Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Zastupitelé Orlové schválili záměr přijmout úvěr na investiční akce

14. února 2011 11:08 | Orlová | Richard Kutěj

Zastupitelé města Orlová schválili záměr na přijetí úvěru ve výši 80 milionů korun. Peníze město potřebuje, aby mohlo rozjet některé investiční akce, na které získá i několikamilionovou dotaci. Bez úvěru by nyní akce nemohly být realizovány a město by tak přišlo i o dotační peníze.

Orlovští hokejisté porazili Havířov 7:5

14. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Výhrou 7 : 5 pro orlovské hokejisty skončilo jejich středeční derby proti soupeři z Havířova. Výhře domácích aplaudoval zcela zaplněný orlovský zimní stadion, kde ovšem byli slyšet i fanoušci soupeře.

Odchod lékařů ohrozí provoz krajských nemocnic

14. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Současný stav v karvinsko-orlovské nemocnici popsali orlovským zastupitelům ředitel nemocnice Petr Kovařík a senátor a lékař Radek Sušil. Jak uvedli, prognózy jsou velmi nepříznivé.

Již 35 let se v Orlové koná Zahrádkářská univerzita

10. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Již 35. rokem se scházejí zahrádkáři a pěstitelé z Orlové i okolí na sériích přednášek a besed zvaných Zahrádkářská univerzita. Tyto akce pořádá orlovská zahrádkářská Osada 1 a vždy jsou zdrojem cenných a zajímavých informací pro všechny, kterým učaroval svět pěstování rostlin, zahrádek i zdravý životní styl.

Ekonomická krize zasáhla i některé soukromé investory v Orlové

9. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Ekonomická krize, která straší svět v posledních letech, se projevuje nejen v rozpočtech měst. V Orlové své aktivity museli stopnout i někteří soukromí investoři, kteří měli zájem zpestřit zdejší občanskou vybavenost.

V Orlové se konala velká taneční Star Dance Show 2

7. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Okolo tří set účinkujících se představilo tento týden ve velké taneční show dvou skupin, Kmit a To Be Continued, které tančí pod orlovským Domem dětí a mládeže. V představení nazvaném Star Dance Show 2 se obě taneční skupiny předvedly dětem z orlovských školek, školákům i široké veřejnosti.

Město Orlová se rozhoduje o přijetí úvěru na některé investiční akce

7. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Finanční krize stále dopadá také na město Orlová. To se nyní rozhoduje o přijetí úvěru na dofinancování některých důležitých investičních akcí, na které již získalo prostředky ze státních a evropských fondů. Pokud město peníze na dofinancování nezíská, hrozí, že nebude moci akce realizovat a peníze z fondů bude muset vrátit.

O změnách zákonů s ředitelem Úřadu práce v Karviné Radkem Foldynou

7. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Nelegální zaměstnávání, neboli práce na černo. Jev, který je velmi častý také v našem regionu. Jak upozorňuje ředitel karvinského Úřadu práce Radek Foldyna, přicházejí nová opatření, která budou mnohem přísnější. Změny se týkají také krátkodobých pracovních úvazků lidí z evidence Úřadu práce.

Psi z orlovského útulku čekají na nové páníčky

4. února 2011 6:40 | Orlová | Richard Kutěj

V prvním díle seriálu z orlovského útulku vám představíme šest krásných psů, kteří by potřebovali nový domov. Takových pejsků je ovšem nyní v útulku rovnou 38.

Přijďte se do Orlové podívat na výstavu historických pokladen

4. února 2011 6:23 | Orlová | Richard Kutěj

Platím! Takto zní název nové výstavy orlovské výstavní síně Muzea Těšínska, která představí krásu starých kas. Výstava měla vernisáž 1. února a my jsme se zašli podívat na to, co vše její návštěvníci budou moci zhlédnout.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více