Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Klub kaktusářů Orlová slaví 50 let činnosti

23. června 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Úctyhodných padesát let letos slaví Klub kaktusářů v Orlové. Před několika dny klub uspořádal svou tradiční velkou výstavu v Domě dětí, kde také sídlí.

Dny města Orlové nabídly program pro každého

17. června 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Petra Janů, Yoyo Band, Rangers, Jumping Drums a další hvězdy zazpívali o víkendu v Orlové na Orlovském jarmarku a oslavách Dnů města. Podívat se přišly stovky lidí.

Orlovská ZŠ Ke Studánce slaví 25. výročí svého založení

14. června 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Krásné výročí 25 let trvání slaví tento školní rok orlovská Základní škola Ke Studánce. Škola je známá svou profilací především na výtvarnou výchovu a vychovala už nejednoho nadějného výtvarníka. Mimo jiné je známá také svou výstavní síní, kde již svá díla představil nejeden významný autor regionu.

Paní Dagmar Černá vede rehabilitační cvičení v Orlové už 16 let

13. června 2010 0:40 | Orlová | Richard Kutěj

Ani ve svých 68 letech si nedokáže představit, že by jen seděla s rukama v klíně a nemá ani příliš mnoho času na své osobní zájmy. Paní Dagmar Černá z Orlové totiž pomáhá jiným. Už 16 let vede pravidelná rehabilitační cvičení pro lidi, postižené cévní mozkovou příhodou, srdečními problémy i dalšími civilizačními chorobami.

Z 12. na 13. června se mění jízdní řády

11. června 2010 0:00 | Celý MS kraj | Richard Kutěj

Každoroční změny jízdních řádů připadají letos na půlnoc mezi sobotou 12. a nedělí 13. červnem. Změny budou letos jen minimální. Náměty na ně mohou během roku přinášet i sami cestující, a to třeba na své městské úřady.

Orlovský Dům dětí a mládeže velkolepě oslavil své výročí

10. června 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Už dvacet let funguje v Orlové jedno z nejaktivnějších zařízení města, Dům dětí a mládeže. Ten dnes nabízí desítky zájmových činností, a to nejen pro děti a mládež, ale také pro dospělé. Dům dětí a mládeže své výročí oslavil opravdu velkolepě, a to pořádnou show, která měla několik repríz.

V Orlové proběhl průzkum o kvalitě ovzduší

9. června 2010 16:11 | Orlová | Richard Kutěj

Na kvalitu ovzduší a také na to, zda jsou lidé ochotni přejít na ekologické druhy paliv, se zaměřoval dotazníkový průzkum, který v Orlové pořádalo Výzkumné energetické centrum Vysoké školy báňské v Ostravě.

Dny města Orlové i Orlovský jarmark již tento týden

9. června 2010 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Hned dvě velké akce zažije o tomto víkendu město Orlová. V sobotu to bude tradiční Orlovský  jarmark na Starém náměstí v historickém centru města. V neděli se pak všichni budou moci vypravit do orlovského letního kina, kde se odehraje náhradní termín Dnů města.

Velká voda přinesla sesuvy, Orlová pomůže jiným zaplaveným obcím

7. června 2010 8:41 | Orlová | Richard Kutěj

Záplavy a velká voda. Téma, o kterém se v Orlové a okolí hovořilo také tento týden. Voda opět škodila, ve městě se objevily i sesuvy půdy a město se mezi tím rozhodlo pomoci i jiným, hůře postiženým místům.

Oslavu Dne dětí v Orlové nepokazilo ani počasí

5. června 2010 12:52 | Orlová | Richard Kutěj

Na Den dětí bylo v Orlové opět veselo. Město, jak je tomu již tradicí, i letos připravilo velké zábavní odpoledne, které potěšilo a rozveselilo spousty místních dětí všeho věku.

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více