Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Archeologové odkryli v Krnově pozůstatky kostela

18. března 2014 13:40 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Velmi významný nález pro historii Krnova odkrývají v těchto dnech archeologové v kostele sv. Martina a jeho okolí v centu města. Při rekonstrukci této památky totiž narazili na zbytky původní stavby a několik krypt.

Ostravští strážníci zneškodnili zloděje po krátké honičce

17. března 2014 14:42 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dlouho se z lupu neradoval zloděj, který v pondělí dopoledne vykradl dodávku v Ostravě. Nedaleko byli totiž strážníci a ve spolupráci s náhodným chodcem ho po krátké honičce zneškodnili. Nám se podařilo natočit jeho zatčení.

Po třech dnech na pervitinu dívka zemřela

17. března 2014 13:41 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Krajský soud začal rozplétat případ, který začal jako zábavný víkend na horách na Čeladné a skončil smrtí 19leté dívky. Zábava byla totiž spojena s užíváním pervitinu, který dívka dostala jako odměnu za úklid. Obžalovaným hrozí 18 let vězení.

Otevření Safari v ostravské ZOO se zatím odkládá

14. března 2014 13:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V ostravské zoologické zahrady finišují práce na safari. Bohužel se ale mezi zvířata návštěvníci hned tak nepodívají. Po safari má totiž lidi vozit speciální vláček, na jehož nákup vypsalo město věřejnou soutěž. Nikdo se ale nepříhlásil

V celém kraji přibylo nehod cyklistů s auty

14. března 2014 11:28 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Máme tady varování pro řidiče. S teplým počasím se samozřejmě vyrojili na silnicích také cyklisti. Řidiči na ně nejsou po zimě zvyklí a značně vrostl počet srážek. V Hlučíně dokonce jedna taková kolize skončila smrtí cyklisty. Opatrní by ale samozřejmě měli být i cyklisté.

Za vypalování trávy hrozí vysoká pokuta

13. března 2014 13:49 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V posledních dnech mají hasiči, stejně jako každé jaro, opět napilno kvůli zahrádkářům, kteří dělají pořádek. Přitom je například vypalování trávy zakázáno a takový palič se vystavuje hrozbě vysoké pokuty. V Moravskoslezském kraji mají denně hasiči nejméně 3 podobné výjezdy.

Amadeus Real považuje požadavky Ostravy za šikanu

13. března 2014 11:20 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V úterý jsme Vás informovali o kontrole, kterou provedl ostravský magistrát společně s památkáři v bývalém obchodním domě Ostravica. Úředníci zjistili, že majitel, Amadeus Real, se o budovy řádně nestará a jejich stav se stále zhoršuje. Amadeus Real ale považuje požadavky města za šikanu.

Hokejisté Vítkovic rázně nakročili do play off

12. března 2014 14:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Už jen jediný vítězný zápas dělí hokejisty Vítkovic od play off. První dva domácí zápasy předkola totiž s přehledem zvládli a tak jim stačí v jednom ze dvou zápasů v Liberci zvítězit.

Meteorologové vyhlásili smogovou situaci

12. března 2014 13:09 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Meteorologové dnes vyhlásili smogovou situaci na několika místech Moravskoslezského kraje. Rozptylové podmínky jsou totiž už několik dní velmi špatné a navíc se zatím nezlepší. Senioři a děti by měli omezit pohyb venku.

Kontrolola z magistrátu zjistila, že Ostravica chátrá dále

11. března 2014 14:02 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Bývalý módní dům Ostravica v centru Ostravy dále chátrá. Zjistila to kontrola, kterou provedli úředníci magistrátu a památkového úřadu. Majitel budovy, společnost Amadeus Real, tedy prý řádně nepečuje o památkově chráněný objekt. Amadeus Real to ale odmítá.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více