Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

První smrtelná nehoda roku 2018 - na Třinecku zemřel mladý chodec

1. ledna 2018 12:57 | Celý MS kraj | Redakce

Policisté prověřují první smrtelnou dopravní nehodu v Moravskoslezském kraji v letošním roce. Její obětí je 18letý muž, kterého srazilo auto. Jeho řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

V Krnovském babyboxu bylo nalezeno další dítě

29. prosince 2017 11:00 | Krnov | Redakce

V pátek 29. prosince v 7:36 se otevřela dvířka krnovského babyboxu a zdravotníci z něj vzápětí vyjmuli zcela novorozeného chlapečka, navážili mu 2600 g.

Požár rodinného domu v Rychvaldu se škodou 5 milionů korun

28. prosince 2017 14:19 | Karviná | Redakce

Šest jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek v Rychvaldu u požáru rodinného domku, který poškodil i venku zaparkovaný automobil. Předběžná škoda byla odhadnuta na 5 milionů korun, požár se obešel bez zranění. Jeho příčina se vyšetřuje.

Zesláblé srnky v nádrži ve Starých Hamrech zachránili hasiči

24. prosince 2017 11:51 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky hasičů zachraňovaly v sobotu 23. prosince dopoledne ve Starých Hamrech dvě zesláblé srnky, které skončily v nádrži na vodu na umělé zasněžování sjezdovky a nemohly vylézt po kluzkém boku nádrže, nebo se bořily do vody kvůli měkkému ledu na okrajích. Hasiči jim nejprve připravili koberce, nakonec je bez větších problémů chytili pomocí sítí. Předali je myslivecké stráži.

Ve věku 92 let zemřel známý lékař Rajko Doleček

20. prosince 2017 23:55 | Ostrava-město | Redakce

Smutná zpráva. Známý lékař a propagátor zdravé výživy a životního stylu Rajko Doleček zemřel po krátké nemoci ve věku 92 let. Úmrtí potvrdil jeho syn.

Hasiči likvidovali rozsáhlý požár bývalé továrny Karnola v Krnově

20. prosince 2017 17:28 | Krnov | Redakce

Národní kulturní památku - vzorkovnu továrny na vlněné zboží Alois Larisch a synové, tedy bývalou Karnolu, zasáhl požár. Budova měla být základem textilního muzea. Na místě je několik jednotek hasičů.

81letý chodec nepřežil srážku s autem ve Frýdlantu nad Ostravicí

18. prosince 2017 9:34 | Celý MS kraj | Redakce

​Záchranáři ZZS MSK zasahovali v neděli 17. prosince odpoledne u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Před sedmnáctou hodinou přijali pracovníci krajského operačního střediska záchranné služby na lince 155 prvotní informaci o střetu chodce s automobilem ve Frýdlantu nad Ostravicí. Na místo události ihned vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z nedalekého stanoviště a lékařský tým rendez-vous z Frýdku-Místku.

Zveřejnění záznamu zabralo. Další násilník sám přišel na policii

16. prosince 2017 22:55 | Ostrava-město | Redakce

Během dne se opil a poté vyrazil na Stodolní. Pak rozbil skleněnou lahev o hlavu jednoho ze spolucestujících v tramvaji. Řádění zastavila až žena, která vytáhla legálně drženou zbraň. I přesto muž policii chvíli unikal. Ale pouze do doby, kdy lidé ve velkém sdíleli zveřejněné video. I tento podezřelý se sám raději přišel přiznat policistům. Svého činu lituje.

Dodávka srazila na Opavsku chodkyni, ta zraněním bohužel podlehla

13. prosince 2017 21:37 | Opava | Redakce

Zdravotnická záchranná služba zasahovala 13. prosince odpoledne, u smrtelné dopravní nehody na Opavsku. Tragédie se stala na silnici mezi obcemi Chuchelná a Strahovice,

Na Dole ČSM ve Stonavě zemřel horník

12. prosince 2017 23:05 | Karviná | Redakce

Během vrtání svorníku v hloubce 1100 metrů pod zemí, kde horník pracoval, se nečekaně uvolnila hornina, která ho přímo zasáhla. Na místo byla neprodleně povolána Hlavní báňská záchranná stanice.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více