Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Výbuch metanu v dole na Karvinsku má 13 obětí

20. prosince 2018 21:30 | Celý MS kraj | Redakce

Důlní neštěstí ve Stonavě má potvrzeno 13 obětí výbuchu metanu. Na místě zemřel 1 Čech a 11 Poláků. Další horníci jsou v nemocnici, jeden je v kritickém stavu. Na místo dorazil polský premiér, na Karvinsko přiletěl i český předseda vlády. 24. prosince proběhne mše za oběti neštěstí, bude ji sloužit František V. Lobkowicz.

Hasiči vyprošťovali slovenskou dodávku ze stromů ve Starých Hamrech

16. prosince 2018 19:06 | Celý MS kraj | Redakce

Tři jednotky hasičů zasahovaly v neděli 16.12.2018 ráno ve Starých Hamrech, kde skončila dodávka Renault Master se slovenskou registrační značkou v příkopu ve stromech. Hasiči museli odřezat jeden strom a pak dodávku vyprostil Bizon z Ostravy hydraulickou rukou. Řidič vyvázl bez zranění.

Na Albrechticku zadrželi podezřelého z výroby drog

13. prosince 2018 12:08 | Celý MS kraj | Redakce

Krnovští kriminalisté ve spolupráci s polskými kolegy a Zásahovou jednotkou Moravskoslezského kraje zadrželi v obci na Albrechticku cizince, který byl podezřelý z výroby omamných a psychotropních látek. Na muže byly také vydány dva Evropské zatýkací rozkazy pro drogové delikty v cizině, za které mu hrozí až 12 let výkonu trestu odnětí svobody.

Orlová požaduje převedení nemocnice do své správy

13. prosince 2018 8:55 | Celý MS kraj | Redakce

Před Krajským úřadem v Ostravě lidé demonstrují za zachování péče orlovské nemocnice. Vedení radnice chce zabránit chystané optimalizaci, která podle starosty Miroslava Chlubiny (Nezávislí a Změna pro lidi) povede časem ke zrušení nemocnice a zhoršení dostupnosti lékařské péče pro obyvatele města a okolí.

Osmnáctiletý řidič zemřel po srážce s náklaďákem

11. prosince 2018 12:59 | Havířov | Redakce

Tragická dopravní nehoda se stala v úterý o půl osmé ráno v Havířově. 18letý řidič BMW pravděpodobně nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou, dostal smyk a narazil nejdříve do betonových bariér a pak do protijedoucího kamionu. I přes veškerou snahu záchranářů řidič zemřel. Příčinu nehody zjišťují policisté.

Policisté odvezli z množírny 17 psů

10. prosince 2018 14:55 | Celý MS kraj | Redakce

Policisté žádají o pomoc při šetření případu nezákonného obchodování se psy. 47 letý muž nabízel prostřednictvím internetu zejména malá plemena. Novým majitelům předával i očkovací průkaz, ale s fiktivním razítkem veterináře. Policisté po domovní prohlídce zajistili 17 psů různých plemen žijících v nevyhovujících podmínkách a také osm mobilních telefonů, které podvodník používal pro sjednávání obchodu. Pokud patříte mezi majitele pejska získaného podvodným způsobem, podejte informace policii, pomůžete objasnit případ další nezákonné množírny.

Auto srazilo v Opavě chodkyni, pro 26letou ženu musel přiletět vrtulník

9. prosince 2018 8:56 | Celý MS kraj | Redakce

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v sobotu 8. prosince u vážné dopravní nehody v Opavě. Ve tři čtvrtě na čtyři odpoledne přijalo krajské operační středisko ZZS MSK tísňové volání, podle kterého došlo ke střetu automobilu s chodcem. Na pomoc vyjely posádky rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci, obě z blízkého stanoviště. U zraněné ženy byli záchranáři během tří minut od nahlášení události. Do záchrany se zapojil rovněž vrtulník LZS.

Ledovka zkomplikovala rutinní zásah zdravotníků v Beskydech, na pomoc museli přijet hasiči

8. prosince 2018 10:29 | Celý MS kraj | Redakce

Rutinní zásah posádky zdravotnické záchranné služby v pátek 7. prosince nečekaně zkomplikovalo počasí. Před šestou hodinou přijali operátoři ZZS MSK informaci o muži, zraněném poblíž osady Trojmezí v Beskydech. Když tým rychlé zdravotnické pomoci z třineckého stanoviště zamířil ke zraněnému pacientovi, ještě netušil, že se jeho zásah nezvykle protáhne.

Nebezpečná infekce MERS se u muže z FNO nepotvrdila

6. prosince 2018 19:23 | Celý MS kraj | Redakce

Pacient, který byl převezen ve středu z FNO do nemocnice Na Bulovce, si může oddechnout. Podezření, že se nakazil nebezpečným virem MERS, na který umírá 50% pacientů, se u něj nepotvrdilo.

Hlučínští hasiči vyprošťovali osobní auto z porostu

5. prosince 2018 12:59 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky hlučínských hasičů (HZS MSK+JSDHO) zasahovaly ve středu 5.12.2018 ráno u nehody osobního automobilu Citroën Saxo, který skončil mimo silnici v porostu mladých stromů na levém boku. Hasiči museli vyprostit zraněnou řidičku (1958). Po ořezání několika dřevin pilou asistovali při nakládání havarovaného auta na vozidlo odtahové službě.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více