Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Termín podávání přihlášek do soutěže Dívka roku 2011 je posunut

19. ledna 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Pořadatelé orlovského kola soutěže Dívka roku 2011 oznamují, že byl posunut termín podávání přihlášek. Dívky je mohou odevzdávat do pondělí 24. ledna v Domě dětí a mládeže.

Město Orlová řeší problém se sesuvy půdy

17. ledna 2011 7:03 | Orlová | Richard Kutěj

Město Orlová již několik měsíců řeší sesuvy půdy, ke kterým došlo nejen vinou loňských povodní. Letos tyto práce pokračují. Sesuvy půdy se po loňských povodních projevily na dvou místech.

V Orlové-Porubě se kolaudovaly rekonstruované domy

17. ledna 2011 6:46 | Orlová | Richard Kutěj

Zlepšení vzhledu a prostředí v takzvaně sociálně vyloučených lokalitách je současným trendem několika měst na Karvinsku. Daří se to také v Orlové, kde ve čtvrtek město spolu s partnery kolaudovalo několik opravených domů v části Poruba.

V Orlové trénuje Baník Ostrava, proběhne i přípravný zápas

15. ledna 2011 10:36 | Orlová | Richard Kutěj

Fotbalový klub Slavia Orlová má již několik let silného partnera v týmu FC Baník Ostrava. Výsledkem spolupráce nejsou jen orlovští hráči v juniorských týmech Baníku nebo hostování hráčů Ostravy v orlovském drese. Baník Ostrava také využívá kvalitních orlovských podmínek k zimní přípravě. Sobota 15. ledna je pak dnem vzájemného přípravného utkání obou celků.

Soud řeší případ pokusu upálení bezdomovců

12. ledna 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Od pondělka řeší ostravský soud případ šestačtyřicetiletého Zdeňka Krajčoviče. Toho obžaloba viní z toho, že v březnu loňského roku v Orlové málem upálil dva lidi, kteří v té době žili v jedné z místních garáží. Soud nyní pokračuje a potrvá do poloviny měsíce ledna.

Zveme vás do Muzea Těšínska na výstavu "Platím"

12. ledna 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovská výstavní síň Muzea Těšínska chystá od února novou výstavní expozici. Tou bude výstava Platím, zaměřená na historické obchodnické kasy.

Zveme vás na plesovou sezónu v Domě kultury města Orlové

11. ledna 2011 4:24 | Orlová | Richard Kutěj

Na dveře už doslova klepe letošní plesová sezóna. V Domě kultury města Orlové proběhne letos během ledna a února hned šest plesů.

Dívky, hlaste se do soutěže Dívka roku 2011

10. ledna 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Celorepubliková soutěž pro dívky ve věku 13-15 let Dívka roku 2011 vstupuje do své 12. sezóny. Mezi pravidelné účastníky patří také město Orlová, jehož základní kolo se bude konat 11. února v orlovském Domě dětí a mládeže.

Množí se vykrádání rodinných domů

10. ledna 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Policie v posledních dnech zaznamenala zvýšený počet vloupání do domů v Orlové a okolí. Případy nyní intenzivně šetří. Zároveň policisté poskytují i několik preventivních rad, jak svá obydlí před zloději co nejlépe uchránit.

Kluziště u školy Mládí využívají žáci i veřejnost

8. ledna 2011 10:13 | Orlová | Richard Kutěj

Zcela novou ledovou plochu začali před několika dny využívat žáci orlovské školy Mládí. Venkovní kluziště je dílem především tamního učitele tělocviku. Plocha nyní slouží v hodinách tělocviku, ale je k využití také v odpoledních hodinách, kdy zde mohou chodit i děti z domů v okolí školy.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více