Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

V Krnově hořel byt, nikdo nebyl zraněn

1. dubna 2018 10:32 | Celý MS kraj | Redakce

Tři jednotky hasičů vyjely ve večerních hodinách v sobotu 31. března k nahlášenému požáru bytu v Krnově. Operační středisko HZS MSK přijalo tísňové volání krátce před 19:00 hod. večerní. Na místo byla ihned vyslána jednotka profesionálních hasičů z Moravskoslezského kraje ze stanice Krnov spolu s dobrovolnými hasiči z Krnova a Města Albrechtice. Na místě zasahovaly celkem 3 cisterny hasičů spolu s výškovou technikou.

Řidiče, který boural v Rychvaldu, museli vyprostit hasiči

30. března 2018 15:03 | Karviná | Redakce

Jednotky profesionálních hasičů ze stanic Bohumín a Slezská Ostrava zasahovaly v pátek ráno 30. března u nehody osobního automobilu, který narazil do stromu v Rychvaldu. Při nehodě došlo ke zranění řidiče, který musel být vyproštěn hasiči za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Propouštění ve Vítkovických strojírnách, přes 550 lidí má výpověď

29. března 2018 10:32 | Ostrava-město | Redakce

Velké propouštění v ostravských Vítkovických strojírnách. Společnost na sebe podala insolvenční návrh a výpověď dostalo více než 550 zaměstnanců, většina z nich reagovala podáním výpovědi kvůli nevyplacení mezd, výplatu totiž dostali naposledy v lednu. Firma nepatří do skupiny společností Jana Světlíka.

Do babyboxu v Karviné bylo odloženo dítě, kluk dostal jméno Pavel

24. března 2018 9:49 | Karviná | Redakce

Do karvinského babyboxu někdo odložil v noci z pátku na sobotu novorozené dítě. Signál oznamující uložení novorozence se v tamní rájecké nemocnici rozezněl o půl třetí ráno. Dítě vážilo v době příjmu 4920 gramů a měřilo 54 centimetrů. Kluk dostal jméno Pavel. Jde o čtvrté letošní dítě v ČR odložené do babyboxu, v Karviné celkově třetí za celou dobu fungování této schránky.

Policie pátrá po Zbyňku Zikovi, našlo se jen jeho opuštěné auto

20. března 2018 16:15 | Celý MS kraj | Redakce

AKTUALIZACE: Policejní rojnice muže našla u obce Lhotka. Byl silně podchlazený, poté předán lékařům. Policisté od středeční noci pátrají po Zbyňku Zikovi, ročník 1950. Porouchalo se mu auto na cestě z Frýdlantu nad Ostravicí, což volal svému známému. Podle svých slov šel hledat pomoc pěšky. Od té doby ale není známo, kde se nachází.

Požár chaty ve Frýdlantu způsobil škodu za 800 tis. Kč

19. března 2018 12:26 | Celý MS kraj | Redakce

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v neděli večer u požáru dřevěné chaty v katastru obce Frýdlant nad Ostravicí, místní části Lubno. Předběžná škoda byla odhadnuta na 800 tisíc korun.

Oxid uhelnatý otrávil tři děti a dospělého ve Frýdku-Místku

16. března 2018 13:33 | Celý MS kraj | Redakce

Záchranáři ZZS MSK zasahovali dnes, v pátek 16. března ráno, u pacientů ohrožených nebezpečným oxidem uhelnatým. O zdravotních obtížích několika osob v rodinném domě ve Frýdku-Místku, byli operátoři záchranné služby informováni v šest hodin. Na pomoc ihned vyjely týmy ZZS ze stanovišť Frýdek-Místek a Nošovice – dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci a lékařská rendez-vous.

Na rekonstruované dálnici D48 u Příbora se částečně zřítil most

10. března 2018 9:29 | Celý MS kraj | Redakce

V sobotu ráno, krátce po půl šesté hodině ranní, došlo při rekonstrukci dálnice D48 u města Příbor k částečnému zřícení silničního mostu a pádu bagru, který v té době projížděl po mostě. Při nehodě byl zraněn řidič bagru.

Moravskoslezská policie obvinila 18 lidí z obchodů s tabákem

9. března 2018 13:25 | Celý MS kraj | Redakce

Moravskoslezští celníci a policisté odhalili dvě na sobě nezávislé mezinárodní skupiny obchodníků s nelegálním tabákem. Obvinili 18 lidí. ​Škoda na dani podle policie přesáhla nebo mohla přesáhnout celkem 40 milionů korun.

Vražda na Novojičínsku: 18letá žena v opilosti zavraždila muže

6. března 2018 19:12 | Nový Jičín | Redakce

​Moravskoslezští kriminalisté zahájili trestní stíhání 18leté ženy pro zvlášť závažný zločin vraždy. Ke skutku došlo dne 4. 3. 2018 kolem 20.30 hodin v jedné z obcí na Novojičínsku. Po předchozí konzumaci alkoholu a komunikaci měla žena zaútočit na 37letého muže. Oběť utrpěla zranění, způsobené nožem, kterým podlehla.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více