Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

V 5. kole kotlíkových dotací je na výběr ze dvou možností: tepelné čerpadlo nebo kotel na biomasu

22. ledna 2024 13:21 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

A u vytápění rodinných domků ještě zůstaneme. Na Černé Louce totiž začala výstava Infotherma, kde si mohou zájemci prohlédnout kotle a nechat si vysvětlit, jaký je pro ně nejlepší způsob vytápění.

Zloděj se před policií zastlal do postele. Policisty ale neoblafnul

19. ledna 2024 11:10 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Velmi neobvyklým způsobem skončila policejní honička kradeného auta. Řidič po pár set metrech zastavil a utekl z auta do nejbližšího domu. Tam ho pak policisté našli v jednom z bytů zastlaného v posteli.

Ostrava znovu přispěje na úpravy veřejného prostoru. Z programu lze získat až půl milionu

19. ledna 2024 10:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dotační program Tvoříme prostor už za roky jeho fungování zná snad každý obyvatel Ostravy. Je určen každému, komu není lhostejný vzhled místa, kde žije nebo třeba pracuje. Na nápady na zkrášlování veřejného prostoru může žadatel získat až půl milionu korun.

Ostrava přispívá svým občanům na výměnu kotlů. Dotace je navýšena na dvojnásobek

18. ledna 2024 9:06 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Komíny rodinných domků patří k významným zdrojů znečištění na Ostravsku a to i přes jejích masivní výměnu v posledních letech. Aktuálně běží už 5. výzva kotlíkových dotací, která je cílena na seniory i nemajetné občany a Ostrava proto zdvojnásobila svůj příspěvek na 20 tisíc korun. Žadatel tak nemusí investovat ze svého ani korunu.

OZO podpoří zelené projekty i letos, peníze vydělalo Reuse centrum

17. ledna 2024 13:19 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská odpadová společnost OZO znovu podpoří zelené projekty. Využije k tomu finance, které získala prostřednictvím Reuse centra, kde končí věci, kterých se někdo chce zbavit. Projekty musejí být zaměřené na výsadbu nebo údržbu veřejné zeleně na území města.

Mrazivé počasí láká sportovce na zamrzlé plochy, může to být nebezpečné

17. ledna 2024 12:54 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Mrazivé počasí, které panuje v našem kraji už řadu dní, způsobilo zamrznutí vodních ploch. Toho využívá spousta lidí, aby si šli zabruslit či zahrát hokej. Záchranáři ale varují, aby byli lidé opatrní a ověřili si bezpečnost, tedy tloušťku ledu.

Z Francie sužované záplavami se vrátila první skupina hasičů, čerpadla fungují bez závad

16. ledna 2024 11:32 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Do Hlučína se dnes vrátil první tým hasičů z MS kraje, kteří pomáhali povodněmi sužované Francii. Velkokapacitní čerpadla zůstala na místě a už je obsluhuje další odřad. Po lesních požárech nebo zemětřeseních jde o další velkou mezinárodní zkušenost pro naše hasiče.

Urgent s heliportem a všechno na jednom místě. Fifejdská nemocnice ví, jak chce vypadat za 10 let

15. ledna 2024 13:50 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Městská nemocnice Ostrava směřuje do 21. století. V průběhu 10 let chce investovat 5 miliard korun do modernizace. Srdcem nemocnice budou operační sály perfektně propojené se zbytkem nemocnice.

Ostrava se zaměřila na protipovodňovou ochranu. Má modernizované plány opatření a doplnila sirény

15. ledna 2024 10:29 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Bezpečnost obyvatel je pro každé město to nejdůležitější. Ostrava se proto spojila s hasičským záchranným sborem a vznikl soubor protipovodňových opatření, který obsahuje nejen nové a modernizované mapové údaje, ale také byl například doplněn a vylepšen systém varování obyvatelstva.

Ostrava má 21 nových strážníků. Složili slavnostní slib do rukou primátora Jana Dohnala

12. ledna 2024 13:21 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Městská policie Ostrava přivítala ve svých řadách nové strážníky a strážnice. Svůj výcvik završili přímo v budově nové radnice složením slavnostního slibu před primátorem města Janem Dohnalem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více