Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Další úspěch atletky Simony Vrzalové, zaběhla český rekord na 1 km

11. února 2019 17:56 | Celý MS kraj | Redakce

Atletka z Českého Těšína Simona Vrzalová, která závodí za Centrum individuálních sportů Ostrava, zaběhla na mítinku ve francouzském Lievin český rekord na 1 km časem 2:39,25. Doběhla na 4. místě, a to pouhé 2 vteřiny za vítěznou etiopankou a několikanásobnou mistryní světa Genzebe Dibabaovou 2:37,40.

Sedm nádraží v kraji se dočká modernizace

10. února 2019 20:40 | Celý MS kraj | Redakce

SŽDC letos zahájí modernizaci nádražních budov v Moravskoslezském kraji. Největší rekonstrukce čeká nádraží v Havířově, která si vyžádá na 120 milionů korun. Celkem opraví 7 nádražních budov.

Dva zranění lidé po požáru v Třinci, evakuováno bylo 34 lidí

10. února 2019 11:03 | Celý MS kraj | Redakce

V nedělních brzkých ranních hodinách byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje nahlášen požár bytu v Třinci-Lyžbicích. K požáru v šestipatrovém bytovém domě byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů.

Hasiči vyprošťovali bagr, který poškodil plynovou přípojku ve Městě Albrechticích na Bruntálsku

9. února 2019 14:38 | Celý MS kraj | Redakce

Tři jednotky hasičů zasahovaly během pátku 8. února ve Městě Albrechticích na Bruntálsku, v místní části Hynčice, kde spadl bagr při nakládání na podvalník na domovní plynovou přípojku a poškodil ji. Hasiči museli ve spolupráci s plynaři přípojku provizorně utěsnit a pak bagr velmi pomalu a opatrně vyprostit a naložit pomocí jeřábu.

Řidič auta se na Opavsku zranil při nárazu do stromu

6. února 2019 14:09 | Celý MS kraj | Redakce

Posádky ZZS MSK zasahovaly dnes, ve středu 6. února ráno, u vážné dopravní nehody na Opavsku. Řidič osobního automobilu narazil na silnici mezi obcemi Chabičov a Velká Polom do stromu, střet byl operátorům záchranné služby nahlášen po sedmé hodině. K místu ihned zamířil hlučínský tým rendez-vous, posádka RZP z Dolního Benešova a také ostravští letečtí záchranáři.

V Beskydech se těžce zranila šedesátiletá běžkařka, musel pro ni vrtulník

3. února 2019 10:53 | Celý MS kraj | Redakce

Posádka vrtulníku letecké záchranné služby zasahovala spolu s horskými záchranáři u zraněné běžkařky v Beskydech. Informaci o události přijali pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska v sobotu 2. února dopoledne. Do oblasti Grúně odstartoval stroj před jedenáctou hodinou.

Kvůli silnému větru hasiči vyjížděli k desítkám zásahů

2. února 2019 6:55 | Celý MS kraj | Redakce

Téměř ke třem desítkám událostí v souvislosti se silným větrem vyjely jednotky profesionálních, dobrovolných a podnikových hasičů zhruba od páteční 21. hodiny do sobotního rána 2.2.2019 na území Moravskoslezského kraje, především v okrese Frýdek-Místek. Šlo hlavně o odstraňování spadlých a nebezpečně nakloněných stromů, jen několikrát utržených plechových střešních krytin. Události se dosud obešly bez zranění i větších škod.

Kraj nabízí deváťákům stipendia

31. ledna 2019 12:08 | Celý MS kraj | Redakce

Už za měsíc musí žáci podat přihlášku na střední školu. Nabídka oborů se rozšířila například o sladovníka nebo železničáře. Deváťákům i letos usnadní výběr kampaň Moravskoslezského kraje Řemeslo má respekt. Krajské střední školy budou deváťáky lákat i na krajská stipendia. Podrobnosti rozkryla Nikola Birklenová, mluvčí KÚ MSK.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více