Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ministr průmyslu a obchodu bude z našeho kraje

8. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj je kolébkou průmyslu České republiky a budu mu věnovat prioritní pozornost. To prohlásil před novináři budoucí ministr průmyslu a obchodu Jiří Cienciala, který v pátek přijal tuto nabídku premiéra Jiřího Rusnoka. Nový ministr je z Moravskoslezského kraje což vnímají obyvatelé jako dobrou zprávu.

Zloděje ve výkopu uvěznila hlína

4. července 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Kuriózní krádež řeší ostravští policisté. Hasiči totiž museli z výkopu zavaleného hlínou vyprostit muže, který se nemohl dostat sám ven. Po jeho záchraně zjistili policisté, že muže hlína zasypala, když se pokoušeli vykopat kabely, které chtěl ukrást.

Big Holiday Cup v Darkovicích vyhrál Traktor Plesná

4. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Darkovice se už potřetí staly fotbalovým centrem České republiky. Konal se totiž další ročník populárního mezinárodního turnaje v malé kopané Big holiday cup. Letos navíc dvoudenní maraton fotbalových soubojů ozvláštnily i dva týmy složené z hráčů z celého světa.

Tragická nehoda ve Sviadnově

3. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Tragická dopravní nehoda se stala před polednem v obci Sviadnov na Frýdeckomístecku. Osobní vozidla tam ve velké rychlosti narazilo čelně do auta, které před ním odbočovalo. Řidič odbočujícího auta byl na místě mrtev. Jeho spolujezdkyně je těžce zraněna.

O kotlíkové dotace je opět zájem

3. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Už počtvrté mohou zájemci žádat o tzv. kotlíkovou dotaci, tedy finanční příspěvek na ekologické vytápění v rodinných domcích. V rámci této výzvy má Moravskoslezský krajský úřad ve spolupráci s ministerstvem životního prostředí připraveno 60 milionů korun.

OKD sníží počet zaměstnanců o 250

2. července 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

OKD plánuje propuštění 250 zaměstnanců a o práci přijdou i další stovky lidí z dodavatelských firem. Jde o jedno z úsporných opatření, které firma dělá kvůli špatné ekonomické situaci. OKD klesl oproti roku 2011 zisk o téměř 5 miliard korun.

Místo vozovny v Ostravě-Porubě bude park

2. července 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravský obvod Poruba by se mohl v příštích letech dočkat jakéhosi centrálního parku, který by mohl sloužit obyvatelům k odpočinku i sportu. Téměř uprostřed této části města totiž leží vozovna, která slouží dopravnímu podniku k parkování. Vozovnu by chtěla porubská radnice přestěhovat na okraj města.

Město Ostrava chce pomoct dostavět vodácký přístav

28. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vedení Ostravy chce aby byl dokončen vodácký přístav na Ostravici, který chtěli vybudovat nadšenci z vodáckého spolku Campanula. Jenže vodákům došly peníze a nyní hrozí, že při dokončení revitalizace Ostravice bude na břehu řeky stát nedokončený skelet budovy. Město chce proto budovu koupit a dostavět.

OKD musí zbourat důl ve Frenštátě pod Radhoštěm

27. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

OKD musí odstranit stavby v areálu dolu Frenštát pod Radhoštěm. Prakticky to znamená, že na příkaz stavebního úřadu musí srovnat se zemí celý areál šachty, včetně těžních věží. OKD se zatím k rozhodnutí nevyjadřuje, protože ho ještě nedostalo.

Poruba souhlasí s rozšířením Vědecko-technologického parku

27. června 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Porubští radní se nechali přemluvit vedením ostravského magistrátu a povolili rozšíření Vědecko-technologického parku do oblasti vyhledávaného lesoparku u restaurace Myslivna. V první fázi budou zastavěny hlavně pole a louky v první třetině plochy. Obyvatelům Poruby se to ale příliš nelíbí.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více