Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Valašské muzeum v přírodě vyhlásilo sbírku na Libušín

4. března 2014 14:36 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Škoda, kterou napáchal požár kulturní památky restaurace Libušín na Pustevnách, je velmi vysoká. Předběžně se hovoří o 80 milionech korun a už teď je jasné, že ji nebude možné uhradit jen s pojistky. Proto v úterý vyhlásilo Valašské muzeum v přírodě sbírku na rekonstrukci.

Slavná restaurace Libušín na Pustevnách téměř shořela

3. března 2014 12:29 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jedna z nejslavnějších staveb architekta Dušana Jurkoviče, restaurace Libušín na Pustevnách, v noci téměř lehla popelem. Vznikla tak nejen vysoká materiální škoda a ale Pustevny přišly i turistický cíl, který navštěvovaly tisíce lidí od nás i ze zahraničí. Všichni doufají, že se objekt podaří zrenovovat.

Vítkovice budou o čtvrtfinále play off muset bojovat

3. března 2014 12:25 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Hokejistům Vítkovic přestalo přát štěstí v nejméně vhodnou dobu a to těsně před koncem základní části. Nedělní prohra s Libercem znamená konec nadějí, že se týmu podaří dostat do první šestky, která má jisté čtvrtfinále. Už v pátek ale tým prohrál se Spartou.

I přes teplé počasí se stále lyžuje na mnoha místech

28. února 2014 14:32 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

I když je už několik dní počasí spíše jarní a po sněhu není ani památky, na mnoha místech se stále lyžuje. Samozřejmě většinou na umělém sněhu. V provozu je dokonce i Vaňkuv kopec, který je jen asi 10 km od Ostravy.

Další exploze v Klimkovickém tunelu

28. února 2014 13:36 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Před necelým měsícem jsme vás informovali o nebezpečném výbuchu dělobuchu v Klimkovickém tunelu a ve čtvrtek se to samé opakovalo. Neznámý řidič opět vyhodil z jedoucího auta předmět, který po chvíli explodoval. Zda jde o stejného pachatele zjišťuje policie.

Roční limit pro prach vyčerpaly jako první Věřňovice

27. února 2014 14:48 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Věřňovice na Karvinsku, jako první v celé zemi, vyčerpaly státem stanovenou normu pro počet smogových dní. I ve čtvrtek bylo právě v této obci nejhorší ovzduší z celého kraje. Smog ale sužuje už od začátku týdne celý náš region.

Bouračka ochromila provoz na silnici z Frýdku - Místku

27. února 2014 14:47 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Dopravu na hlavním tahu mezi Frýdkem - Místkem a Ostravou ochromila dopravní nehoda dvou osobních aut. Policisté neměli příliš práce s určením viníka. Jeden z vozů totiž nedal druhému přednost v jízdě. 3 osoby byly zrněny.

Ostravské ropné laguny čeká audit, práce stále stojí

25. února 2014 13:50 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek chce prošetřit postup firem při likvidaci ropných lagun v Ostravě. Na lagunách v současné době probíhají pouze udržovací práce. Ještě na jaře by ale měla být vyhlášena soutěž na likvidaci zbývajících asi 100 tun kalů z poslední nádrže.

Policisté zadrželi ženu, která okradla důchodce

25. února 2014 12:37 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Nedávno jsme jsme vás varovali před podvodníky, kteří v Šilheřovicích na Opavsku připravili o peníze hned dva důchodce. Uplynuly dva týdnu a máme pro vás potěšující zprávu. Kriminalistům se podařilo velmi rychle zadržet ženu, která je z krádeže podezřelá.

Agresivní pejskař z Ostravy skončil v policejní cele

24. února 2014 14:15 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vysoká pokuta hrozí muži, který v Ostravě - Hrabůvce neuklidil po svých dvou psech a navíc je venčil bez vodítka. Vše totiž viděli strážníci a když chtěli tento přestupek vyřešit, začal být pejskař agresivní a tak skončil v policejní cele s pouty na rukou.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více