Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Kraj dostane z půl miliardy jen 55 milionů korun

30. května 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Nová považuje za hanebnost, jakým způsobem ministerstvo sociálních věcí rozdělilo půl miliardy korun na sociální služby. Zatímco jiné kraje budou mít více než loni, náš region dostal o 100 milionů méně.

Horníci nesouhlasí se snížením platů

29. května 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jednání hornických odborů a vedení OKD o kolektivní smlouvě se zadrhlo. OKD totiž potřebuje kvůli špatným hospodářským výsledkům ušetřit a tak chce snížit platy horníkům. Odboráři s tím ale nesouhlasí. Odmítají, aby vedení dolů šetřilo na mzdách obyčejných horníků.

Pohřeb brigádního generála Zdeňka Škarvady

29. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nad Ostravou se v úterý v pravé poledne proletěly dva bojové letouny Gripen. Začal tak smuteční obřad na počest brigádního generála Zdeňka Škarvady, který zemřel ve věku 95 let. O významu tohoto válečného letce svědčí i to, že přijely armádní špičky nejen od nás, ale i z Polska.

Soud: bratři z Nového Jičína zavražděného spálili na popel

28. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Tomáš Kořistka

Ostravský soud se v pondělí zabýval vraždou muže z Novojičínska. Dva bratři v roce 2008 basebalovou pálkou umlátili svého komplice a jeho tělo spálili. K činu se odhodlali poté, co po nich, jako údajný bílý kůň, vyžadoval větší obnos peněz pod výhrůžkou oznámení trestného činu podvodné koupi vozu.

Demonstrace za lepší bydlení pro chudé v Ostravě

28. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Zhruba čtyři desítky lidí se zúčastnily demonstrace před radnicí na Prokešově náměstí v Ostravě. Organizátoři chtěli poukázat na bydlení sociálně slabých občanů a celkovou sociální politiku bydlení v republice.

Baník dostal licenci pro další sezónu

27. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Máme tady dobrou zprávu pro všechny fanoušky ostravského Baníku. Klubu dnes byla dodatečně udělena fotbalovým svazem licence a nic tedy nebrání tomu, aby hrál nejvyšší soutěž i v příští sezóně.

Frýdek-Místek se připravuje na dopravní kolaps

24. května 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Frýdek - Místek s největší pravděpodobností čekají velké komplikace v dopravě. Blíží se termín, kdy bude zcela uzavřena polovina mostu na hlavním tahu městem směrem na Slovensko, kde denně projedou tisíce aut a kamionů. Most totiž čeká kompletní rekonstrukce.

Celní správa Ostrava musí přečerpat nelegální líh

24. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V úterý jsme vás informovali o tajných podzemních nádržích v areálu bývalé Likérky Daněk v Ostravě, kde našli policisté tisíce litrů nelegálního lihu. Celníci si teď lámou hlavu, jak obří nádrže vyčerpat aby mohli pokračovat v šetření.

Úřednice si přilepšovala z bohumínského rozpočtu

23. května 2013 0:00 | Karviná | Tomáš Kořistka

Téměř 10 let si zřejmě ke svému platu přilepšovala úřednice z Bohumínské radnice přímo z rozpočtu města. Starala se totiž o městské byty a tak peníze za některé faktury posílala na svůj účet. Na podvody upozornil vedení města manžel, se kterým se rozvádí.

Helma zachránila cyklistovi život

23. května 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V pátek jsme vás informovali o tragické nehodě, při které zemřel v Ostravě cyklista po zranění hlavy. Bohužel neměl helmu. Další vážná nehoda cyklisty se stala opět v Ostravě a tentokrát mu podle záchranářů naopak helma zachránila život.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více