Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Místostarostové hodnotí nadcházející volební období

Orlová |

Orlová stojí na prahu dalšího volebního období. V minulém expresu nám starosta města Jiří Michalík představil vizi, kam by dále naše město mohlo směřovat. Tentokrát dostali slovo ke stejnému tématu 1. místostarosta Radislav Mojžíšek a 2. místostarosta Miroslav Koláček.

Otázka byla jednoznačná. Jak si představujete svou práci v dalším volebním období, co považujete ve městě za nejdůležitější a na které z akcí, které se zde podařily rozjet by jste rádi navázali.
Jako první odpovídal první místostarosta Radislav Mojžíšek.

Radislav Mojžíšek (SNK-ED), místostarosta Orlové: „Období, které začínáme bude velmi náročné, protože navazuje ještě na stále probíhající celosvětovou hospodářskou krizi. To znamená, že tyto záležitosti se dotýkají i hospodaření měst a obcí. Na druhé straně to asi bude poslední volební období, kdy budeme moci získat větší prostředky z evropských fondů, protože do roku 2013 je možnost uplatnit některé žádosti o granty. Takže to bude výzva pro Orlovou, abychom získali prostředky na akce, které ze svého rozpočtu nebudeme schopni zvládnout. Ale jinak toto celé 4leté období vidím jako navazující na předcházející období, kdy se připravila celá řada investičních akcí, které bychom v tomto období asi měli zrealizovat.

Mezi ty nejdůležitější vidím provedení rekonstrukce Náměstí 28. října v Orlové-Lutyni, také si myslím, že k těmto prioritám patří odkanalizování okrajových částí města. Určitě bychom také měli pokračovat v energetických úsporách a zateplení budov, jako dům kultury, školy a další budovy města. No a v minulosti jsme začali opravovat chodníky, také se opravovala dětská hřiště, takže si myslím, že tyto aktivity také budou mezi prioritami.

Zajisté bychom také chtěli dokončit myšlenku, která vznikla před třemi lety a to je dokončení využití pozemků v lokalitě zvané U Horníka. Kde chceme pro orlovské občany, kteří si to skutečně zaslouží, vybudovat nákupní centrum, kde by mohli uplatnit požadavky nejen na potravinářské zboží, ale i další.

To by byly ty hlavní. Ale v našem volebním programu a koaliční dohodě+ máme spoustu důležitých oblastí, jako je sociální oblast, doprava, životní prostředí, takže o nápady není nouze, ale teď jde o to je uvést v život."

Novým mužem ve vedení města se po letošních komunálních volbách stal dlouholetý orlovský politik Miroslav Koláček. Ten nyní zastává funkci druhého místostarosty.

Miroslav Koláček (KSČM), 2. místostarosta Orlové: „Důležité bude dokončit chodníky, které se teď započali, samozřejmě nemocnice a začít konečně s realizací náměstí. Mám takový názor, že ne všechno, co se udělalo za minulého vedení je špatné a že by se mělo pokračovat v tom dobrém. Ve městě Orlová si myslím, že občan, který chce vidět pozná, že se pro Orlovou udělalo hodně. Je jasné, že nejde vše najednou, ale myslím si, že ta snaha je, aby to město vzkvétalo hlavně ke spokojenosti občanů."  

Nahlásit chybu


Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepy i ulice v Ostravě

Včera 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který poveden napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Ostravské hřbitovy prodlužují provozní dobu. Nezapomeňte si pohlídat své věci

Blíží se památka zesnulých, kdy většina z nás směřuje na hřbitovy, abychom vzpomenuli na své předky. Na toto období se připravují také strážníci, kteří v okolí hřbitovů zesilují hlídky, aby dohlédli na bezpečnost návštěvníků, ale i na dopravu. Lidem pak vzkazují, aby byli opatrní na sebe i své věci. Na území města se nachází celkem 22 veřejných hřbitovů.

Hraniční přechod Závada- Golkowice bude na několik dní kvůli opravě silnice uzavřen

V Petrovicích u Karviné se momentálně opravuje silnice, ze které se řidiči dostanou na spojnici s hraničím přechodem do Polska Závada-Golkowice. Kvůli plánovanému asfaltování po celé šířce komunikace bude muset být na několik dní tento hraniční přechod uzavřen.

Hasiči v Ostravě zachránili mládě jestřába lesního z ochranné sítě

Včera 19:17 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Profesionální hasiči z ostravské stanice Přívoz zasahovali ve čtvrtek dopoledne u záchrany mladého dravce v městské části Michálkovice. Jestřáb lesní se zamotal do ochranné sítě na kurníku pro drůbež. Hasiči dravce zachránili.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Letiště Leoše Janáčka Ostrava letos zaznamenalo historicky nejúspěšnější sezónu

Včera 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

450 tisíc odbavených cestujících za prvních 9 měsíců roku 2024. Pro ostravské letiště jde o rekord. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 45% nárůst. V letošní sezóně nabídlo letiště 31 destinací, z nichž 13 bylo nových, a už od začátku sezóny o ně byl velký zájem. Mezi nejpopulárnější novinky patřila Malaga ve Španělsku, egyptská Marsa Matrouh, tuniská Enfidha, Chania na řeckém ostrově Kréta, Dalamán v Tureku a albánská Tirana.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Zdravotnice z havířovské nemocnice prošly kurzem sebeobrany, nakládačku od nich dostal i ředitel

23. října 2024 16:16 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Hned dva kurzy sebeobrany zaplnily zdravotnice z havířovské nemocnice. Strážníci je učili, jak reagovat na nejrůznější krizové situace. A že to ženy pochopily správně, pocítil na vlastní kůži i ředitel nemocnice.

Slezskoostravské ZŠ se zapojily do projektu proti menstruační chudobě, Škrobálkova je v první řadě

Základní škola Škrobálkova ve Slezské Ostravě je jednou ze čtyř pilotních škol v rámci projektu zaměřeného na menstruační chudobu. Jako jedna z prvních ostravských škol vstoupila do jeho druhé části, která žákyním zprostředkuje volný odběr menstruačních pomůcek.

Nemocnice v Havířově uspořádala již 11. ročník Dne zdraví

Havířovská nemocnice se dlouhodobě věnuje prevenci. Během roku pořádá mnoho různě zaměřených akcí. Tou největší a nejkomplexnější je Den zdraví.


V kině Centrum se konala předpremiéra filmu Tajemství smrti

V kině Centrum se konala předpremiéra dokumentárního filmu Tajemství smrti. Diváci měli možnost si na toto téma popovídat s režisérem filmu Viliamem Poltikovičem i hereckým průvodcem filmu Jaroslavem Duškem.

Město ocenilo pracovníky v sociálních službách i dárce krve

23. října 2024 19:01 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

V polovině října proběhlo na radnici ve Staré Orlové slavnostní oceňování pracovníků v sociálních službách v rámci Týdne sociálních služeb České republiky. U této příležitosti bylo oceněno i 38 dárců krve.

Polská scéna TD zve na „Dziady“, hrát se bude v kostele

23. října 2024 13:40 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Herci Polské scény Těšínského divadla opět přijedou do Stonavy. Tentokrát ale nevystoupí v sále domu PZKO. Představení „Dziady“ se odehraje ve stonavském římskokatolickém kostele.

Děti společně s rodiči a hasiči pouštěly draky

23. října 2024 13:39 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Děti z mateřské školy na Hořanech zažily nezapomenutelné podzimní odpoledne. Společně se svými staršími sourozenci, rodiči a stonavskými dobrovolnými hasiči se sešly u hasičárny na Novém Světě, aby si užily odpoledne plné zábavy.

Stonavský dorost v roli domácích i hostů

23. října 2024 13:38 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Velmi zajímavé fotbalové utkání má za sebou stonavský dorost. Sportovní klub Stonava má totiž hned dvě družstva, dorost A a dorost B. Obě hrají stejnou soutěž. Na stonavský trávník nastoupila proti sobě.

Scena Bajka na wyjazdach

23. října 2024 13:37 | Stonava | Otýlie Tobolová | Stonavský expres

Przedstawienia Sceny Bajka są dla najmłodszych widzów wielkim przeżyciem. I to się w ciągu dziesięcioleci nie zmienia. Tyle że teraz to nie widz przychodzi do teatru, a teatrzyk przyjeżdża do widza, z powodu trwającego remontu budynku teatru.

Místostarostové hodnotí nadcházející volební období
Vydáno 17. listopadu 2010 0:00, Orlová, Richard Kutěj
Orlová stojí na prahu dalšího volebního období. V minulém expresu nám starosta města Jiří Michalík představil vizi, kam by dále naše město mohlo směřovat. Tentokrát dostali slovo ke stejnému tématu 1. místostarosta Radislav Mojžíšek a 2. místostarosta Miroslav Koláček.

Otázka byla jednoznačná. Jak si představujete svou práci v dalším volebním období, co považujete ve městě za nejdůležitější a na které z akcí, které se zde podařily rozjet by jste rádi navázali.
Jako první odpovídal první místostarosta Radislav Mojžíšek.

Radislav Mojžíšek (SNK-ED), místostarosta Orlové: „Období, které začínáme bude velmi náročné, protože navazuje ještě na stále probíhající celosvětovou hospodářskou krizi. To znamená, že tyto záležitosti se dotýkají i hospodaření měst a obcí. Na druhé straně to asi bude poslední volební období, kdy budeme moci získat větší prostředky z evropských fondů, protože do roku 2013 je možnost uplatnit některé žádosti o granty. Takže to bude výzva pro Orlovou, abychom získali prostředky na akce, které ze svého rozpočtu nebudeme schopni zvládnout. Ale jinak toto celé 4leté období vidím jako navazující na předcházející období, kdy se připravila celá řada investičních akcí, které bychom v tomto období asi měli zrealizovat.

Mezi ty nejdůležitější vidím provedení rekonstrukce Náměstí 28. října v Orlové-Lutyni, také si myslím, že k těmto prioritám patří odkanalizování okrajových částí města. Určitě bychom také měli pokračovat v energetických úsporách a zateplení budov, jako dům kultury, školy a další budovy města. No a v minulosti jsme začali opravovat chodníky, také se opravovala dětská hřiště, takže si myslím, že tyto aktivity také budou mezi prioritami.

Zajisté bychom také chtěli dokončit myšlenku, která vznikla před třemi lety a to je dokončení využití pozemků v lokalitě zvané U Horníka. Kde chceme pro orlovské občany, kteří si to skutečně zaslouží, vybudovat nákupní centrum, kde by mohli uplatnit požadavky nejen na potravinářské zboží, ale i další.

To by byly ty hlavní. Ale v našem volebním programu a koaliční dohodě+ máme spoustu důležitých oblastí, jako je sociální oblast, doprava, životní prostředí, takže o nápady není nouze, ale teď jde o to je uvést v život."

Novým mužem ve vedení města se po letošních komunálních volbách stal dlouholetý orlovský politik Miroslav Koláček. Ten nyní zastává funkci druhého místostarosty.

Miroslav Koláček (KSČM), 2. místostarosta Orlové: „Důležité bude dokončit chodníky, které se teď započali, samozřejmě nemocnice a začít konečně s realizací náměstí. Mám takový názor, že ne všechno, co se udělalo za minulého vedení je špatné a že by se mělo pokračovat v tom dobrém. Ve městě Orlová si myslím, že občan, který chce vidět pozná, že se pro Orlovou udělalo hodně. Je jasné, že nejde vše najednou, ale myslím si, že ta snaha je, aby to město vzkvétalo hlavně ke spokojenosti občanů."  

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/orlova/5519/mistostarostove-hodnoti-nadchazejici-volebni-obdobi