Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

V Budišově zavraždil mladík svého osmiletého bratra

18. července 2017 16:20 | Celý MS kraj | Redakce

Další vraždu vyšetřují krajští kriminalisté. K tragédii došlo v městečku Budišov nad Budišovkou, kde starší bratr pravděpodobně ubodal svého mladšího sourozence.

Hasiči zachraňovali krávu ze zahradního bazénu v Orlové

29. června 2017 13:06 | Orlová | Redakce

Začalo to ve čtvrtek 29.6.2017 ráno zcela nevinně u rodinného domku v Orlové-Porubě hezkou letní procházkou a společnou pastvou býčka a mladé kravičky, kteří svému majiteli unikli na zahrádku s velkým bazénem, zapuštěným do země. Spokojená kravka tak usilovně trhala nadstandardně kvalitní trávu a ještě intenzivněji ji přežvykovala, že si nevšimla krycí fólie na zahradním bazénu a probořila se až do vody, která jí pak sahala k širokým bokům.

Požár rodinného domu ve Štramberku napáchal škodu za 550 tisíc Kč

24. června 2017 10:16 | Nový Jičín | Redakce

V pátek 23. června 2017 ve večerních hodinách zasahovali hasiči ve Štramberku na Novojičínsku u požáru střechy rodinného domu. Nikdo z jeho obyvatel nebyl zraněn, do nemocnice byl s lehkým zraněním převezen jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů.

Muž zavřel šest slepic do pytle na balkoně, dvě se udusily

16. června 2017 22:27 | Ostrava-Mariánské hory | Redakce

Policisté vyjeli k ohlášenému podezření na týrání psa na balkoně v Ostravě-Mariánských Horách. Pytel, který našli ale skrýval šest slepic. Muž je dostal darem a chtěl je zabít k snědku, to už ale podle jeho vysvětlení nestihl. Nenapadlo ho ani, že by zvířata mohla trpět.

Pátrání po pachateli trestného činu znásilnění

31. května 2017 10:07 | Ostrava-město | Redakce

​Ostravští kriminalisté pátrají po pachateli trestného činu znásilnění. Ke skutku došlo v prvních minutách 26. 5. 2017 v Ostravě-Třebovicích. Neznámý cestoval s 26letou obětí tramvají číslo 4.

Havarované auto v Jistebníku musel vytáhnout hasičský Bison

10. května 2017 9:25 | Nový Jičín | Redakce

Dvě hasičské jednotky zasahovaly v úterý 9. května odpoledne u nehody osobního automobilu v Jistebníku na Novojičínsku. Vůz skončil v potoce, řidič vyvázl bez zranění.

73letý muž nepřežil kolaps na Lysé Hoře, na místě byl i vrtulník

1. května 2017 19:16 | Celý MS kraj | Redakce

Letečtí záchranáři ZZS MSK zasahovali dnes dopoledne u turisty se selháním základních životních funkcí na hřebeni Beskyd. Operační středisko zdravotnické záchranné služby bylo ve tři čtvrtě na jedenáct kontaktováno s informací o náhlém kolapsu staršího muže na turistické stezce, několik set metrů od vrcholu Lysé Hory. Na pomoc ihned odstartoval vrtulník LZS z Ostravy a operátoři zajistili součinnost se členy horské služby.

Noční požár bytu v Moravské Ostravě nepřežila jedna osoba

23. dubna 2017 14:16 | Ostrava-město | Redakce

Událost byla na operační středisko ohlášena devět minut po jedné hodině v noci. Na místo byli vysláni hasiči ze ostravských stanic HZS MSK Fifejdy, Přívoz a Zábřeh s několika cisternami a výškovou technikou. Hasiči likvidovali požár jednopokojového bytu v ulici U Parku v Ostravě. Jedna osoba zemřela, šest odvezli zdravotníci do nemocnice.

Febiofest a jeho Regionální ozvěny znovu míří do Ostravy

22. dubna 2017 12:13 | Ostrava-město | Redakce

Vybrané filmové lahůdky opět cestují po vybraných městech celé České republiky. I letos se zavedený mezinárodní festival Febiofest drží osvědčeného schématu a v rámci Regionálních ozvěn nabídne ochutnávku své atmosféry i těm, kteří na 24. ročník festivalu nemohou zamířit. Televize Polar je znovu hrdým organizátorem ostravské části, ta letos 24. - 26. dubna proběhne v Minikině kavárna v centru Ostravy.

Ranní požár poškodil dva tahače v Šenově u Ostravy

20. dubna 2017 10:08 | Ostrava-město | Redakce

Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 20.4.20917 brzy ráno v Šenově (okres Ostrava-město) u požáru dvou stojících tahačů, který si vyžádal zranění dvou osob – nadýchaly se kouře. Škoda byla předběžně odhadnuta na jeden milion korun, příčina vzniku požáru je dosud v šetření.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více