Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Baník sčítá škody po fanoušcích, policie je obviňuje

24. března 2014 15:25 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policisté od neděle sdělují obvinění fanouškům, kteří se účastnili výtržností při zápasu Baníku Ostrava a pražské Sparty. Klub zatím sčítá škody a řeší, jak podobným situacím zamezit. Fotbalová asociace navrhuje zpřísnit zákon.

Probodl kamaráda protože se nechtěl umýt

24. března 2014 15:07 | Orlová | Tomáš Kořistka

Před krajským soudem v Ostravě se od pondělka zpovídá Roman Orávik, který z banálního důvodu probodl nožem svého kamaráda z orlovské ubytovny. Prý totiž zapáchal a odmítl se umýt.

Vítkovice jsou krok od vyřazení z play off

24. března 2014 12:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Hokejistům Vítkovic nevyšly dva víkendové zápasy play off s pražskou Spartou a jsou krok od vyřazení z čtvrtfinále play off. V sobotu prohráli v prodloužení 2:3 a v neděli je Sparta přehrála 5:3.

Zloději kradou v Bohumíně únikové východy u dálnice

21. března 2014 12:20 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Sběrači kovů se opět vyznamenali. V Bohumíně se pustili do dveří, které slouží u dálnice jako únikové východy v protihlukových stěnách. Postupně jich ukradlí už více než 20. Zůstali po nich jen díry.

Placení odpadu v Ostravě si musejí občané ohlídat sami

21. března 2014 12:19 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravané si letos poprvé budou muset sami ohlídat, kdy se platí za odpad. Magistrát se totiž rozhodl, že v rámci šetření, nebude rozesílat složenky. Většina občanů ale právě díky nim věděla, že má odpad platit i když peníze uhradila jinak. Ze zapomnětlivců se tak mohou stát dlužníci.

Zákaz prodeje šrotu chtějí podpořit i další města v kraji

20. března 2014 14:11 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Už jsme Vás informovali o snaze Bohumína, Rychvaldu a Dolní Lutyně zakázat prodej železného šrotu do sběren. Města tak chtějí omezit krádeže kovů, kterých neustále přibývá. I další města tuto iniciativu vítají a chtějí se připojit. Krajský úřad se snaží aby zákaz byl součástí zákona o odpadech.

Starostové obcí by chtěli jednodušší čerpání peněz EU

20. března 2014 13:28 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj patří mezi nejúspěšnější regiony v čerpání peněz z programů Evropské unie. Od roku 2007 už bylo vyčerpáno asi 11 a půl miliardy korun a další 4 miliardy jsou rozjednané. Starostům obcí nejvíce vadí velká byrokracie ale i nedostatečná volnost při jejich využití.

Policisté varují před podvodným dopisem

19. března 2014 15:38 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Lidé po celém Moravskoslezském kraji dostávají dnech dopisy, ve kterých je pražská firma vyzývá k uhrazení dluhu. Zároveň také vyhrožuje exekutorem. Dopis je ale podvod. Rozhodně nic neplaťte a ani nikam nevolejte. Policie po autorovi dopisu pátrá.

Na Bohumínsku chtějí zakázat výkup kovového odpadu

19. března 2014 14:30 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Bohumín přišel s naprosto revolučním krokem, který by měl omezit počet krádeží. Chce totiž zakázat lidem prodávat železný odpad do komerčních sběren. Železo budou moci pouze odevzdat do sběrného dvora zdarma. Většina občanů by nařízení uvítala ale někteří lidé se prodejem železa živí.

Havlíčkovo náměstí v Ostravě se dočká renovace

18. března 2014 13:56 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Obyvatelé Ostravské městské části Poruba se mají na co těšit. Oblíbené Havlíčkovo náměstí v centru obvodu se totiž brzy dočká renovace. Přibude zeleň ale například i okruh pro bruslaře.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více