Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Zastupitelství ke kauze vazební věznice: trestný čin spáchán nebyl

14. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V minulém týdnu jsme vám přinesli reportáž o údajném zneužívání pravomocí v ostravské vazební věznici. Vedení podle odborářů šikanuje dozorce a neplatí jim přesčasy. Podle státního zastupitelství, ale nedošlo ke spáchání trestného činu a spor bude muset řešit generální ředitelství věznic.

Exekuce - dobrá zpráva pro Přednádraží?

14. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V minulém týdnu jsme vás informovali o exekuci, kterou zahájil soud proti majiteli domů na Přednádraží Oldřichu Roztočilovi. Domy zřejmě skončí v dražbě. To by mohlo být dobrou zprávou pro obyvatele. Nový vlastník by pro ně mohl domy zachránit.

Lesníky trápí zvěř sražená auty

13. května 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Asi každému řidiči se už někdy stalo, že mu před autem přeběhla srna. I když se většinou podaří srážce zabránit, případů sražené zvěře přibývá. Například v honitbě na okraji Ostravy směrem na Hlučínsko už auta od začátku roku srazila asi 15 kusů vysoké zvěře.

Dopravu z Ostravy do Příbora zkomplikovala nehody

13. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Hrozivě vypadající nehoda se stala dopoledne kousek za Ostravou ve směru na Příbor. Osobní auto z neznámých příčin vjelo do protisměru, kde se srazilo s kamionem a dodávkou. Dva řidiči skončili v nemocnici. Silnice byla několik hodin uzavřena.

Majitel domů na Přednádraží čelí exekuci za vodu

10. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Obyvatele Přednádraží v Ostravě stihla další rána. Nejenže se majitel domů obrátil o pomoc na policii, aby mu pomohla lidi vystěhovat, ale teď už také čelí společnost Domy Přednádraží exekuci kvůli dluhům za vodu. Doby tak v brzké době čeká zřejmě dražba.

Nebezpečný recidivista odsouzen na 9 a půl roku

10. května 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Ulice ve Frýdku - Místku budou o trochu bezpečnější. Krajský soud totiž poslal na 9 a půl roku za mříže obzvlášť nebezpečného recidivistu Ladislava Gaje. Tentokrát kvůli tomu, že brutálně zmlátil svou družku. Přitom už byl ve vězení, když se stejnou ženu pokusil zavraždit.

Stěhování lidí z Přednádraží prý brzdí Vzájemné soužití

9. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Problémy na Přednádraží v Ostravě už mohly být dávno vyřešeny, kdyby do toho nevstupovalo sdružení Vzájemné soužití v čele s Kumarem Vishwanathanem. Tvrdí to vedení radnice Moravské Ostravy a Přívozu. Prý totiž poradil lidem, aby se nikam nestěhovali, že domy budou opraveny.

Vedení ostravské vazební věznice vyšetřováno kvůli šikaně

9. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vedení ostravské vazební věznice obvinili někteří pracovníci vězeňské služby hned z několika trestných činů. Prý nedostávali proplacené všechny odpracované hodiny, jsou šikanováni a zastrašováni. Inspekce bezpečnostních sborů už případ předala státnímu zastupitelství v Ostravě.

Muže čeká trest za nevrácení nalezené peněženky

7. května 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Zatajit nález peněženky se nevyplácí. Přesvědčil se o tom hokejový fanoušek ze Zlína, který přijel fandit svému týmu v utkání proti Třinci. Policisté totiž měli na zápase speciální vůz, který všechno natočil a policisté pak nálezce vypátrali. Teď mu hrozí vězení.

Obyvatelé Přednádraží předali na radnici petici

7. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Obyvatelé Přednádraží předali vedení radnice Moravská Ostrava a Přívoz petici. Chtějí, aby jim obvod přidělil přednostně obecní byty. Petice je reakcí na trestní oznámení, ve kterém požaduje jejich vystěhování majitel domů na Přednádraží.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více