Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Skútry jsou stále populárnější

15. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Skútry se v letošním roce staly doslova hitem. Poté co zákonodárci schválili snížení nároků pro jejich řízení, začali si je kupovat i lidé, které to před tím ani nenapadlo. Jedním z hlavních důvodů pro jejich nákup je levný provoz, což je zejména v našem regionu velmi aktuální.

Paraglidistka skončila na elektrických drátech pod Javorovým u Třince

12. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hasiči a záchranáři měli včera v podvečer plné ruce práce se záchranou ženy, která na padáku uvízla v drátech elektrického vedení pod Javorovým vrchem u Třince. Paraglidistka byla navíc silně popálená, takže na místě zasahoval i vrtulník.

Lupič v Havířově okradl slepou ženu

12. července 2013 0:00 | Havířov | Tomáš Kořistka

Lupiči jsou stále drzejší a bezohlednější. Ve středu v pravé poledne na velmi rušném místě v Havířově se neznámý muž neštítil oloupit slepou ženu, které se pohybovala jen díky bíle holi, a z krku ji strhnul zlaté řetízky. Přitom ji ještě surově shodil na zem.

Sekl kamaráda sekáčkem do hlavy

11. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Krajský soud začal řešit případ Jana Šeligy z Radvanic, který má na svědomí hned několik závažných trestných činů. Svého kamaráda po hádce sekl do hlavy sekáčkem na maso a pak nedovolil ani jemu, ani své přítelkyni, aby přivolali pomoc. Je viněn i z toho, že přítelkyni surově mlátil.

Projekt silnice 2011 končí

11. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský krajský úřad se může pochlubit, že úspěšně končí další projekt spolufinancovaný z Regionálního operačního programu Evropské unie. Jedná se o opravy a modernizace silnic II. a III. třídy po celém našem regionu.

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji opět mírně klesla

10. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Mírně optimistická zpráva přišla z úřadu práce. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji opět klesla ve srovnání s předchozím měsícem. Bohužel ale ve srovnání z loňským rokem je stále vysoká.

Pojištění zájezdu proti stornu je důležité

10. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Pokud se chystáte v nejbližší době ještě objednat nějakou dovolenou, pak zbystřete. Podle odborníků byste rozhodně neměli šetřit na pojištění zájezdu proti stornopoplatkům. Tedy pojistit se, kdybyste například ze zdravotních důvodů nemohli jet. Může se vám totiž stát, že si cestovní kancelář nechá plnou cenu zájezdu.

Vesnice roku Moravskoslezského kraje - Jeseník nad Odrou

9. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Souboj o vesnici roku jde do finále. Moravskoslezský kraj v této soutěži letos reprezentuje Jeseník nad Odrou, který se dostal do finálové třináctky z 273 obcí celé ČR. Touto obcí se přitom v roce 2009 přehnala blesková povodeň a desítky domů byly zatopeny.

Romové si na Přednádraží rozkrádají dům nad hlavou

9. července 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Přímo před očima mizí dům číslo 8. na Přednádraží v Ostravě, ze kterého se o víkendu vystěhovali téměř všichni nájemníci. I když už dům opustili, vracejí se a přidávají se k dalším sběračům kovu, kteří z domu berou všechno, co se dá zpeněžit.

Stěhování posledních rodin z Přednádraží

8. července 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Poslední nájemníci, kteří ještě stále bydlí na Přednádraží v Ostravě, podepsali ve čtvrtek nové nájemní smlouvy. V pátek a o víkendu by se pak měli stěhovat. I když většina z nich prožila na Přednádraží vetší část života, na nové bydlení se už téměř všichni těší.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více