Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Policie našla v rybníce vozidlo, odcizené na Silvestra

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Policejní komisař již zahájil trestní stíhání 16letého chlapce z Ostravy pro neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. K odcizení došlo ve Vratimově, kdy od 19.00 hodin do 23.50 hodin dne 31.12.2009 hodin se měl mladík zmocnit vozidla zn. Škoda 120L.

Seminář o projektu Podpora vědy, výzkumu a inovací

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Moravskoslezský kraj vyčlenil z letošních dotací 10 milionů korun na projekty, které podporují spolupráci vysokých škol s výrobními podniky či výzkumnými ústavy. Projekt Podpora vědy, výzkumu a inovací byl představen na semináři v pondělí 25. ledna.

Padající rampouchy ze střech mohou zapříčinit vážné úrazy

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Před několika dny zapříčinily teploty kolem bodu mrazu tání sněhu ze střech domů. Následovaly teploty nižší, které vytvořily postupně na většině střech pás nebezpečných rampouchů.

Policisté zachránili před skokem z mostu patnáctiletou dívku

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Dne 26.1.2010 před polednem vyjížděli ostravští policisté k záchraně teprve 15leté dívky na ulici 28. října v Moravské Ostravě. Dívka po předchozím požití většího množství léků zamířila na Frýdlantské mosty a zhruba z výšky 13 metrů chtěla skočit dolů na vozovku ulice Místecké.

Muž z Ostravy psychicky týral manželku

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Podle policie několik měsíců psychicky týral svou šestačtyřicetiletou manželku stejně starý muž z Ostravy. Zakazoval jí vycházet z bytu, dlouhé hodiny ji v noci vyslýchal a odebíral jí všechny peníze.

Při požáru stodoly na Karvinsku uhynulo 11 krav

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Renáta E. Orlíková

V Horních Bludovicích na Karvinsku dnes hořela stodola. Požár hospodářského objektu, v němž byl ustájen dobytek a píce, nepřežilo 11 jalovic. Šest dalších zvířat majitel zachránil, ale oheň ho popálil.

Od zítřka dárky pro čerstvé jedničkáře v ostravském Hasičském muzeu

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Od zítřka - tedy od pátku 29.1.2010 - do příštího čtvrtku 4.2.2010 bude Hasičské muzeum v Ostravě-Přívoze odměňovat jedničkáře do 15 let vstupem zdarma. K návštěvě dostanou tradičně menší dárky s hasičskou tematikou.

Ostravská univerzita dokončila renovaci někdejší patologie

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ostravská univerzita dokončila rozsáhlou rekonstrukci budovy bývalé patologie v Ostravě-Zábřehu. Nově budou prostory sloužit ústavu anatomie a ústavu histologie a embryologie.

Tříkrálová sbírka je na severní Moravě letos rekordní

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Letošní ročník Tříkrálové sbírky byl na severní Moravě nejen jubilejní, ale také rekordní. Koledníci v rámci Diecézní charity ostravsko-opavské vykoledovali částku přesahující 11 milionů korun. Tyto prostředky pomohou nejen potřebným u nás, ale také například obětem zemětřesení na Haiti.

Již po čtrnácté vychází Ostravské kalendárium 2009

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

V pondělí 1. února v 15.30 hodin bude v Archivu města Ostravy představena tradiční publikace - Ostravské kalendárium 2009. Jedná se o knihu, ve které jsou velmi přehledně a systematicky zkoncentrovány události spojené s městem Ostravou.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více