Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Záchranáři ošetřovali dvě vážně opařené děti během jednoho dne

30. září 2017 13:26 | Celý MS kraj | Redakce

Stačila chvilka nepozornosti nebo náhoda. Záchranáři zasahovali během jednoho dne u dvou malých dětí, které se vážně opařily. V dopoledních hodinách to bylo na Opavsku, odpoledne pak na Frýdecko-Místecku.

Požár bývalých skladů v Orlové - hasiči zachránili nábytek

29. září 2017 9:29 | Orlová | Redakce

Požár části budovy bývalých skladů v Orlové zaměstnal ve čtvrtek osm jednotek hasičů. Požár zasáhl jednu třetinu objektu a obešel se bez zranění. Hasiči zachránili několik kusů nábytku zabaleného ve fóliích.

2,3 km obchvatu F-M, Děti Země podaly rozklad

10. září 2017 18:43 | Frýdek-Místek | Redakce

Zhruba 20 let, tak dlouho je připravována úleva dopravě ve Frýdku-Místku. Stavba obchvatu by měla zlepšit situaci na silnicích ve městě a hlavně ulevit centru od kamionů. Organizace Děti Země teď podala rozklad proti jedné z části stavby. Hlavní námitky se týkají procesu EIA a vlivů na území NATURA 2000.

Silný vítr strhl v Raškovicích střechu, ta zranila 26letého muže

10. září 2017 11:34 | Frýdek-Místek | Redakce

Dva střešní plechy zranily šestadvacetiletého muže, který rozebíral střechu. Nešťastná událost se stala v sobotu před devátou hodinou ranní v Raškovicích na Frýdeckomístecku.

Hořela střecha DPS Kamenec v Ostravě, prý ji podpálila světlice

9. září 2017 0:35 | Ostrava-město | Redakce

Domov pro seniory ve Slezské Ostravě zachvátil v pátek večer požár střechy. Podle tamních obyvatel chvíli před vznikem ohně fandové Baníku odpalovali světlice u příležitosti 95. výročí klubu.

Hasiči lovili u Oder vietnamské prase

7. září 2017 10:43 | Nový Jičín | Redakce

Několik lidí oznámilo hasičům na tísňovou linku, že na okraji Oder pobíhá divočák. Nakonec se z prasete vyklubal jeho vietnamský kolega. Hasiči jej elegantně chytili do konstrukce, kterou sestavili z nastavovacích žebříků a vypůjčené sítě z fotbalové branky.

Horníci by neměli přijít o práci, věřitelé kývli na reorganizaci

24. srpna 2017 17:01 | Celý MS kraj | Redakce

Ostravsko karvinské doly budou těžit uhlí i v dalších letech. U Krajského soudu v Ostravě o tom ve čtvrtek rozhodli věřitelé. Schválili totiž reorganizaci společnosti. Opakem by byl konkurz, který by znamenal konec těžby a prodej majetku. OKD by teď mělo přejít do rukou státu. Definitivní rozhodnutí vyřkne soud, a to do několika týdnů. Je ale pravděpodobné, že věřitelům vyhoví.

Řidič v Loukách se lekl psa a zboural semafor

17. srpna 2017 18:33 | Karviná | Redakce

Třiačtyřicetiletý řidič narazil do sloupu se semaforem. Podle svého vyjádření se lekl psa, který šel po chodníku vedle silnice. Nehoda se stala v Loukách ve směru od Karviné na Český Těšín. Nikdo nebyl zraněn.

Tragédie na silnici: nehodu v Horní Suché nepřežila 48letá žena

11. srpna 2017 16:37 | Havířov | Redakce

Všechny záchranné složky krátce před páteční 13 hodinou zamířily k vážné dopravní nehodě v Horní Suché. Po srážce tří aut, kterou pravděpodobně zavinil 93letý řidič, zemřela na místě nehody 48letá žena.

Pobodaná matka čtyř dětí zemřela v nemocnici, pachatel je zadržen

6. srpna 2017 10:35 | Ostrava-město | Redakce

Kriminalisté vyšetřují už 14. letošní vraždu. 41letý muž po předchozí hádce v pátek večer pobodal svou partnerku, matku 4 dětí. Z místa činu poté odjel, policie ho ale krátce na to zadržela. Žena zranění podlehla v nemocnici.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více