Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Zájem orlovských rodičů o školky stále roste

19. března 2011 5:24 | Orlová | Richard Kutěj

Zájem rodičů o orlovské školky stále roste. Svou již celkově osmou třídu tak letos mohla otevřít Mateřská škola Karla Dvořáčka. Ta do ní nedávno pozvala několik hostů, aby se podívali, jak se ve třídě dětem vede.

Město Orlová nabízí peníze na podporu prevence kriminality

18. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Město Orlová opět nabízí dotace z variabilního fondu prevence kriminality pro rok 2011. Jde o podporu akcí, které mají preventivní charakter. Žádosti mohou zájemci podávat do konce března.

Orlovou hyzdí nepořádek kolem popelnic a psí exkrementy

16. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Psí exkrementy po nezodpovědných pejskařích a nepořádek kolem popelnic. To jsou věci, které nejvíce hyzdí vzhled Orlové. Každý den se s touto realitou musí potýkat i lidé, kteří vyrážejí do ulic, aby ručně čistili město.

Výstava Fotoklubu Orlová v síni orlovské školy Ke Studánce

16. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Fotoklub Orlová je i letos aktivní nejen co se týče fotografické práce jeho členů. Její výsledky jsou nyní k vidění na výstavě v síni orlovské školy Ke Studánce. Další velká prezentace členů klubu v orlovském domě kultury pak bude v dubnu.

Basketbalistkám týmu BC Orlová těsně unikl postup do play off

15. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Basketbalistkám týmu BC Orlová skončila jejich letošní sezona. Dámy navázaly na úspěchy z předchozích let a v 3. nejvyšší soutěži v republice jim jen o skóre a vzájemné zápasy těsně unikl postup do play off. Orlovské basketbalistky se tak nyní scházejí na svých posledních trénincích sezony pro udržení kondice.

Představujeme vám pejsky z orlovského psího útulku

9. března 2011 13:29 | Orlová | Richard Kutěj

Nyní přišel opět čas navštívit orlovský psí útulek v Zimném dole. Ten je opět plný psíků, kteří čekají na nové páníčky, a my vám některé z nich blíže představíme.

Orlovský klub Spirála připravil na jarní prázdniny řadu akcí

9. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Orlovské děti a mládež, kteří zůstanou o nadcházejících jarních prázdninách doma, se rozhodně nudit nemusí. Nízkoprahový Klub Spirála na ulici Energetiků v Orlové pro ně připravil akce na každý den.

Filmový festival Expediční kamera zavítá také do Orlové

9. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Expediční kamera se jmenuje putovní festival cestopisných filmů, který probíhá v několika městech České republiky. Letos poprvé se zastaví také v Orlové. A vy tak budete mít ojedinělou možnost navštívit v sobotu 19. března maraton zajímavých cestopisných filmů té nejlepší kvality.

Předání šeků orlovským studentům na projekty v akci Malé granty

8. března 2011 3:47 | Orlová | Richard Kutěj

Ve stylu velké maškarní show předalo vedení orlovského gymnázia šeky studentům, kteří uspěli se svými projekty v akci zvané Malé granty. Akce byla vyhlášena koncem loňského roku. Orlovské gymnázium je jednou z desíti škol v republice, které tyto granty získaly.

V orlovské nemocnici by mělo postupně dojít k ukončení akutní péče

7. března 2011 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Provoz orlovské nemocnice je opět v ohrožení. Podle analýzy, kterou si nechal vypracovat krajský úřad, by zde mělo dojít k postupnému ukončení akutní péče. Orlovská část karvinské nemocnice by tak fungovala jen coby provozovatel oblasti následné péče a rehabilitace, tedy především oddělení DIP a DIOP.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více