Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

SLEDUJEME: Skládka nebezpečného odpadu ze Starého Města už brzy zmizí

31. ledna 2019 11:06 | Frýdek-Místek | Redakce

Rada FM vybrala firmu, která bude odvážet nebezpečný odpad ze Starého Města. V nejbližších dnech podepíší smlouvu. Po podpisu má firma sedm dní na to, aby začala odpad odvážet do Starého Města u Uherského Hradiště.

SLEDUJEME: Policejní honička po Ostravě skončila střelbou

29. ledna 2019 12:46 | Ostrava-město | Redakce

Policisté v Ostravě prožili v pondělí rušnou noc. Několik hlídkových vozidel se zapojilo do divoké honičky za ujíždějícím vozem. V průběhu stíhání se v Mariánských Horách jedno policejní vozidlo dokonce nabouralo. Policisté po ujíždějícím autu i stříleli. Uprchlíky nakonec zastavila až značka v zatáčce. Dále ještě chvíli utíkali po svých ale po výstražné střelbě se nakonec vzdali.

Ostrava za jeden den: Co byste neměli minout

29. ledna 2019 8:41 | Ostrava-město | Redakce

Přemýšlíte, kam se vydat v Moravskoslezském kraji na výlet? Chcete spojit kulturu, dobré jídlo i zábavu? Vydejte se do Ostravy. Toto východní velkoměsto lidé neprávem opomíjejí pro jeho stigma průmyslového centra, kde není nic k vidění. Ostrava přitom v posledních letech prošla značnou proměnou a na vašem seznamu destinací by určitě neměla chybět.

V regionu začala chřipková epidemie

28. ledna 2019 13:14 | Celý MS kraj | Redakce

Počet chřipkových onemocnění v minulém týdnu vzrostl o 30 %, nejhůře jsou na tom malé děti. Radim Mudra, mluvčí KHS MSK: "Nejvíce nemocných je v Opavě, Ostravě a Bruntálsku. Nemocné jsou hlavně nejmenší děti od miminek po pětileté. Jejich počet vzrostl v posledních dnech o 50%. Znamená to, že dětí od 0 až po 5 let je nemocných 4600 na 100 tis. obyvatel."

Dopravní nehoda na Karvinsku si vyžádala dva zraněné

26. ledna 2019 10:12 | Karviná | Redakce

Posádky Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje zasahovaly v pátek 25. ledna večer u vážné dopravní nehody na Karvinsku. Operátoři záchranné služby převzali před půl osmou večer informaci o havárii osobního vozidla v Petřvaldu, které narazilo do sloupu.

Krizový štáb řeší nelegální sklad odpadních hořlavin

24. ledna 2019 14:30 | Frýdek-Místek | Redakce

Už druhý den zasedá Krizový štáb ve Frýdku-Místku a zabývá se nelegálním uskladněním nebezpečných látek v hale na katastru sousedního Starého Města. Velké množství barelů odpadních hořlavých látek tam zřejmě navezla firma z Polska. Objekt hlídá policie.

Znalcům z kauzy Kramný hrozí tři roky vězení

24. ledna 2019 10:18 | Celý MS kraj | Redakce

Okresní soud v Ostravě se od středy zabývá případem soudních znalců Radka Matlacha a Igora Fargaše, kteří vypracovali posudek týkající se příčiny smrti manželky a dcery Petra Kramného.

Smogová regulace v MS kraji byla kromě Ostravska, Karvinska a Frýdeckomístecka rozšířena i na Třinecko

21. ledna 2019 9:09 | Celý MS kraj | Redakce

V Moravskoslezském kraji opět platí smogová situace. Meteorologové také v neděli odpoledne vyhlásili pro aglomeraci Ostravska, Karvinska a Frýdecko-Místecka smogovou regulaci. Nově přibylo i Třinecko. Překročeny byly regulační prahové hodnoty pro prachové částice PM 10. Mírné zlepšení by mělo přijít v úterý nebo ve středu. Lidé by měli omezit pobyt pod širým nebem a zdržet se zvýšené fyzické zátěže, především osoby s chronickými dýchacími potížemi, srdečním onemocněním, starší lidé a malé děti.

Při požáru unimobuňky ve Stachovicích se vážně popálil muž, později zemřel v nemocnici

20. ledna 2019 12:00 | Celý MS kraj | Redakce

Další závažný požár v Moravskoslezském kraji byl na operační středisko hasičů nahlášen deset minut před jednadvacátou hodinou. Tentokráte se mělo jednat o požár unimobuňky v obci Stachovice, při které došlo k popálení jedné osoby. Operační středisko proto ihned na místo vyslalo jednotku profesionálních hasičů ze stanice Bílovec spolu s dobrovolnými kolegy z obcí Fulnek a Fulnek-Stachovice.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více