Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Tragická dopravní nehoda mezi Kravařemi a Štěpánkovicemi, zemřel 32letý muž

14. března 2019 8:58 | Celý MS kraj | Redakce

Zdravotnická záchranná služba MSK zasahovala ve středu 13. března v pozdních večerních hodinách u vážné dopravní nehody na Opavsku. Informaci o havárii osobního vozidla, které narazilo do stromu u silnice mezi obcemi Kravaře a Štěpánkovice, přijali operátoři ZZS několik minut po třiadvacáté hodině. Na místo spolu s dalšími složkami integrovaného záchranného systému vyjely opavské posádky rendez-vous a RZP, k noční misi byl rovněž vyslán vrtulník LZS z Ostravy.

Silný vítr v Moravskoslezském kraji, hasiči mají na kontě stovky výjezdů

11. března 2019 9:51 | Celý MS kraj | Redakce

Bezmála čtyři stovky výjezdů kvůli silnému větru, především k popadaným stromům a někdy i k poškozeným střešním krytinám, mají dosud na kontě jednotky profesionálních (HZS MSK), dobrovolných a podnikových hasičů od sobotního do pondělního rána 11. března, hlavně v období od nedělního odpoledne do pondělního rána. Události se obešly bez zranění i bez větších materiálních škod.

Hazardér na D48! Řidiči otočil vůz a pokračoval v protisměru, pátrá po něm policie

11. března 2019 9:30 | Celý MS kraj | Redakce

Policisté pátrají po řidiči, který se nebezpečně otáčel na dálnici D48 a jel v protisměru na Český Těšín. Policisté karvinského dopravního inspektorátu žádají svědky o spolupráci. Incident se stal ve středu 20. února zhruba v 15 hodin, za nájezdem na dálnici D48 na 69. km ve směru na Frýdek-Místek. Vozidlo červené barvy řídil muž ve věku cca 65-70 let. V případě jakéhokoliv poznatku kontaktujte Dopravní inspektorát Karviná, prap. Ptoška, tel. 974 734 570 nebo 974 734 259.

Na Karvinsku se odehrála divoká policejní honička

9. března 2019 21:33 | Celý MS kraj | Redakce

Policisté speciální pořádkové jednotky pronásledovali na Karvinsku rychle jedoucí vozidlo. Jak později ukázaly testy, řidič byl pod vlivem drog.

Z havarované dodávky na D48 u Příbora unikal plyn

9. března 2019 8:18 | Celý MS kraj | Redakce

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek 8. března od půl deváté večer na rozestavěném mostním úseku dálnice D48 u Příbora na Novojičínsku. Havarovala tam dodávka s pohonem na stlačený zemní plyn.

VÝZVA POLICIE: Hledáme svědky tragické dopravní nehody u obce Vražné

7. března 2019 10:04 | Celý MS kraj | Redakce

Ve středu 6. března 2019 okolo 14:30 hodin na 317,5 kilometru dálnice D1 ve směru od Bělotína na Ostravu (cca 150 metrů před čerpací stanicí Shell), v katastru obce Vražné, došlo k tragické dopravní nehodě. Policie hledá svědky.

Hasiči likvidovali požár rodinného domku v Břidličné

6. března 2019 8:09 | Bruntál | Redakce

Šest jednotek hasičů zasahovalo v úterý 5.3.2019 odpoledne v obci Břidličná (okres Bruntál) u požáru dětského pokoje a části střechy dvoupodlažního rodinného domku se sedlovou střechou typu „okal“. Majiteli domku, který se nadýchal kouře, poskytli hasiči první pomoc. Prvotní škodu odhadl vyšetřovatel hasičů na 700 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření, předběžně již ale mohlo být vyloučeno cizí zavinění.

Ostravská policie hledá nemocnou ženu

3. března 2019 18:38 | Celý MS kraj | Redakce

AKTUALIZOVÁNO: Pohřešovaná žena je již nalezena. Policisté se v neděli večer obrátili prostřednictvím médií na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání po pohřešované 34leté ženě.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více