Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Děti z Orlové byly na vodáckém táboře plném adrenalinu

24. července 2010 1:42 | Orlová | Richard Kutěj

Ovládat lodě a také další potřebné vodácké disciplíny stejně jako i kus pořádného adrenalinového dobrodružství. To vše poznávaly a užívaly si děti na vodáckém táboře, který v Dolní Lutyni uspořádal orlovský volnočasový klub Spirála.

Kostel v Doubravě je zasvěcen patronce Slezska

17. července 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

A nyní vás v rámci našeho volného seriálu o pamětihodnostech Orlové a okolí opět pozveme do obce Doubrava. Tentokrát si prohlédneme kostel svaté Hedviky a podíváme se také k památníku obětem důlních neštěstí.

Denní stacionář je „školkou“ pro potřebné dospělé

16. července 2010 14:00 | Orlová | Richard Kutěj

Již osmnáct let se věnuje klientům orlovského denního stacionáře paní Libuše Bogoczová. Stacionář slouží jako denní zařízení pro klienty chráněného bydlení i pro lidi od 27 let až po vysoce důchodový věk, které jejich rodiny nemohou kvůli jejich zdravotnímu stavu nechávat samotné doma.

Dobrovolní hasiči z Orlové-Města mají nový vůz

16. července 2010 8:00 | Orlová | Richard Kutěj

Když dostanou dobrovolní hasiči další vůz do svého vozového parku, je to vždycky událost. Neocenitelnou posilu do svého technického vybavení dostal nyní Sbor dobrovolných hasičů Orlová-Město.

Policie zvyšuje o prázdninách kontroly na silnicích

13. července 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Několik tragédií, tak vypadá start do letošních prázdnin na silnicích celého Karvinska. Policisté se nejen kvůli tomu v tomto období více zaměřují na dopravní situaci.

Rozvoj orlovské části Výhoda brzdí OKD

13. července 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Obyvatelé orlovské části Výhoda už několik let vůbec neví, co bude dál s jejich domy a okolím. Pod jejich domy je těžební kra a společnost OKD není schopna říct, zda tam bude těžit, či nikoli. To však brzdí celou oblast.

Dům dětí a mládeže Orlová nespí ani o prázdninách

13. července 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Nuda o prázdninách rozhodně nemusí děsit děti z Orlové a blízkého okolí. Dům dětí a mládeže a jeho zařízení, Volnočasové středisko Spirála, připravily akce na celé prázdniny.

Na letním táboře v Krásné neměly děti čas zlobit

12. července 2010 8:07 | Orlová | Richard Kutěj

V malebné vesničce Krásná v podhůří Beskyd leží turistická základna Domu dětí a mládeže Orlová. My jsme se tam s kamerou vypravili na jeden z letních táborů, které tam pravidelně probíhají.

Bluewestern show nabídla špičkové ukázky kovbojského umění

12. července 2010 7:03 | Orlová | Richard Kutěj

Ukázky kovbojského umění na opravdu vysoké úrovni, country hudbu a spousty dalšího nabídla Bluewestern show v Dolní Lutyni. Show mimo jiné nabídla vystoupení mistrů Evropy a republiky v kovbojských disciplínách.

Festival Rocktherapy v Orlové pomohl dětem

12. července 2010 5:58 | Orlová | Richard Kutěj

Téměř 35 tisíc korun se podařilo vybrat pořadatelům druhého ročníku dobročinného festivalu Rocktherapy, který se konal v orlovském letním kině. Orlovská rocková událost léta nabídla kvalitní bigbít i dobročinnost.

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více