Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Při nočním požáru hostince v Kozlovicích-Měrkovicích zemřel muž

19. ledna 2019 12:21 | Celý MS kraj | Redakce

V noci z pátku na sobotu zasahovali frýdecko-místečtí hasiči u tragického požáru v Kozlovicích, při kterém byl nalezen mrtvý muž. Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo informaci o požáru v objektu hostince v Kozlovicích, místní části Měrkovice, ve 23:25 hod. Již při přebíraní události měli hasiči indicie o možném tragickém dosahu požáru. Po příjezdu hasičů na místo a po provedení průzkumu byl potvrzen požár v kotelně místního hostince, při kterém byla nalezena mrtvá osoba.

Vietnamec nelegálně obchodoval s cigaretami

16. ledna 2019 15:59 | Nový Jičín | Redakce

Moravskoslezští celníci odhalili nelegální obchod s cigaretami. Při domovní prohlídce našli v garáži v Odrách celkem 200 kilogramů tabáku a 606 000 cigaret bez platné tabákové nálepky. Celníci zabránili úniku na spotřební dani ve výši přesahující dva miliony korun. Pachatele předali policistům

Hasiči vyprostili auto z příkopu v Ostravě-Hrušově

15. ledna 2019 14:56 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky ostravských profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v úterý 15.1.2018 kolem poledne v Ostravě-Hrušově u nehody osobního automobilu Škoda Fabia, který skončil v příkopu na střeše. Mladá řidička byla zraněna. Fabii pomohl na silnici hasičský Bizon.

Bohumínští hasiči zachránili chlapce z kontejneru

15. ledna 2019 9:50 | Celý MS kraj | Redakce

Profesionální hasiči z Bohumína zachránili v noci z pondělí na úterý třináctiletého chlapce z prázdného kovového kontejneru na elektroodpad. Chlapec se tam měl předtím schovat před mrazem, údajně byl na útěku z diagnostického ústavu. Jeho volání o pomoc naštěstí zaslechl procházející noční chodec.

Vážný pracovní úraz v Třineckých železárnách, muže popálila horká pára

15. ledna 2019 8:36 | Celý MS kraj | Redakce

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v pondělí 14. ledna u vážně zraněného muže v Třinci. Ve tři čtvrtě na dvě odpoledne byl prostřednictvím tísňové linky 155 oznámen úraz pracovníka v areálu Třineckých železáren. Na pomoc operátoři vyslali tým rychlé lékařské pomoci z třineckého stanoviště ZZS.

Mladík chtěl ukrást ženě kabelku, dopadl ho policista v civilu

13. ledna 2019 10:54 | Celý MS kraj | Redakce

Další zvlášť závažný zločin loupeže započali vyšetřovat ostravští kriminalisté. Ke skutku došlo ve čtvrtek 10. ledna po 15.30 hodině v Ostravě. Pětačtyřicetiletá poškozená se vracela ze zaměstnání, procházela dvorem jednoho z domů. Zezadu k ní přistoupil muž, uchopil její kabelku a snažil se zavazadla zmocnit. Žena však kabelku bránila, upadla na zem a muž ji ještě táhl téměř metr po zemi. Na křik poškozené muž zareagoval následně útěkem.

V Beskydech se těžce zranil skialpinista bez přilby, horská služba si k němu musela prořezávat cestu

12. ledna 2019 18:09 | Celý MS kraj | Redakce

Sedmatřicetiletý skialpinista se dnes krátce před polednem těžce zranil zřejmě při nárazu do stromu v oblasti Smrku, neměl bezpečnostní přilbu.

Horská služba Beskydy varuje před pohybem v lese, hrozí pád větví a stromů

11. ledna 2019 13:56 | Celý MS kraj | Redakce

Vzhledem k panujícím klimatickým podmínkám v Beskydech varuje Horská služba návštěvníky pohoří před nebezpečím v lesních lokalitách.

Havárie uzavřela ostravské loutkové divadlo

10. ledna 2019 11:59 | Ostrava-město | Redakce

Havárii řeší v Divadle loutek Ostrava. Do prostoru jeviště i hlediště na hlavní scéně od pondělí zatéká voda. Příčinou je především kondenzace par v rozvodech vzduchotechniky, a zřejmě i stávající skladba střechy. Provoz na hlavní scéně je nejméně do konce února přerušen. Diváci mohou vstupenky na zrušená představení vrátit, případně si vybrat náhradní termín, či jiný titul.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více