Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

První obžalovaní v kauze methyl před soudem

14. srpna 2013 0:00 | Karviná | Tomáš Kořistka

Před ostravským soudem dnes stanuli první obžalovaní v kauze methyl. Dva překupníci jedovatého alkoholu s etiketou Helsinky group měli zavinit smrt jednoho člověka a další 4 mají trvalé následky. Oba ale vinu shazují na toho druhého.

Zemřel ostravský hudebník Pepa Streichl

14. srpna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská hudební scéna má smutek. Zemřel jeden s nejsvéráznějších písničkářů z našeho regionu Pepa Streichl. Přitom ještě v sobotu vystupoval na oslavách sta let ostravské restaurace U Rady a podle kamarádů byl šťastný.

Záhadná úmrtí v Egyptě

13. srpna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ve středu bude v Karviné pohřbena matka s dcerou, které za záhadných okolností zemřely v na dovolené v Egyptě. Už minulý týden jsme vás informovali, že do případu se zapojili i moravskoslezští policisté. Nám se podařilo natočit rozhovor se ženou, která je přesvědčena, že za jejich smrt může personál hotelu v Hurghadě.

Zloděj ukradl mobilní záchod

29. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Opravdu kuriózní krádež musí v těchto dnech šetřit ostravští policisté. Neznámý zloděj totiž ukradl mobilní záchod, který sloužil pracovníkům skládky v Přívoze. Kdo a hlavně proč ukradl toaletu, zatím nikdo netuší.

Řidiče čekají v Ostravě u vodárny zácpy

29. července 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Kdo cestoval v pátek přes Svinovské mosty směrem do centra Ostravy, musel se obrnit pořádnou dávkou trpělivosti. Dopravní podnik totiž začal na křižovatce u vodárny s výměnou kolejí a kvůli tomu byla omezena doprava. Kolona byla v některých chvílích až k zastávkám na mostech.

Ostrava žaluje Amádeus Real kvůli Ostravici

26. července 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava vyráží do protiútoku. Vedení města chce zažalovat firmu Amádeus Real, která měla stavět v centru nákupní středisko a která od svého záměru odstoupila, prý kvůli přístupu města. Za to už také firma Ostravu zažalovala a chce za zmařenou investici náhradu.

Ostrava chce být vodáckým centrem

26. července 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes si asi málokdo dokáže představit, jak na mostě Miloše Sýkory v centru Ostravy mávají lidé lodi, která pod ním proplouvá, aby o kousek dále u krajského soudu zakotvila v přístavu Ostrava. A právě tak by to mohlo v budoucnu v Ostravě vypadat. Radní totiž chtějí upravit síť řek v povodí Odry tak, aby se po nich mohly plavit lodě.

Vietnamci pěstovali konopí v centru Ostravy

25. července 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Před Krajským soudem v Ostravě se zpovídají dva Vietnamci, kteří si podle obžaloby přímo v centru Ostravy zřídili pěstírnu marihuany. Oba před soudem vinu popřeli, prý si mysleli, že se starají o sklad s oblečením obuví.

Vězni vyrábějí v Heřmanicích hračky pro děti

24. července 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Za zdmi ostravské vazební věznice v Heřmanicích vznikají v rukou odsouzených krásné hračky, které využívají policejní psychologové při své práci. Pomáhají jim při prvním kontaktu s dětmi, které se například staly obětmi trestného činu, nebo jim tragicky zahynul někdo blízký.

MS kraj letos opraví 16 mostů na cestách II. a III. třídy

24. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Přibližně 15 procent mostů na silnicích druhých a třetích tříd v celé zemi je ve špatném nebo velmi špatném stavu a podobně je na tom i náš region. Kraj letos na jejich opravy vynaloží 55 milionů korun v rámci tzv. "Mostního programu." Řidiči ale musejí počítat s uzávěrami.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více