Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Dva ze tří pachatelů zapálení kostela v Třinci jsou ve vazbě

5. srpna 2017 12:47 | Celý MS kraj | Redakce

Dva ze tři lidí, kteří podle kriminalistů mohou za zapálení kostela v Třinci, jsou ve vazbě. Poslal je tam Okresní soud ve Frýdku-Místku. Podle státního zástupce plánovali i další trestnou činnost. Třetí muž je vyšetřován na svobodě.

Policie musela varovně vystřelit, řidič měl 3 zákazy řízení

4. srpna 2017 16:38 | Karviná | Redakce

Noční honička dodávky s policií skončila zadržením agresivního řidiče na Karvinsku. Teprve 30letý muž měl tři zákazy řízení. V některých momentech vytlačoval policejní vozidlo ze silnice.

Policie obvinila tři muže z úmyslného zapálení kostela v Třinci

4. srpna 2017 12:26 | Celý MS kraj | Redakce

Tři muži, z toho jeden mladistvý mají podle policie na svědomí zapálení historického kostela v třinecké části Guty. Policie je dnes obvinila. Za obecné ohrožení jim u soudu hrozí až patnáctileté vězení.

Policie zadržela dva žháře, kteří zřejmě zapálili kostel v Třinci

3. srpna 2017 13:58 | Celý MS kraj | Redakce

Zadržení dvou lidí české národnosti potvrdil krajský ředitel PČR Tomáš Kužel. Policie je podezřívá ze zapálení dřevěného kostela ve třineckých Gutech. Jsou podezřelí ze žhářství, navíc kvalifikace činu se možná rozšíří i na obecné ohrožení.

V ulicích Morav​ské Ostravy hořel menší nakladač

2. srpna 2017 15:45 | Ostrava-Centrum | Redakce

V ulicích centra Ostravy začal ve středu před polednem hořet malý pásový nakládač. Na vině je technická závada. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Ostravy-Zábřehu.

Noční požár zničil dřevěný kostel z 16. století v Třinci-Gutech

2. srpna 2017 7:23 | Celý MS kraj | Redakce

Historická památka je prakticky zničena - to je výsledek nočního požáru, u kterého zasahovalo deset jednotek hasičů zasahovalo po úterní půlnoci. Dřevěný kostel přitom před pár lety prošel rekonstrukcí. Historická škoda je nevyčíslitelná.

Kvůli nešikovnému včelaři málem shořel sklad na Novojičínsku

1. srpna 2017 13:58 | Nový Jičín | Redakce

Neopatrný senior málem zavinil velký požár v Jeseníku nad Odrou - Blahutovicích na Novojičínsku. Chtěl uklidnit agresivní včely dýmákem, ale vypadl mu z něj uhlík, který zapálil trávu. Vše vyřešil rychlý zásah hasičů.

Požár kombajnu ve Staré Bělé, řidič je popálený

31. července 2017 13:10 | Ostrava-město | Redakce

Ve Staré Bělé hořel kombajn, který právě sklízel zralou pšenici. Požár zavinila technická závada v motorovém prostoru vozidla. Řidič se popálil a byl převezen do nemocnice. Předběžná škoda je odhadnuta na tři miliony korun.

V Budišově zavraždil mladík svého osmiletého bratra

18. července 2017 16:20 | Celý MS kraj | Redakce

Další vraždu vyšetřují krajští kriminalisté. K tragédii došlo v městečku Budišov nad Budišovkou, kde starší bratr pravděpodobně ubodal svého mladšího sourozence.

Hasiči zachraňovali krávu ze zahradního bazénu v Orlové

29. června 2017 13:06 | Orlová | Redakce

Začalo to ve čtvrtek 29.6.2017 ráno zcela nevinně u rodinného domku v Orlové-Porubě hezkou letní procházkou a společnou pastvou býčka a mladé kravičky, kteří svému majiteli unikli na zahrádku s velkým bazénem, zapuštěným do země. Spokojená kravka tak usilovně trhala nadstandardně kvalitní trávu a ještě intenzivněji ji přežvykovala, že si nevšimla krycí fólie na zahradním bazénu a probořila se až do vody, která jí pak sahala k širokým bokům.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více