Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Nepozorný důchodce srazil autem cyklistku

19. června 2013 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

V posledních dnech velmi přibylo srážek vozidel s cyklisty. Poslední nehoda se stala v Oticích na Opavsku, kde nepozorný důchodce nedal přednost cyklistce. Zraněná žena musela být převezena k ošetření do Slezské nemocnice v Opavě.

Řeky se vracejí v celém Moravskoslezském kraji k normálu

13. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Už v průběhu noci klesaly hladiny řek v celém regionu. Pouze řeka Opava stále pozvolna stoupala i během středy a v poledne dosáhla 2. povodňového stupně. Žádná řeka se ale z břehů nevylila a vzhledem k prognóze počasí, máme nejhorší za sebou.

Policie hledá podvodníka, který neplatí za naftu

13. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě řádí šofér, který neplatí za načepované pohonné hmoty do svého auta. Policisté zatím ví o třech případech, kdy nabral plnou nádrž a ujel bez placení. Nevadí mu ani to, že ho benzínových čerpacích stanicích natočily kamery.

V Žimrovicích na Opavsku zatopila voda z polí zahrady

12. června 2013 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Vydatné deště se přesunuly z Čech i nad náš kraj a voda na mnoha místech působila problémy. V Žimrovicích na Opavsku se hned ráno rozvodnila strouha a zatopila několik zahrad. Větším škodám zabránili hasiči.

Řeky v kraji stoupají

12. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Už v noci začalo téměř nad celým naším regionem pršet a na některých místech hlavně v horách napadlo až 70 cm srážek. Řeky začaly stoupat a už dopoledne dosáhla Moravice a Opava 1. stupně povodňové aktivity na Opavsku. Hladiny mají stoupat až do úterního večera.

Žalobce: píchl přítelkyni drogu a ta zemřela

11. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Před krajský soud v Ostravě dnes předstoupil Miroslav Baláž, který je viněn z toho, že píchl své přítelkyni drogu, po které zemřela. Byla totiž ve špatném zdravotním stavu, protože prodělala zdravotní zákrok. Baláž vinu popírá.

Lupič vykradl banku v Ostravě-Porubě

11. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Neuvěřitelnou drzost prokázal lupič, který v poledne na velmi rušném místě v Ostravě - Porubě vyloupil banku. Policisté jsou mu už ale na stopě. V bance ho totiž natočily kamery a je možné, že ho někdo pozná.

Rodiny z Přednádraží možná skončí v Bohumíně

7. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Na Přednádraží v Ostravě stále ještě žije asi 20 lidí a někteří stále neví, co s nimi bude. Do konce měsíce chtějí nejpozději poslední obývaný dům opustit. Dvě rodiny dostanou byt v Ostravě, ale ostatní možná skončí až v Bohumíně.

Svinovské mosty mají už dva měsíce rozbitá skla

7. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Už dva měsíce hyzdí nově zrekonstruované Svinovské mosty lepenkové desky, které tam byly provizorně namontovány po dopravní nehodě. Při ní se totiž rozbila skla, která tvoří stěnu v oblasti zastávek. Pojišťovně se prý částka, kterou by ale měla oprava stát, zdá vysoká a tak se most nových skel zatím nedočkal.

Vylití řek z koryt nehrozí

6. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

I když některé řeky v našem kraji vystoupaly v uplynulých hodinách na 1. stupně povodňové aktivity, jejich vylití z koryt nehrozí. Navíc je podle meteorologů i příznivá předpověď počasí pro další dny. Ukazuje se, že opatření, která provedlo povodí Odry, pomáhají.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více