Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Dvě nehody motorkářů na Bruntálsku, jeden z nich havárii nepřežil

22. dubna 2018 10:11 | Celý MS kraj | Redakce

Jen přibližně půl hodina a čtyři kilometry od sebe dělily dvě vážné nehody motocyklistů. Obě se v sobotu 21. dubna odpoledne odehrály na Bruntálsku, a to na silnicích v obcích Janovice a Ondřejov, poblíž města Rýmařova. U havárií souběžně zasahovaly všechny rýmařovské posádky ZZS – dva týmy rychlé zdravotnické pomoci a lékařská rendez-vous. Spolu s nimi pomáhaly pacientům také dva vrtulníky – z Ostravy a Olomouce.

U požáru lesa v Mostech u Jablunkova pomáhali i slovenští hasiči

22. dubna 2018 9:51 | Celý MS kraj | Redakce

Čtyři české a tři slovenské jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 21. dubna 2018 odpoledne u požáru lesního porostu u hraničního přechodu v Mostech u Jablunkova.

Tragédie v Ostravě. 19letý řidič srazil bruslaře, žena nepřežila

20. dubna 2018 8:49 | Ostrava-město | Redakce

Na ulici Plzeňská v Zábřehu zemřela žena, kterou spolu s dalším člověkem srazil devatenáctiletý muž. Podle svědků události jel příliš rychle. Nehodu šetří policie a znalci. Druhý sražený člověk je v nemocnici.

Řidič v Ostravě srazil čtyřletou dívku na kole, z místa odjel

19. dubna 2018 12:32 | Ostrava-město | Redakce

Kriminalisté prověřují nehodu, která se stala 18. dubna v Ostravě. Řidič VW Transporter při couvání přehlédl malou cyklistku a srazil ji. I když se mu pod autem zaklínilo kolo, z místa nehody odjel, aniž by zjišťoval, co se stalo a zraněné dívce poskytl pomoc. Hrozí mu pět let ve vězení.

SPEED MARATHON v ČR. Policie 24 hodin v kuse měří rychlost aut

18. dubna 2018 17:53 | Celý MS kraj | Redakce

V průběhu celého dnešního dne probíhá také v našem kraji dopravně bezpečnostní akce SPEED MARATHON. Tato akce organizace TISPOL je zaměřená na kontrolu rychlosti vozidel. Místa pro měření rychlosti mohla stejně jako loni navrhovat veřejnost.

AKTUÁLNĚ: Kriminalisté vyšetřují dvojnásobnou vraždu ve Svinově

18. dubna 2018 12:25 | Ostrava-město | Redakce

Kriminalisté vyšetřují dvojnásobnou vraždu v Ostravě-Svinově. Jedenašedesátiletý muž tam zabil svou zdravotně postiženou manželku a také tchýni. Obě pravděpodobně udusil. Podle sousedů muž péči o svou ženu nezvládl psychicky. Připravujeme další podrobnosti.

Od vraždy policisty René Vitáska je to 20 let

16. dubna 2018 15:32 | Celý MS kraj | Redakce

Na policistu René Vitáska z Háje ve Slezsku vzpomínali v sobotu jeho příbuzní, známí i kolegové z policie.

Tragická dopravní nehoda v Ostravě: zemřel 71letý řidič

16. dubna 2018 15:20 | Ostrava-město | Redakce

Tragická dopravní nehoda se stala v pondělí 16. dubna před polednem. V Ostravě na ulici Frýdecké řidič vozu zn. Opel přejel z nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s nákladním vozem zn. Mercedes.

V Moravskoslezském kraji se při nehodách zranili dva motorkáři

15. dubna 2018 9:44 | Celý MS kraj | Redakce

Záchranáři v sobotu v Moravskoslezském kraji zasahovali u dvou nehod motocyklistů. Při první havárii ráno na Bruntálsku 44letý motorkář po kolizi s autem skončil v příkopu a zranil si ruku. Při druhé nehodě odpoledne v Bohumíně 27letý jezdec v zatáčce vrazil do svodidel a utrpěl vážná poranění hlavy a hrudníku.

Při důlním otřesu na Karvinsku se lehce zranili tři horníci

14. dubna 2018 9:10 | Celý MS kraj | Redakce

Při důlním otřesu na Karvinsku v oblasti Dolu ČSM sever byli v pátek lehce zraněni tři horníci v porubu, v místě, kde se dobývá uhlí. Provoz v porubu musel být zastaven.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více