Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Ostravští policisté pátrají po neznámém zloději kamer

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ostravští policisté pátrají po dosud neznámém podezřelém, který dne 19.2.2010 kolem 14.15 hodin odcizil z chodby domu v Ostravě-Zábřehu na Volgogradské ulici, dvě bezpečnostní kamery (nezjištěné značky a výrobního čísla).

Jednotky dobrovolných hasičů dostaly od kraje nové technické vybavení

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Prověřením stavu technického vybavení jednotek dobrovolných hasičů bylo zjištěno, že pracují se zastaralou technikou, která není kompatibilní s profesionály. Proto byly z finančních prostředků kraje zakoupeny stany se samostatnou nafukovací konstrukcí, dvě hasičská auta, ale také ochranné filtry, speciální automobilový jeřáb a další technika.

Dvě nehody nákladních vozidel způsobily škodu ve výši 2 mil.

1. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Renáta E. Orlíková

V Lomnici - Tylov jel 21letý řidič s nákladním vozidlem Iveco s návěsem a při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména stavu a povaze komunikace. Na zledovatělém a kluzkém povrchu přibrzdil, dostal smyk, který nezvládl.

Hasiči s policisty zachránili v Ropici tři muže z hořícího objektu

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v noci na čtvrtek 4.3.2010v obci Ropice (okres Frýdek-Místek) u požáru rodinného domku s přístavkem. Z hořícího přístavku hasiči vytáhli ve spolupráci s třineckými policisty tři dospělé muže. Muži se nadýchali zplodin hoření, hasiči je předali rychlé záchranné službě a zachránění skončili v nemocnici.

Během rána už došlo k pěti dopravním nehodám

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Od 05.00 hodin mají policisté průběžně oznámeno již několik dopravních nehod. Většinou se jedná o střety osobních vozidel, jejichž řidiči nedodrželi bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem, nebo nepřizpůsobili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky). Zatím naštěstí nedošlo ke zranění osob, "pouze" ke škodám na majetku.

Na Frýdecko-Místecku se ve venkovním bazénu topilo dítě

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Záchranná služba byla ve čtvrtek 4.3. před polednem informována o tonoucím dítěti v obci Baška. Na udanou adresu byla okamžitě vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Frýdku-Místku.

Na utkání FC Baník Ostrava a FK Baumit Jablonec hořelo

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

7.3.2010 proběhlo na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích fotbalové utkání mezi mužstvy FC Baník Ostrava a FK Baumit Jablonec. K zajištění veřejného pořádku v souvislosti s konáním fotbalového zápasu byli nasazeni policisté pořádkové, dopravní služby, ale též kriminalisté. Mezi nimi také kriminalisté, specializující se na prověřování tzv. diváckého násilí.

S prorektorem VŠB-TU Ostrava o nejrozsáhlejším veletrhu pracovních příležitostí

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

S dnešním hostem, Jaromírem Gottwaldem, prorektorem pro rozvoj VŠB-TU Ostrava, organizátorem a garantem projektu Kariéra 2010, si budeme povídat o nejrozsáhlejším veletrhu pracovních příležitostí v Moravskoslezském kraji, který bude zahájen zítra, tedy v úterý 9. března na Vysoké škole báňské, Technické univerzitě Ostrava.

Chodec vstoupil na železniční přejezd před nákladní vlak

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Dne 8.3.2010 kolem 16.10 hodin došlo ve Vratimově (mezi ulicemi Sumínova a K Závorám) u železničního přejezdu ke střetu nákladního vlaku s mužem. Ten utrpěl v důsledku sražení vlakem sdružená mnohačetná poranění a z místa události byl převezen k dalšímu ošetření do nemocnice.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více