Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Město Orlová přispěje na ozdravné pobyty dětí

11. ledna 2012 12:30 | Orlová | Richard Kutěj

Město Orlová letos přispěje rodičům dětí s dýchacími a aspiračními problémy a s alergiemi na ozdravné pobyty v Beskydech. Rodiče, kteří mají o tyto pobyty zájem, mohou své žádosti vyřizovat do konce února.

Školák z Orlové zachraňoval rodinu z hořícího domu

7. ledna 2012 5:28 | Orlová | Richard Kutěj

Obrovský kus odvahy, duchapřítomnosti a velké srdce ukázal dvanáctiletý orlovský školák Martin Spiridonov, když zachraňoval svou rodinu při požáru v jejich rodinném domku. Jen díky chlapcově rychlému jednání se celý požár obešel bez zranění a rychlost, s jakou jednal, zachránila i velkou část hořícího stavení.

V Dolní Lutyni se našla nevybuchlá letecká americká puma

7. ledna 2012 3:26 | Orlová | Richard Kutěj

Nález, který je v našem regionu spíše raritou. Nevybuchlou americkou leteckou pumu našli v pátek pracovníci pískovny v Dolní Lutyni. Puma naštěstí nikoho neohrozila a vzápětí ji odborně zlikvidovali a odvezli policejní pyrotechnici.

Ušetřete vašeho pejska silvestrovského stresu, přijďte se podívat od útulku

31. prosince 2011 7:45 | Orlová | Richard Kutěj

Poslední dny roku se v orlovském psím útulku příliš neliší od těch ostatních. Stále zde pobývá spousta psíků, kteří trpělivě čekají na svůj nový domov. My vám dnes několik z nich představíme a přidáme i pár rad, jak vaše domácí psíky ušetřit stresu ze silvestrovských hlučných oslav.

Orlovský školák získal letošní Cenu Michala Velíška

30. prosince 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Když někdo zachrání lidský život, jedná se vždy o obdivuhodný čin. Orlovský školák Martin Spiridonov letos zachránil několik členů své rodiny z hořícího domu. Chlapcův skutek nezůstal bez povšimnutí a Martin tak letos, mimo jiné, získal i prestižní Cenu Michala Velíška.

Zástupci vedení města Orlová připravili vánoční posezení pro lidi bez domova

29. prosince 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Čas vánoční byl také ve znamení pomoci těm, jejichž osud nepatří v současné době k těm příznivým. Zástupci vedení města se tak na Štědrý den sešli s místními lidmi bez domova, na které čekala také vánoční nálada a občerstvení.

V Orlové se konal hokejový turnaj pro žáky 4. tříd

29. prosince 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Hokejový turnaj pro žáky 4. tříd uspořádal den před Vánoci klub HC Orlová. Na turnaj přijely i týmy z několika dalších měst a zápasy tak prověřily současnou formu orlovských hokejových talentů.

Vánoční přání starosty města Orlové Jiřího Michalíka

28. prosince 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Starosta Orlové, Jiří Michalík přeje všem občanům krásné prožití vánočních svátků... Přání najdete zde.

Dům dětí a mládeže Orlová uvedl pohádku S čerty nejsou žerty

28. prosince 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Pohádky již patří mezi pevné tradice vánočního času. Klasickou českou pohádku S čerty nejsou žerty hrál v čase předvánočním divadelní kroužek Domu dětí a mládeže ve spolupráci s dalšími tamními odděleními.

Orlovská policie žádá o pomoc při pátrání

22. prosince 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Policie žádá o pomoc při pátrání po neznámé ženě. Tu zachytila bezpečnostní kamera při bankomatu v Orlové-Lutyni na ulici Osvobození, kde neoprávněně vybírala peníze z ukradené bankovní karty. Podezřelá žena je ve věku okolo 20 - 35 let, pravděpodobně romské národnosti, tmavých vlasů a nezjištěné postavy. V případě, že tuto ženu poznáte, volejte policejní linku 158 nebo praporčíka Hobzu na telefonu 974 734 781.

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více