Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Orlovský tenista Jakub Hadrava přivezl z Mistrovství ČR dvě zlata

7. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Velkým úspěchem pro orlovského tenistu Jakuba Hadravu skončilo mistrovství republiky staršího dorostu do 18 let. Jakub tam vyhrál dvouhru i čtyřhru a odvezl si tak dva nejcennější triumfy.

Hokejisté HC Plus Oil Orlová hrají finále play off

3. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Hokejový tým HC Plus Oil Orlová opět zažívá mimořádně úspěšnou sezonu. Orlovští hokejisté jsou ve finále play off druhé ligy a potvrdili tak, že patří k úplné špičce této soutěže.

Nadační fond pomáhá zachraňovat orlovský evangelický kostel

3. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Nadační fond Přátel kulturní památky kostel Slezské církve evangelické augsburgského vyznání v Orlové. Takto se jmenuje nová nadace, jejíž cílem je pomáhat zachraňovat orlovský evangelický kostel, který neustále pociťuje vlivy důlní činnosti v jeho okolí.

Knihovna v Orlové připravila pro své čtenáře řadu akcí

3. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Měsíc březen je v orlovské městské knihovně vždy věnován především všem čtenářům, kteří zde docházejí. Právě pro ně připravila knihovna několik zajímavých akcí, o které by nejen příznivci knihovny rozhodně neměli přijít.

Také situace v orlovské nemocnici se uklidňuje

28. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Lékařská protestní akce Děkujeme odcházíme končí. Situace se tak zklidňuje také v Nemocnici s poliklinikou Karviná-Ráj, pod kterou spadá i její orlovská část. Provoz nemocnice se tak opět vrací do normálu. Jedinou výjimkou je zatím gynekologicko-porodnické oddělení.

Z bývalé orlovské školy v Zimném dole budou bytové jednotky

28. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Město Orlová po několikaletém úsilí prodalo v dražbě objekt bývalé základní školy v Zimném dole. Prázdná škola tak opět bude sloužit lidem. Noví majitelé mají v plánu přebudovat objekt na nové bytové jednotky.

Majitelé domů už nebudou moci jezdit po zastaralé lávce

28. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Několik rodinných domů v jedné z částí Orlové se nyní potýká s problémem zastaralého mostu. Ten spojoval jejich domy s hlavní silnicí a tamní obyvatelé tudy mohli jezdit kratší cestou ke svým domovům.

Reprezentační ples města Orlové již podeváté

16. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Již několik let si drží vysoký standard reprezentační ples města Orlové. Ten se letos konal 9. rokem a opět nabídl dobrou plesovou zábavu a příjemnou atmosféru ve zcela zaplněném orlovském Domě kultury.

Orlovští zastupitelé dostali od zástupců křesťanských církví bibli

16. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Velmi netradiční dar obdrželi během svého rokování orlovští zastupitelé. Ty navštívili zástupci křesťanských církví, které působí na území Orlové, a každému zastupiteli předali bibli.

K zápisům do orlovských škol letos přišlo 300 dětí

16. února 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Více jak 300 dětí předškolního věku zamířilo koncem minulého týdne k zápisům do orlovských základních škol. K zápisům do 1. tříd přišlo v Orlové celkem 327 dětí, což je o 53 dětí více, než loni. Počet prvňáčků má při tom dlouhodobě spíše klesající tendenci.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více