Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Ve Futře probíhal Týden lidských práv

22. prosince 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Týden lidských práv se jmenovala akce, která probíhala v klubu Futra v Orlové. Zájemce čekaly každý den představení, filmy i koncerty věnované tématice lidských práv a dalším příbuzným tématům.

Předvánoční koncert orlovské ZŠ Karla Dvořáčka

21. prosince 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

K předvánočním tradicím patří v Orlové také každoroční koncert Sborového a instrumentálního studia Základní školy Karla Dvořáčka. Dům kultury tak uvítal i letos plný sál rodičů, prarodičů i dalších příbuzných a známých malých umělců z této školy a vychutnal si opět povedené vystoupení.

Nestaňte se při vánočních nákupech oběťmi zlodějů!

19. prosince 2011 6:26 | Orlová | Richard Kutěj

Čas předvánoční znamená nejen radostný shon a větší pohyb lidí, kteří shánějí dárky pro své blízké. Pohyb lidí zejména ve větších nákupních centrech a na parkovištích u nich je pokynem také pro zvýšenou aktivitu kapsářů a dalších podobných zlodějů. Policie proto všechny slušné lidi varuje, jak se těmto nepříjemnostem vyhnout.

Předvánoční workshopy v Domě dětí a mládeže

19. prosince 2011 2:53 | Orlová | Richard Kutěj

Předvánoční nálada nyní zavládla také v Domě dětí a mládeže. V těchto dnech zde proběhlo několik workshopů, kde si šikovné děti vyzkoušely třeba zdobení vánočních perníčků i další dovednosti.

Orlová viděla Mistrovství České republiky bojových sportů

18. prosince 2011 4:59 | Orlová | Richard Kutěj

Orlová viděla špičkové výkony v bojových sportech sambo, kombat sambo a grepling. Otevřené Mistrovství České republiky uspořádal v hale gymnázia zdejší klub bojových sportů a šlo o přehlídku, které se účastnilo více jak 150 bojovníků.

Orlovský vánoční jarmark nabídl tradice i Vánoce v zahraničí

15. prosince 2011 2:54 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovský vánoční jarmark se konal v sobotu v prostorách domu kultury a jeho okolí. Lidé zde našli několik druhů vánočního zboží i občerstvení.

Vedení města poděkovalo hasičům z Orlové-Poruby za celoroční práci

14. prosince 2011 12:41 | Orlová | Richard Kutěj

Dobrovolní hasiči z Orlové-Poruby pomáhají ve svém volném čase po celý rok lidem z města i okolí při nejrůznějších událostech. Za jejich celoroční práci jim nyní přijelo poděkovat i vedení našeho města.

Školáci a středoškoláci se dozvěděli mnohé o lidských právech

12. prosince 2011 5:22 | Orlová | Richard Kutěj

Jaký má asi život a základní lidská práva uprchlík ze země třetího světa, zahraniční dělník, nebo člen některé z takzvaných menšin? Nejen tyto otázky řešily tento týden prožitkové besedy na orlovských základních a středních školách, které se zabývaly problematikou lidských práv.

Orlová zažila pravý Mikulášský rej

10. prosince 2011 5:29 | Orlová | Richard Kutěj

Více jak dvě stě dětí dorazilo na Mikuláše se svými rodiči a prarodiči na náměstí u orlovského městského úřadu, kde na ně čekala veselá a povedená mikulášská nadílka. Odpolední setkání plné písniček, her i dárečků připravilo město Orlová a jeho Pracovní skupina pro děti a mládež.

Vánoční jarmark nabídl spousty předvánoční krásy a anděly

9. prosince 2011 0:00 | Celý MS kraj | Richard Kutěj

Tradiční vánoční výstava v domě kultury v Orlové spěje ke svému zakončení. Už nyní můžeme říct, že šlo opět o velmi povedenou akci, do které se nejen v soutěži o nejkrásnějšího anděla zapojili i mnozí obyvatelé našeho města.

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více