13 obětí, jednoho Čecha a 12 Poláků. Dva z deseti dalších zraněných horníků jsou stále v nemocnici, jeden z nich je s těžkými popáleninami v kritickém stavu.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více