Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Hasiče zaměstnávají vážné dopravní nehody

2. března 2019 14:05 | Celý MS kraj | Redakce

Hasiči Moravskoslezského kraje vyjížděli v pátek k pěti vážným dopravním nehodám. Během soboty přibyly další tři. Šlo o nehody osobních aut a jednoho autobusu. Jedna osoba přišla o život a několik lidí bylo zraněno.

V bývalém krnovském dolu spadla z 15 metrů nezletilá dívka

26. února 2019 8:53 | Celý MS kraj | Redakce

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v pondělí 25. února odpoledne u vážného úrazu dítěte na Bruntálsku. V šestnáct hodin převzali pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska tísňové volání z Krnova. Nahlášen byl pád osoby ze skály. Na pomoc ihned vyjely krnovské pozemní posádky a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy. První záchranáři byli u pacientky během šesti minut o přijetí výzvy k zásahu.

Na nádraží ve Studénce vyhořela lokomotiva nákladního vlaku

18. února 2019 18:08 | Celý MS kraj | Redakce

V pondělí odpoledne začala na nádraží ve Studénce hořet lokomotiva nákladního vlaku. Na místě zasahovali profesionální, dobrovolní i drážní hasiči. Hasiči lokomotivu chvíli nechali hořet, zřejmě kvůli napětí v troleji. Brzy ale vstoupili dovnitř a část, která byla v plamenech, začali hasit. Podle dostupných informací nebyl nikdo zraněn. Místo zahalil silný nepříjemný kouř. Příčina vzniku požáru zatím není známa.

Budoucnost online marketingu mají v rukou zákazníci a jejich nákupní zvyky

18. února 2019 15:42 | Celý MS kraj | Redakce

Více než polovina Čechů nakupuje online, přičemž čtvrtina z nich dokonce používá internet i k nákupu potravin. A právě díky této revoluci v nákupních zvycích se stal online marketing jedním z nejefektivnějších způsobů v oslovování nových zákazníků. Ty se však rok od roku mění a online marketéři i firmy by se na to měli řádně připravit.

Fakultní nemocnice Ostrava má nového ředitele, povede ji Jiří Havrlant

18. února 2019 12:45 | Ostrava-město | Redakce

Do čela největšího zdravotnického zařízení v MS kraji byl ke dni 18. února 2019 jmenován chirurg Jiří Havrlant. Prioritou muže, který dosud působil jako ředitel pro zdravotnictví v RBP zdravotní pojišťovně, bude především zajištění dlouhodobé stability FNO.

Samovznícení uhlí v Dole ČSM-Jih ve Stonavě, horníci nebyli zraněni

15. února 2019 22:08 | Celý MS kraj | Redakce

Okamžité uzavření asi 800 metrů pod zemí v Dole ČSM-Jih ve Stonavě v likvidovaném dokopaném porubu. Hlavním důvodem tohoto opatření bylo prudké zvýšení koncentrace oxidu uhelnatého a následné samovznícení uhlí v pátek 15. února. Nikdo z horníků nebyl zraněn.

Dům plný CO v Třinci: hasiči z něj zachránili dvě ženy

15. února 2019 15:26 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v pátek 15.2.2019 dopoledne v rodinném domku v Třinci (okres Frýdek-Místek), z dosud neznámých důvodů plném oxidu uhelnatého (CO). Seniora v bezvědomí rychle vytáhl z přízemí ven do bezpečí tým ZZS MSK, hasiči v dýchací technice potom objevili v prvním patře dvě ženy středního věku – jedné bylo špatně, druhá byla v té době bez příznaků zdravotních potíží. Okamžitě je vyvedli ven.

Noční požár v restauraci: škoda za 2 mil. korun

14. února 2019 12:01 | Opava | Redakce

Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci ze středy na čtvrtek v Opavě- Kylešovicích u požáru restaurace s bowlingem. Požár se obešel bez zranění, předběžná škoda byla odhadnuta na 2 miliony korun.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více