Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Mošnovští celníci objevili zakázané korály

24. ledna 2018 14:18 | Celý MS kraj | Redakce

Mošnovští celníci na letišti Leoše Janáčka zadrželi celkem 42 kusů mořských korálů. Objevili je pomocí rentgenu v zavazadlech tří cestujících. Korály se přitom podle Úmluvy CITES (Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin), nesmí dovážet.

Řidič na Bruntálsku srazil psa, zvíře přežilo zaklíněné pod SPZ

23. ledna 2018 10:41 | Bruntál | Redakce

Srazilo ho auto, ale přežil zaklíněný v přední části auta. Tento neuvěřitelný případ sraženého psa řešili dopravní policisté na Bruntálsku.

Při požáru na Novojičínsku zemřel člověk

22. ledna 2018 10:10 | Nový Jičín | Redakce

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci z 19. na 20. ledna u požáru dvoupatrové budovy v obci Bravantice na Novojičínsku.

Policie dopadla řidičku, která v Ostravě srazila chlapce a ujela

22. ledna 2018 9:54 | Ostrava-město | Redakce

Policisté obvinili v sobotu 39letou řidičku z neposkytnutí pomoci. V pátek srazila v Ostravě-Petřkovicích devítiletého chlapce a z místa nehody ujela.

Hasiči v Havířově zachránili puštíka obecného visícího na okapu

21. ledna 2018 13:57 | Havířov | Redakce

Bezmocné zvíře visící na okapu. Hasiči z Havířova a Karviné byly přivolány k jednomu z havířovských domů. Puštík obecný by bez jejich pomoci uhynul.

Srážku auta s autobusem v Havířově nepřežil 21letý muž

20. ledna 2018 13:22 | Havířov | Redakce

Smyk, následné přejetí do protisměru a srážka s autobusem. Takto podle dosavadního šetření vypadá příčina tragické nehody, která se stala v pátek 19. ledna 2018 okolo půl jedenácté večer v Havířově-Šumbarku. Obě vozidla sjela po střetu mimo cestu, kde autobus narazil do stromu.

Ostravští hasiči vyprošťovali octavii z tramvajových kolejí

15. ledna 2018 11:26 | Ostrava-město | Redakce

Profesionální hasiči z Ostravy-Zábřehu zasahovali v pondělí 15. ledna ráno v Plzeňské ulici u nehody osobního automobilu Škoda Octavia, který skončil na tramvajových kolejích a ve sloupu držícím trolejové vedení vedle nich. Musel jej vyprošťovat hasičský speciál Bizon. Zhruba na dvacet minut byla zastavena tramvajová doprava oběma směry. Zahraniční řidič se při nehodě zranil.

Prezidentské volby v našem kraji vyhrál Miloš Zeman

13. ledna 2018 18:21 | Celý MS kraj | Redakce

Je sečteno i v našem regionu. Vítězem voleb v našem regionu je Miloš Zeman se 49,24% hlasů. Druhé místo obsadil Jiří Drahoš s 24,09% hlasů.

Požár v ostravské ubytovně, hasiči zachraňovali děti i dospělé

12. ledna 2018 22:50 | Ostrava-město | Redakce

Čtyři jednotky hasičů celkem s devíti vozidly zasahovaly v pátek 12. ledna večer v Ostravě-Zábřehu u požáru ve dvou přízemních pokojích šestipatrové ubytovny v Čujkovově ulici. Hasiči zachránili celkem 56 osob, když některé děti vynášeli do bezpečí na rukou, dalších 50 osob evakuovali i společně s policisty. Při požáru se zranily tři dospělé osoby - nadýchaly se kouřem či měly problémy s dýcháním.

Střet vlaku a osobního automobilu na železničním přejezdu ve F-M

7. ledna 2018 13:28 | Frýdek-Místek | Redakce

Na delší dobu musela být uzavřena železniční trať z Frýdku-Místku do Ostravy poté, co na železničním přejezdu na Nádražní ulici ve Frýdku-Místku došlo ke střetu osobního automobilu s osobním vlakem.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více